به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا، مهندس سید جعفر تشکری هاشمی در مورد افزایش نرخ جرایم راهنمایی و رانندگی با بیان اینکه تخلف و جرم یک عمل قبیح است که اگر در جامعهای عادی شود؛ شیرازه جامعه از هم گسسته خواهد شد؛ گفت: ترافیک امروز مهم ترین شاخص انضباط، قاعده پذیری، رشد و بالندگی جامعه است.
وی با بیان اینکه امروزه مردم نسبت به موضوعات ترافیکی عکسالعمل مثبت دارند اما درصدی از رانندگان به تخلف و بی انضباطی اصرار دارند گفت: این در حالیست که در هرمسئله ا جتماعی اگر تنبیه براساس میزان تخلف نباشد منافع شخصی افراد به سمتی می رود که باز هم مایل به تکرار آن تخلف هستند.
تشکری هاشمی با بیان اینکه باید ارتباط منطقی بین جرم و جریمه باشد؛ گفت: با این که جریمه می تواند نقش بازداندگی دارد اما این مسئله که جریمه تخلفات صرفا مادی بوده و با جریمه مالی سعی در کنترل تخلفات داشته باشیم کفایت نمیکند و باید به سمت مجازاتهای جایگزین پیش رویم.
وی با بیان اینکه با جریمه مالی صرف، قادر به کنترل عدم تکرار جرم نیستیم گفت: در کشورهای خاریجی علاوه بر جرایم مالی، مجازات های جایگزین نیز در دستورکار قرار دارد بگونهای که بعضا افراد متخلف متعهد به نگهداری از سالمندان، تمیزکردن معابر و... میشوند و به نظر میرسد در کشورما نیز بید به سمت اینگونه جرایم پیش رویم.
تشکری هاشمی با بیان اینکه چندی پیش یک دستگاه BMW در بزرگراه آبشناسان دچار سانحه شد و متاسفانه سه سرنشین آن جان باختند، گفت: در بررسی سابقه ترافیکی این خودور مشخص شد که پیش از این سانحه مرگبار، به کرات این خودرو سابقه تخلفاتی همچون سرعت غیرمجاز، عبور از چراغ قرمز، تخلفات حادثه ساز و... را داشته است و حتی در مواردی سرعت198 کیلومتر در اتوبان کردستان را نیز تجربه کرده و این نشان میدهد رانندهای که خودرو 500میلیون تومانی دارد در پرداخت جرایم 200هزار تومانی نه تنها هیچ مشکلی ندارد بلکه برایش مهم نیست و این در حالی است که شاید اگر مجازات های جایگزین داشتیم میتوانست عامل بازداندهای برای چنین رانندگانی باشد.
معاون شهردار تهران افزود: لزوم اتخاذ جرایم جایگزین در کنار جرایم مالی احساس میشود و باید برای عدم تکرار تخلفات این مهم محقق شود.