به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از شاتا، محمد شریعتمداری در همایش طرحهای نوسازی ناوگان حمل ونقل جاده ای با بیان اینکه ایجاد اشتغال با سرمایه گذاری و رونق تولید حاصل می شود، افزود: توسعه سرمایه گذاریهای داخلی و خارجی و سرمایه گذاریهای زیر ساختی، کلان و ملی برای بسترسازی از راهبردهای اساسی برای توسعه اشتغال است. از سوی دیگر ارتقای ظرفیتهای موجود اعم از نوسازی، بهره وری، تکمیل حلقههای مفقوده و توسعه نهادی نیز راهبرد اساسی دیگری است.
وی با تشریح ارکان اجرایی برنامه توسعه اشتغال تصریح کرد: بخش خصوصی شامل کارآفرینان، سرمایه گذاران داخلی و خارجی و فعالان اقتصادی از مهمترین ارکان اجرایی برای این موضوع هستند. سازمانهای توسعه ای مانند صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی، توسعه تجارت، ایدرو و ایمیدرو در کنار معاونتهای ستادی و سازمانهای استانی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز دیگر ارکان مهم توسعه اشتغال محسوب می شوند.
شریعتمداری تکمیل و راه اندازی بیش از 4 هزار و 600 طرح نیمه تمام( ایجادی و توسعهای) با پیشرفت فیزیکی بالای 60 درصد را از اهم اقدامات برای اشتغالزایی در ده ماهه اخیر دانست و گفت: این طرحها با سرمایه گذاری 22 هزار میلیارد تومان تکمیل و راهاندازی شده اند. از سوی دیگر اجرای طرح رونق تولید با پرداخت 12.5 هزار میلیارد تومان تسهیلات به 17 هزار و 500 واحد تولیدی نیز از مهمترین اقدامات انجام شده بود.
وزیر صنعـت، معدن و تجارت با اشاره به بازفعال سازی یک هزار و 203 واحد راکد در شهرکهای صنعتی در ده ماهه امسال، ادامه داد: وزارت صنعت، معدن و تجارت تکمیل 50 طرح ملی و مهم را با سرمایه گذاری بیش از 20 هزار میلیارد تومان در ده ماه امسال پیگیری کرد.
تحقق اشتغال 77 هزار نفری با تکمیل طرحهای صنعتی در ده ماهه امسال
شریعتمداری با اعلام تحقق اشتغال 77 هزار نفری با تکمیل طرحهای صنعتی( ایجادی و توسعه ای) در ده ماهه امسال، گفت: از طریق اکتشاف، ایجاد و توسعه معادن 5 هزار نفر، با ایجاد و توسعه واحدهای صنفی 228 هزار نفر، از توسعه کارگاههای فرش دستباف 8 هزار نفر و از فعال کردن طرح های راکد و تکمیل ظرفیت واحدهای موجود 40 هزار نفر در ده ماهه امسال صاحب شغل شدند.
وی مجموع ظرفیت فرصتهای شغلی ایجاد شده در این بخش را در ده ماهه امسال 358 هزار نفر دانست و یادآور شد: در برنامه سال 96 اشتغال 450 هزار نفری پیش بینی شده بود و هدف گذاری ده ماهه امسال 375 هزار نفر بود که 95 درصد این برنامه تاکنون محقق شده است.
وزیر صنعـت، معدن و تجارت با تشریح برنامه پیشنهادی اشتغال سال 97 گفت: در این برنامه پیش بینی شده است که با ایجاد استارت آپها و شرکتهای دانش بنیان ده هزار شغل، با ایجاد و توسعه نهادهای پشتیبان(کلینیکها، مراکز لجستیک، شرکتهای توسعه صادرات، خوشه ها) 40 هزار شغل، با تکمیل طرحهای صنعتی( ایجادی و توسعه ای) 130 هزار شغل، با اکتشاف، ایجاد و توسعه معادن 10 هزار شغل، با ایجاد و توسعه واحدهای صنفی( عمدتا تولیدی و خدماتی) 270 هزار شغل و با باز فعال کردن واحدهای راکد و تکمیل ظرفیت واحدهای موجود 70 هزار شغل و در مجموع 530 هزار شغل در این بخش ایجاد شود.
شریعتمداری به تشریح برنامه ویژه پیشنهادی توسعه اشتغال در سال 97 نیز پرداخت و افزود: در این برنامه از طریق اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی در بخش صنعت و معدن یکصد هزار شغل و از طریق اشتغال جوانان در بخش صنف و بازرگانی نیز یکصد هزار شغل و در مجموع 200 هزار شغل هدف گذاری شده است.
وی در ادامه تأمین مالی متناسب با شرایط پروژهها را الزامات تحقق برنامهها دانست و اضافه کرد: اتخاذ سیاستهای تحریک تقاضا به ویژه اجرای بسته توسعه صادرات و تقویت و افزایش سرمایه صندوق های تخصصی بخش صنعت، معدن و تجارت از دیگر الزامات مهم است.
طرح جایگزینی 202 هزار و 500 خودروی فرسوده در 3 سال
وزیر صنعـت، معدن و تجارت در بخش دیگری از سخنان با تکید بر ضرورت جایگزینی خودروهای فرسوده، تصریح کرد: بر اساس آمار پلیس راهور و ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت بیش از 21 هزار اتوبوس درون شهری، بیش از 13 هزار اتوبوس برون شهری، 19 هزار کامیونت، 57 هزار مینی بوس و ون و 240 هزار کامیون و کشنده فرسوده در کشور وجود دارد.
شریعتمداری با تشریح طرح نوسازی ناوگان حمل و نقل جاده ای و درون شهری گفت:تعداد خودروهای جایگزین شده در سه سال اجرای طرح 202 هزار و 500 دستگاه است که منابع اختصاص یافته از سوی دولت معادل قطعات منفصله خودرو ( بیش از 7 میلیارد دلار) برآورد شده است. سهم تسهیلات بانکی 21 هزار و 260 میلیارد تومان و آورده منقاضی 18 هزار و 300 میلیارد تومان خواهد بود.