به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا، دولت چین در تلاش برای مقابله با آلودگی هوای ناشی از گازهای خروجی اتومبیلها و سوختن زغال سنگ در پکن، نیروی خورشیدی رایگان ارائه میدهد و قصد دارد سیستمهای فتوولتائیک بیشتری در آینده ایجاد کند.
با اینحال، آلودگی هوا، تاثیر منفی بر انرژی خورشیدی دارد و میزان تابش انرژی خورشیدی به زمین و توان خروجی سیستمهای فتوولتائیک را کاهش میدهد.
بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، آلودگی هوا سالانه به مرگ 1.6 میلیون نفر در چین و هفت میلیون نفر در سراسر جهان منجر میشود و عامل بیماریهای ریوی، سکته مغزی و حملات قلبی است.
کشور چین برای مبارزه با آلودگی هوا، اقدامات سختگیرانهای انجام داده است و به دنبال روشهایی برای جلوگیری از انتشار CO2 است. محققان اظهار کردند: اگر همه آلودگیهای هوا از بین برود، انرژی خورشیدی به تنهایی میتواند نیروی لازم برای صنعت برق چین را تامین کند.
نتایج بررسیها نشان داد که چین تا سال 2040 با سیستم انرژی خورشیدی میتواند 85 تا 185 تراوات ساعت برق تولید کند. با این حال، این امر تنها زمانی ممکن خواهد بود که انتشار گازهای گلخانهای از تمام بخشها (حمل و نقل، صنعت، خانوار و ... ) کاملا حذف شود.
علاوه بر این، صنعت برق چین میتواند 10.1 میلیارد دلار اضافی حاصل از انرژی خورشیدی را تولید کند. تولید اضافی، حداقل یک سوم بیشتر از نیاز برق فعلی سوئیس است.
با توجه به اقدامات سختگیرانه کنترل آلودگی، تابش خورشیدی بهطور متوسط 11 درصد در سراسر کشور افزایش خواهد یافت. این امر به سلولهای خورشیدی اجازه خواهد داد تا یک دهم بیشتر برق تولید کنند.
با این حال، این پتانسیل رشد در تمام نقاط کشور یکسان نیست. برای مثال، تابش خورشیدی در پکن فقط هشت درصد، اما در استانهای مرکزی چین، 26 درصد افزایش خواهد یافت.
کاهش آلودگی هوا در شهرهای پرجمعیت، نه تنها به سلامت عمومی کمک میکند، بلکه سرعت انتقال انرژیهای تجدیدپذیر و مبارزه با گرمایش جهانی را نیز افزایش میدهد.
صنعت انرژی خورشیدی، به شدت از هوای تمیز سود میبرد. در آیندهای نزدیک، سرمایهگذاران انرژی خورشیدی، بیشترین بهره را از اقدامات سختگیرانه دولت برای مقابله با آلودگی هوا خواهند برد.