به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا، دکتر سیدجعفر محقق رئیس بهداری ناجا در رونمایی از این کیتها اظهار کرد: تشخیص مصرف مشروبات الکلی از طریق بازدم و دستگاههای تشخیص دهنده آن ممکن است اما تشخیص مصرف مواد مخدر به ویژه در مسیرها و معابر درونشهری کار سختی است. در همین راستا اقدامات برای طراحی کیتهای تشخیص مصرف مواد مخدر از سوی رانندگان در دستور کار قرار گرفت.
وی با بیان اینکه کیتهای جدیدی طراحی شده که میتواند در عرض کمتر از سه دقیقه مصرف مواد مخدر و نوع مواد مصرفی را در رانندگان تشخیص دهد، اظهار کرد: این کیتها قابلیت تشخیص انواع مواد از جمله کانابینوییدها را دارد.
محقق با بیان اینکه این کیتها تاییدیه وزارت بهداشت را دارد، گفت: طریقه مصرف این کیتها این است که پنبهای کاملا بهداشتی و یک بار مصرف در دهان راننده قرار گرفته و پس از آن این کیتها در عرض کمتر از سه دقیقه میتواند مواد و نوع موادی را که طی 48 ساعت گذشته از سوی راننده مصرف شده است، تشخیص دهد.
رئیس بهداری ناجا از تمرکز پلیس در مخدرهایی همچون گل، حشیش و نظایر آن خبر داد و گفت: این کیتها به راحتی قابلیت تشخیص مصرف این مخدرها را نیز دارند.
وی در پاسخ به سوال ایسنا درباره تعداد و نحوه استفاده از این کیتها نیز گفت: این کیتها به تعداد کافی در اختیار تمامی ماموران پلیس راهور در جادهها و شهرها قرار گرفته است.
محقق در مورد نحوه تخشیص رانندگان نیز گفت: از گذشته دورههایی برای چهرهزنی و تشخیص مصرف مواد مخدر از سوی رانندگان برای ماموران برگزار شده و ماموران راهور میتوانند از روی رفتار رانندگان مصرف مواد مخدر را از سوی آنان تشخیص دهند اما با توجه به اینکه تمام اینها از روی شک است، لازم است تا از این کیتها استفاده شود تا مشخص شود که آیا راننده واقعا مواد مخدر مصرف کرده یا خیر؟
وی با بیان اینکه این تجهیزات کاملا بومیسازی و تولید داخل است، درباره هزینههای این کیتها نیز گفت: در مرحله اول و سنجش هزینه این کیتها از سوی پلیس پرداخت میشود اما زمانی که فرد معتاد تشخیص داده شود، فرد برای آزمایشهای تکمیلی اعزام خواهد شد که در آنجا هزینهها را نیز باید پرداخت کند.