به گزارش پایگاه خبری«عصر خودرو» به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، چند سالی است که در روزهای آفتابی برخی خودروهای خارجی در خیابان با چراغهای روشن حرکت میکنند. شاید در ذهن خود آن را نوعی خودنمایی تلقی کرده باشید اما روی دیگر سکه همان جلب توجه شماست!
تصور کنید عرض خیابان را طی میکنید. اگر متوجه این چراغها شوید طبیعتاً میایستید تا خودروی موردنظر عبور کند.
تاریخچه دی لایت
برای فهم کاربرد چراغهای دی لایت بهتر است کمی به عقب بازگردیم. در کشورهای حوزه اسکاندیناوی به علت شرایط خاص جوی و مهآلود بودن دائمی هوا روشن بودن چراغهای خودرو در بیشتر فصول سال اجباری است.
این قانون سابقهای چند ده ساله دارد؛ اما طی تحقیقی در سال 2008 که توسط اداره امنیت ایالات متحده انجام شد به این نتیجه رسیدند که تعداد تصادفات خودروها با عابرین پیاده و دوچرخهسوارها رو به افزایش است.
این در حالی بود که در این کشور خبری از هوای مهآلود و شرایط خاص آب و هوایی نبود؛ بنابراین آنها چاره کار را در استفاده از دی لایت یا روشنایی در روز بهمنظور جلب توجه بیشتر عابران و دیگر رانندگان دیدند.
در این روش چراغها بهطور خودکار یا دستی پس از روشن شدن خودرو به کار میافتند و با نور پایین توجه سایرین را به خودروی عبوری جلب میکنند.
بهواقع دی لایت مانند فانوسی در دست نابیناست!
کاربرد دی لایت
اگرچه در ایران با وجود آمار بالای تصادفات هنوز عده زیادی کاربرد بهتری از زیبایی برای دی لایت پیدا نکردهاند و خودروسازهای داخلی نیز به نصب این آپشن بر روی خودروهای خود تن نمیدهند اما جالب است بدانید که در ایالات متحده امریکا خودروهایی که از سیستم دی لایت استفاده میکنند مبلغ کمتری را بابت بیمه میپردازند.
اهمیت این چراغها به حدی است که در کشورهای حوزه اسکاندیناوی استفاده از این فناوری برای خودروسازان اجباری شده است.