به گزارش پایگاه خبر«عصرخودرو» به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، باطری خودرو همان منبع ذخیره برق در خودرو است که وظیفه انتقال نیروی الکتریکی را به قسمتهای مربوطه ایفا میکند؛ و باید در انتخآبباطری مناسب برای وسیله نقلیه خود به نکاتی دقت کنید تا بهترین و مناسبترین انتخاب را داشته باشید.
جعبهای که تمام اجزاء یک باتری را در خود جای میدهد پوسته باتری نامیده میشود. پوسته یا بدنه باتریها باید در مقابل اثرات اسید مقاوم باشند علاوه بران در باید بتواند تغییرات دما 50- تا 150 درجه سانتیگراد و ضربه نیز تحمل کند. در گذشته پوسته باتری را از نوعی لاستیک تهیه میکردند اما امروزه معمولاً از پلاستیکها مخصوص برای این کار استفاده میشود.
واقعاً چه نوع آن برای شما مناسبتر است؟
تنها راه برای فهمیدن جواب سؤال بالا تست دینام با دستگاه مخصوص است. نیروی متخصص با تست دینام شما را در انتخاب نوع باتری راهنمایی خواهند کرد. ابتدا باید دقت کنیم، ولت باتری که به زبان ساده همان قدرت برق باتری است که تمامی باتری موجود معمولاً 12 ولت است.
آمپر باتری که به زبان ساده همان میزان ذخیره برق باتری بوده بین 35 تا 220 برای خودروها متغیر است و خروجی برق باتری که ترکیبی از ولت و آمپر است یعنی در دمای -18 سانتیگراد باتری چه قدر نیرو با ولتاژ 12 میتواند خارج کند.
قدرت استارت زنی
باتریهای پیشنهادی با توجه به میزان مصرف برقی خودرو و همچنین قدرت دینام برای شارژ و فضای موجود برای باتری تعیین شده است.
اگر مصرفکننده برقی دیگری مثل باندهای قوی به خودرو خود اضافه کردید در میان آمپرهای پیشنهادشده بالاترین آمپر را انتخاب کنید و اگر هیچ مصرفکنندهای اضافه نکردید پایینترین را انتخاب کنید.
البته لازم است بدانید، آمپر بالا هیچ آسیبی به هیچ قسمت خودرو نمیزد به شرطی که با توجه به 3 مورد میزان مصرف برقی خودرو، قدرت دینام برای شارژ و فضای موجود برای باتری تعیین شده باشد اما اگر با توجه به اینکه مصرفکننده برقی اضافه نکردید آمپر بالایی انتخاب کنید برعکس تأکید بعضی از کارشناسان در اینکه اگر آمپر بالاتر بگذارید عمر باتری بیشتر میشود و یا حتی موارد خندهداری مانند آمپر بالاتر بگذارید کولر خودرو باد خنکتری تولید میکند.
باید گفت فقط پول خود را دور ریختهاید چون وقتی خودرو به آن میزان ذخیره برق نیاز نداشته باشد نهتنها عمر باتری طولانیتر نمیشود بلکه در مواردی مشاهده شده که عمر باتری بهشدت کاهش یافته علت هم عدم شارژ و دشارژ کامل باتری گزارش شده است.
باطریهای محتاج به نگهداری به دو قسمت DRY CHARGE و WET CHARGE تقسیم میشوند.
باطریهای درای شارژ نسبت به فنّاوری استفادهشده در آنها به دو دسته که یا با ریختن آباسید آماده استفاده میشوند و دسته دوم که بعد از ریختن آباسید نیاز به شارژ دارند البته این نوع باتریها در حال انقراض هستند.
باطریهای وت شارژ نیز باطریهایی هستند که اسید دارند و از قبل شارژ شدند و آماده استفاده هستند.
به هر حال تمام باطریهای محتاج به مراقبت را باید دائماً کنترل کرد که آبباطری آنها اندازه باشد این باطریها در ماشینهای قدیمی بیشتر استفاده میشوند.
نکته لازم به ذکر این است که در حال حاضر این باطریها با قیمت مناسب در بازار موجود است اما باید توجه داشت که قیمت پایین برخی باتریها نشان از بازیافتی بودن دارد.