به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»؛ قرارداد جوینت ونچری که منجر به تاسیس و تولد شرکت سانیار موتور پارسیان شد، دومین قرارداد جوینت ونچر در حوزه خودرو ایران است که مزیت های متعددی را به همراه دارد و طرف ایرانی را از مشکلات تامین ارز، انتقال ارز و خرید خارجی بی نیاز می کند و طرف ایرانی تنها نیازمند ترخیص قطعات از گمرک و تولید خودروها خواهد بود و از طرف دیگر دخیل بودن سرمایه طرف چینی در این شرکت تضمینی برای همکاری در تمام شرایط حتی در شرایط بحرانی تحریم است. به نظر می رسد گروه ساینو به دلیل نداشتن مناسبات تجاری با اروپا و آمریکا امکان مراوده با ایران و عقد قرارداد جوینت ونچر را داشته چرا که بسیاری از خودروسازان چینی به این دلیل دیگر در بازار خودرو ایران حضور ندارند.
حال با گذشت یک سال از عقد این قرارداد و اعلام وجود شرکت سانیار موتور در حالی که طی یک سال گذشته این شرکت در سکوت کامل در حال آماده سازی زیرساخت های لازم بوده است احتمالا باید انتظار مشاهده نخستین نشانه ها از فعالیت های این شرکت خودروساز جدید باشیم که سایت تولیدی آن در محدوده استان اصفهان قرار دارد. با توجه به تاکید مدیرعامل این شرکت احتمالا در گام نخست باید انتظار معرفی محصولی از برند بایک یا سوئیست را داشته باشیم که تا پیش از این خبری رسمی از حضور آن در بازار ایران منتشر نشده است. بایک؛ خودروساز مطرح چینی است که در زمره 10 خودروساز بزرگ این کشور قرار دارد و به تولید انواع خودرو سواری، تجاری، کشاورزی، نظامی، پیشرانه، موتورسیکلت و ... می پردازد. بایک همچنین در قالب دو جوینت ونچر به تولید محصولات بنز و هیوندای در کشور چین می پردازد و مرکز آن در شهر پکن واقع شده است.
این قرارداد در سخت ترین شرایط تحریم بین یک شرکت ایرانی و طرف چینی در راستای تولید خودرو منعقد شد وبه گفته بهزاد چریک؛ مدیرعامل این شرکت در مراسم امضای قرارداد جوینت ونچر، قرار است مجموع تیراژ تولید این شرکت به حدود 23 هزار دستگاه برسد. چریک در فاز نخست ضمن اشاره به آغاز فعالیت در تیراژ 2هزار دستگاه در گام نخست مهمترین وظیفه طرف چینی را خرید و واردات سی کی دی از شرکت های خودروسازی در چین عنوان کرد و افزود : در ادامه پس از تولید در ایران و از محل سود حاصله و همچنین افزایش سرمایهگذاری خارجی، در زمینه توسعه خطوط تولید و افزایش عمق ساخت داخل همکاری ها ادامه خواهد یافت.
مدیرعامل سانیار موتور در مراسم امضای قرارداد جوینت ونچر از برنامه عرضه محصولات برند معتبر بایک و سوئیست توسط سانیار موتور خبر داده بود. به گفته چریک همچنین علاوه بر ورود خودروهای جدید در آینده نزدیک، برنامه ایجاد ظرفیتهای بیشتر برای تولید خودرو را نیز در دستور کار سانیار موتور قرار دارد که از آن جمله میتوان به انتقال یک خط تولید بسیار مدرن و پیشرفته و همچنین یک خط کامل بدنه و قالبهای یک خودرو جدید در کلاس کراساور شهری اشاره کرد.