به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از اقتصادنیوز، براساس مصوبه جدید شورای پول و اعتبار که در اردیبهشتماه سالجاری به تصویب رسید، قرار شد که دریافت وام خودرو از سوی مشتریان براساس شیوهنامه مدونی باشد تا از وامهای صوری جلوگیری شود.
برهمین اساس مقرر شد که تدوین شیوهنامه توسط کارگروهی از بانک مرکزی با مشارکت وزارت صنعت، معدن و تجارت صورت بگیرد. علت این موضوع نیز آن بود که برخی متقاضیان با دریافت پیش فاکتورهای صوری از نمایندگیهای خودروسازان وام خودرو دریافت میکردند، این در شرایطی است که خودرویی خریداری نمیکردند.
بنا به نظر کارشناسان جلوگیری از وامهای صوری یکی از راههای اصولی ایجاد رونق در بازار خودرو است. برهمین اساس ارائه شیوهنامهای مدون که بتواند ضمن پرداخت تسهیلات به مشتریان رکود موجود در بازار خودرو را از بین ببرد، گزینه بسیار مهمی در نظم بخشی ارائه تسهیلات خودرویی است. با این حال، افزایش وام خودرو از 7 میلیون به 15 میلیون تومان بهمنظور بالا بردن قدرت خرید مشتریان انجام شد تا ضمن افزایش توان خرید بتواند رونقی به بخش تقاضای موجود در کشور دهد.
بر این اساس با وجود آنکه تهیه و تدوین دستورالعمل مانع از ورود تسهیلات خودرو به دیگر بازارها میشود و بسیاری آن را موجب رونق بازار خودرو عنوان میکنند، اما کارشناسان بازار معتقدند که تهیه شیوهنامه برای وام جدید خودرو باعث افزایش فروش خودروسازان خواهد شد. در واقع هدف اعضای شورای پول و اعتبار و تدوینکنندگان این شیوهنامه سوق دادن مشتریان به افزایش خرید از شرکتهای خودروساز بوده است که این موضوع با توجه به افزایش عرضه صنعت خودرو در سالجاری موجب رونق و افزایش فروش خودروسازان میشود.
با تمام این اوصاف وام 15 میلیون تومانی خودرو در حال حاضر در بانکهای سراسر کشور به مشتریان خرید خودرو ارائه میشود، اما شیوهنامهای که بتواند با تعیین شرایط سختگیرانه مانع از وامهای صوری شود، ارائه نشده است و همین موضوع ممکن است، همانند گذشته موجب به انحراف کشیده شدن وام خودرو 15 میلیون تومانی به سایر بازارها شود.