به گزارش پایگاه خبری«عصر خودرو» به نقل از ایسنا، سردار موسی کمالی با توضیح درباره طرح مهارت آموزی در محیط کار واقعی گفت: در راستای اجرای بند 2 سیاست های کلی اشتغال و بند 5 سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، دستورالعمل اجرایی طرح مهارت آموزی در محیط کار واقعی در تاریخ پنج بهمن ماه 1395 توسط شورای عالی اشتغال به تصویب رسید و به سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور به عنوان متولی اجرای طرح ابلاغ شد.
مشاورعالی قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه ستادکل نیروهای مسلح ادامه داد: آشنایی با محیط کسب و کار و ایجاد خود باوری در مهارت آموزی، حفظ و پایداری مشاغل سنتی و بومی، کمک به بنگاه های اقتصادی به منظور شناسایی و جذب نیروی کار توانمند، کاهش هزینه های جذب و بکارگیری نیروهای فاقد مهارت و استفاده از ظرفیت و توان آموزشی بنگاه های اقتصادی از جمله اهداف این طرح است.
وی با اشاره به فعالیت قرارگاه مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح نیز گفت: یکی از اهداف قرارگاه مهارت آموزی سربازان فراهم کردن شرایط آموزش و فعالیت در محیط واقعی کار است. در همین راستا نیز سربازانی که دارای مهارتی خاص بوده یا نسبت به فراگیری مهارتی خاص علاقهمند باشند از سوی این قرارگاه شناسایی می شوند.
وی ادامه داد: از طرف دیگر در طول مدت خدمت سربازی بسته به میزان آشنایی سربازان با مهارت موردنظرشان یا در محیطهای کارواقعی به کار گرفته میشوند یا اینکه ابتدا آموزشهای لازم را در محیط واقعی فراگرفته و پس از آن کار خود را آغاز خواهند کرد.
مشاورعالی قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه ستادکل نیروهای مسلح افزود: با فراهم شدن این امکان و نیز آزمونی که سازمان فنی و حرفهای در راستای همان طرح مهارت آموزی در محیط کار واقعی برگزار میکند،تصمیم گرفتیم تا از این ظرفیت به نفع سربازان استفاده شود. سازمان فنی و حرفهای اقدام به اخذ آزمون از افراد شاغل در کارگاههای مورد تایید کرده و در صورتی که افراد شاغل در آن بتوانند امتیازهای لازم را کسب کنند، گواهی بین المللی مهارت در زمینه تخصص خود را دریافت خواهند کرد. این گواهی در سراسر جهان دارای اعتبار بوده و فرد دارنده آن میتواند به عنوان یک مدرک معتبر از تخصص و مهارت خود آن را ارائه دهد.
کمالی افزود: در همین راستا نیز رایزنیها با وزارتخانه و سازمان فنی و حرفهای را آغاز کرده و تا کنون موفق شدیم که تاییدیه حدود2500 کارگاه واقع در نیروهای مسلح را دریافت کنیم که البته با اقدامات انجام شده به زودی تعداد این کارگاهها به 10هزار مورد خواهد رسید.
وی اضافه کرد: با اقدام صورت گرفته، امکان صدور گواهینامه بینالمللی مهارت برای سربازان شاغل در کارگاههای تایید شده فراهم شده است و بر این اساس کارشناسان و اساتید سازمان فنی و حرفهای با حضور در این کارگاهها اقدام به اخذ آزمون عملی از سربازان کرده و در صورت کسب امتیاز، گواهینامه بین المللی برایشان صادر میشود.
به گفته مشاورعالی قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه ستادکل نیروهای مسلح، هزینهای بابت صدور این گواهینامه بین المللی از سربازان دریافت نخواهد شد.