به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از باشگاه خبرنگاران ، شهربانو امانی عضو شورای شهر تهران با اشاره به نتایج بررسیهای صورت گرفته برای راه اندازی خطوط اتوبوس LRT در برخی از خیابانهای تهران گفت: برای اجرای LRT جلسه مفصلی در کمیسیون حمل و نقل برگزار و نظرات کمیسیون به شهرداری اعلام شد.
عضو شورای شهر تهران با اشاره به بررسیهای صورت گرفته در این جلسه گفت: شرایط خیابان جمهوری برای احداث LRT بررسی شد و به این نتیجه رسیدیم که طول خط میدان جمهوری تا بهارستان برای این کار مناسب است، اما برای اتصال به پایانه و تمهید مکانی برای تعمیرات باید 5 کیلومتر دیگر به این مسافت اضافه شود و لذا هزینههای بیشتری را هم در پی خواهد داشت.
او با بیان اینکه در برآورد مالی اجرای این طرح یک میلیون یورو برای زیرسازی و ریل گذاری نیاز است، اظهار کرد: این مبلغ جوابگوی این بخش را نمینماید ضمن اینکه برای انتقال برق هم نیازمند اقدامات فنی هستیم که 1.2 میلیون یورو هم هزینه برق رسانی است.
امانی با بیان اینکه در این برآورد سایر تجهیزات که شامل ایستگاهها است سنجیده نشده اظهار کرد: در برآورد اولیه تعداد 3 دستگاه تراموا برای هر کیلومتر پیش بینی شده که با توجه به مسیر 8.4 کیلومتری جمهوری تا بهارستان به صورت رفت و برگشت احتمالاً تعداد کل تراموای پیشبینی شده 25 دستگاه است.
او افزود: بنابراین برای 80 هزار نفر تردد روزانه 30 دستگاه تراموا نیاز است که البته در این خصوص چند دستگاه هم برای حالت رزو در زمان تعمیرات باید افزوده شود.
امانی با بیان اینکه در حالت فعلی فاصله ایستگاهها حدود 300 متر پیش بینی شده، گفت: سرعت 70 کیلومتری برای تراموا عملیاتی نیست و لازم است محاسبات دقیق تری برای محاسبه سرعت متوسط سیستم انجام شود.
عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه نحوه برق رسانی به تراموا مشخص نشده است، اظهار کرد: سیستم برق رسانی از بالا باعث آشفتگی منظر شهری میشود و روش مرسوم برق دهی به تراموا هم زمینی است که ایمن سازی آن در تقاطعها بسیار مهم و گران قیمت است.
او با بیان اینکه واگنهای قطار معمولی و مترو از سطح زمین بالاتر هستند و امکان نصب کلیه تجهیزات در زیر آنها امکان پذیر است، اظهار کرد:، اما در قطارهای سبک شهری که اصطلاحا LRTها یا تراموا نامیده میشود برای اینکه نیازی به سکوسازی در ایستگاهها نباشد قطار در سطح کف خیابان قرار میگیرد که این امر باعث میشود در تکنولوژی ساخت، تجهیزات در بدنه و سقف قرار گیرد لذا به این علت قیمت یک تراموا دو برابر قیمت مترو است.
امانی با بیان اینکه در استفاده از تراموا یک روش زیرسازی استفاده از تراورس پیش ساخته است، گفت: استفاده دیگر هم به روش بتن ریزی مستحکم است که باید پرسید با این کار آیا خودروها هم قادر به حرکت روی این مسیر هستند یا نه.
عضو شورای شهر تهران با تأکید بر اینکه جایابی ایستگاههای LRT بسیار مهم است، گفت: لزوم دسترسی ایمن عابرین به پیاده رو از هر دو طرف ضروری است.
او با بیان اینکه تجربه جهانی نشان میدهد گسترش حمل و نقل عمومی در شهرهای بزرگ دنیا طی دو سال اخیر بر مبنای زیرزمینی و به شکل مترو صورت میگیرد، اظهار کرد: خطوط حمل و نقل ریلی تراموا متعلق به سالهای گذشته است که البته اکنون نیز در حال سرویس دهی هستند.
امانی با بیان اینکه اتوبوسها در حال حاضر روزانه 70 تا 80 مسافر را جابجا میکنند، افزود: با توجه به اینکه مردم از سیستمهای جدید استقبال بیشتری میکنند باید ظرفیت بیشتری برای این مسیر پیش بینی شود.
عضو شورای شهر تهران اظهار کرد: با توجه به هزینه بالای ایجاد LRT در مقایسه با سایر مدهای حمل و نقل هم تراز و محدودیت منابع سرمایه گذاری مستقل شهرداری در ایجاد این سیستم توصیه نمیشود، ولی در صورتی که منابع مورد نیاز برای ایجاد این سیستم از طریق سرمایه گذار و سایر راهها تأمین شود این مدل حمل و نقلی خوب است.