به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا ، دکتر منصور بزمی در خصوص اجرای پروژههای برونمرزی پژوهشگاه صنعت نفت، افزود: ما علاوه بر ساخت پالایشگاه در کشور سوریه اقدام به طراحی و ساخت پالایشگاه دیگری در کشور اندونزی کردیم که این پروژه تکمیل و تحویل کارفرما شد.
وی با تاکید بر اینکه ما به دنبال این هستیم که پروژههای برون مرزی پژوهشگاه صنعت نفت را گسترش دهیم، اظهار کرد: بر این اساس به دنبال ارتقای کیفیت فناوریهای تولیدشده در این پژوهشگاه هستیم.
بزمی با اشاره به فناوریهای تولیدشده در حوزههای مختلف صنعت نفت، خاطر نشان کرد: فناوریهای پالایشگاههای نفت و گاز از جمله این فناوریها است. مهمترین فرآیند در پالایشگاههای گاز فرآیند "شیرینسازی گاز" است که این فرآیند با حلال ایرانی به نام "پارسیسل" انجام میشود.
وی با اشاره به فناوریهای تولید شده در حوزه پالایشگاهی، خاطر نشان کرد: ایجاد واحدهایی چون مرکاپتانزدایی (ﺟﺪاﺳﺎزی ﺗﺮﮐﯿﺒﺎت ﺣﺎوی ﺳﻮﻟﻔﻮر) و واحد آیزومریزیشن (isomerization) برای تولید بنزین را در دستور کار داریم که واحد صنعتی تولید بنزین در پالایشگاه اراک راهاندازی شده است.
معاون فناوری پژوهشگاه صنعت نفت با بیان اینکه راهاندازی واحد مرکاپتانزدایی مراحل نهایی راهاندازی را طی میکند، ادامه داد: علاوه بر آن واحد تولید "اودورانت" (odorant) را در دستور کار داریم که آماده راهاندازی است و امیدواریم یکی دو ماه آینده راهاندازی شود.
به گفته وی، اودورانت مادهای برای بودار کردن گاز طبیعی و یا گازمایع است. چراکه گاز طبیعی بخودی خود فاقد بو است و در این حالت در صورت نشت، خطرات زیادی را به دنبال خواهد داشت؛ از این رو با تزریق ماده اودورانت به جریان گاز طبیعی و یا گاز مایع به عنوان یک ماده هشداردهنده استفاده میشود.
تولید بنزین استاندارد یورو
بزمی، تولید سیالات حفاری را از دیگر دستاوردهای پژوهشگاه نفت نام برد و یادآور شد: علاوه بر آن به منظور ارتقای کیفیت فناوریهای تولید شده تعاملات خارجی را گسترش دادیم. به عنوان مثال در حوزه توسعه دانش فنی LNG (گاز طبیعی مایع) با کشور کره جنوبی پروژههای مشترک داریم.
بزمی با تاکید بر اینکه پژوهشگاه صنعت نفت در حوزه تولید بنزین واحدهای صنعتی راهاندازی کرده است، خاطر نشان کرد: یکی از این واحدها در پتروشیمی شازند با ظرفیت روزانه 10 هزار بشکه بنزین راهاندازی شده است.
وی با تاکید بر اینکه بنزین تولید شده در این واحد صنعتی با دانش فنی پژوهشگاه است، اظهار کرد: دانش فنی ما برای تولید این بنزین بر اساس استانداردهای یورو 4 و 5 است.
شناسایی منابع شیلی
معاون فناوری پژوهشگاه صنعت نفت باتاکید بر اینکه کشور دارای منابع هیدروکربوری نفت و گاز متعددی است، گفت: علاوه بر آن منابع شیلی نفتی نیز در کشور وجود دارد که مطالعاتی برای شناسایی این منابع آغاز شده است که طرح مروارید (مطالعه منابع هیدروکربوری در خشکی) به منظور شناسایی منابع دیگر غیرمتعارف نفت و گاز اجرایی شد.
وی با تاکید بر اینکه در این مطالعات منابع جدید شیلی کشف شد، خاطر نشان کرد: در فاز اول محلهای منابع غیرمتعارف نفت و گاز شناسایی شد و در مرحله دوم درصدد شناسایی مقادیر نفت و گاز این منابع هستیم.
بزمی با تاکید بر اینکه این مطالعات با همکاری شرکت مدیریت اکتشاف اجرایی شد، اضافه کرد: با توجه به منابع نفتی موجود در حال حاضر سیاست وزارت نفت مبتنی بر استخراج، برداشت و بهرهبرداری از این منابع نیست، ولی شناسایی این منابع را در دستور کار دارد.
به گفته وی در این مطالعات وجود منابع غیرمتعارف گازی در دشت لرستان و دریای عمان به اثبات رسیده است.
حضور 3 شرکت دانشبنیان در پژوهشگاه نفت
معاون فناوری پژوهشگاه صنعت نفت با اشاره به فعالیت 3 شرکت دانشبنیان در این پژوهشگاه، گفت: یکی از این شرکتها در حوزه مهندسی فعال است که طرحهای ملی و بینالمللی را اجرایی کرده است.
وی با اشاره به طرحهای اجرایی شده از سوی این شرکت در پالایشگاههای تهران و تبریز، ادامه داد: شرکت دیگر ما در زمینه نانو و ترکیبات نانو فعالیت خود را آغاز کرده و به تازگی سهام بخش خصوصی این شرکت از سوی یک شرکت بزرگ کاتالیستسازی ایرانی خریداری شده است.
بزمی با بیان اینکه در حال حاضر یک واحد تولید کاتالیست برای تولید انواع نانو لولههای کربنی و سایر اکسیدهای نانو ساختار در حال اجرا است، ابراز امیدواری کرد که با ادامه این فعالیتها به سمت تولید نانو مواد مورد نیاز کشور و کاتالیستهای نانو ساختار گامهای موثری برداشته شود.
معاون روابط بینالملل پژوهشگاه صنعت نفت با اشاره به فعالیت سومین شرکت دانشبنیان این پژوهشگاه گفت: این شرکت در حوزه تولید مواد شیمیایی پروژههایی را اجرایی کرده و در حال حاضر این شرکت در حال راهاندازی واحدی برای تولید روغن سنتزی کمپرسورهای CNG است.
به گفته وی واحد تولید روغن CNG در یزد در حال احداث است.
بزمی با تاکید بر اینکه فعالیت شرکتهای دانشبنیان در کشور نوپا هستند، گفت: رشد این شرکتها در پژوهشگاه آهسته بوده است، ولی این شرکتها در حال رشد هستند و امیدواریم در سالهای آینده شاهد تولید محصولات بیشتر از این شرکتها باشیم.