به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از بازارخبر، سازمان حفاظت محیط زیست امریکا (EPA) آمار مربوط به مصرف سوخت مزدا CX-3 را منتشر کرده که نشان میدهد مزدای جدید بهترین آمار را در بین خودروهای کلاس شاسیبلندهای کوچک دارد. CX-5 همراه با دیفرانسیل جلو، در هر 100 کیلومتر در شهر 8/11 لیتر و در جاده 6/72 لیتر مصرف میکند و از این لحاظ بهتر از سایر رقبا عمل میکند. البته فاصله آن با دیگران چندان زیاد نیست.
هوندا HR-V باز هم با دیفرانسیل جلو، در شهر تنها 0/3 لیتر بیشتر از مزدا CX-3 مصرف میکند (8/4 لیتر) و مصرف سوخت جادهای آن در هر 100 کیلومتر با 6/72 لیتر مزدا مطابقت میکند. البته این مدل برای انتقال قدرت از گیربکس CVT استفاده میکند.
در رده بعدی، نیسان جوک دیفرانسیل جلو با گیربکس دستی قرار دارد که مصرف سوخت آن در شهر 8/4 لیتر و در جاده 6/92 لیتر است. البته اگر در این مدل از سیستم CVT استفاده شود، مصرف سوخت در جاده به 7/32 لیتر در هر 100 کیلومتر افزایش مییابد.
بعد از این مدل نیسان، نوبت به مدلهای دیفرانسیل جلوی مینی کانتریمن و پیسمن میرسد که با استفاده از گیربکس دستی ، در شهر و جاده، به ترتیب مصرف سوختی برابر 8/71 و 6/92 لیتر دارند. شاید یکی از نکات ضعف مزدا CX-3 عدمارائه گیربکس دستی برای آن باشد. در هر حال، مدل بعدی در این کلاس از نظر مصرف سوخت، شورولت ترکس با دیفرانسیل جلو است که در شهر 9/05 لیتر و در جاده 6/92 لیتر مصرف میکند. نسخههای گیربکس دستی فیات 500X و هوندا HR-V در رده بعدی قرار دارند که آمار مربوط به مصرف سوخت آنها در شهر و جاده، به ترتیب برابر 9/41 و 6/92 لیتر است. از این رده به بعد، افزایش مصرف سوخت شاسیبلندهای این کلاس محسوس خواهد بود.
در همین حال، باید توجه داشت که استفاده از دیفرانسیل تمامچرخ متحرک، یک نقطه اتکا برای فروش چنین خودروهایی محسوب میشود؛ جایی که مزدا CX-3 با این سیستم با هوندا HR-V مطابقت دارد. هر دو تازهوارد در این کلاس با سیستم AWD، مصرف مشابهی در جاده و شهر خواهند داشت (8/71 لیتر در شهر و 7/35 لیتر در جاده). در پشتسر این دو مدل، نیسان جوک با دیفرانسل تمامچرخ متحرک قرار دارد که مصرف در هر 100 کیلومتر در شهر 9/05 لیتر و در جاده 7/59 لیتر است.
بعد از این مدل، مدلهای مینی قرار دارند که در عین داشتن مصرف سوخت مشابه در جاده، در شهر مصرفشان از مدل نیسان بیشتر است (9/41 لیتر). رده بعدی از آنِ شورولت ترکس و جیپ رنگید است که با این که مصرف سوخت آنها در شهر 9/8 لیتر است، ولی مصرف 7/59 لیتری آنها در جاده مناسب است. جیپ رنگید با استفاده از موتور کوچکتر 1/4 لیتری و گیربکس دستی به این سطح از مصرف سوخت رسیده است. بعد از این رده، شاسیبلندهای سابکامپکت دیگر نمیتوانند مصرف سوختی کمتر از 8 لیتر در جاده داشته باشند.
تمام این موارد نشان میدهند که پیدا کردن شاسیبلند یا کراساورهای با مصرف سوخت کم بسیار مشکل است؛ حتی اگر از نوع با جثه کوچک باشند. برخی از این خودروها مصرف سوختی برابر یا بیشتر از رقبای بزرگتر خود دارند. به عنوان مثال، میتسوبیشی اوتلندر اسپورت با موتور 2/4 لیتری را درنظر بگیرید که در شهر 10/2 لیتر و در جاده 9/05 لیتر مصرف میکند.