به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از فرارو؛ توسعه فرهنگی که مقدم بر جنبه های دیگر توسعه است، شامل ارتقای فرهنگ، رفتار و تعاملات اجتماعی است و مقوله رانندگی در بین خطوط از نشانه های بارز توسعه یافتگی به شمار میرود.
فرهنگ رانندگی بین خطوط در معابر شهری در حال گسترش است
با این مقدمه و براساس گزارشات دستگاه های ذی ربط و بررسی های میدانی، بیش از 85 درصد از شهروندان تهرانی بین خطوط رانندگی می کنند و این رخداد مهمی است که باید به شکل مناسبی فرهنگ سازی و تقویت شود.
تقویت فرهنگ رانندگی بین خطوط نیازمند مجموعه ای از امکانات و تامین شرایط در بعد سخت افزاری و نرم افزاری است. در بخش سخت افزاری، خط کشی استاندارد کلیه خیابان ها و بزرگراه ها، تقویت سیستم هوشمند کنترل و نظارت، نصب علائم و تابلوهای راهنما به تعداد مورد نیاز، به نحوی که یک راننده تازه وارد به شهر تهران، به راحتی مسیرهای مورد نظر را پیدا نموده و رفت و آمد نماید.
در بخش نرم افزاری، تبلیغات فرهنگی در رسانه های همگانی و شبکه های مجازی، آموزش در همه مقاطع تحصیلی و تشویق رانندگانی که مابین خطوط حرکت می کنند، از مواردی است که به ذهن نگارنده می رسد.
رفت و آمد خودروها و رفتار رانندگی در تهران به عنوان یک معضل اساسی، تنها با مشارکت شهروندان و مالکان خودروها قابل حل است که خوشبختانه با توجه به احساس مسئولیت شهروندان و رعایت نظم و حقوق دیگران، مدتی است که این مشکل مورد توجه مردم قرار گرفته و با همکاری آنان روبه کاهش است و اکنون مشاهده می شود که در بزرگراه ها و معابر شهری حرکت در بین خطوط به عنوان یک رفتار اجتماعی مطلوب در حال گسترش است و قدردانی از تمامی شهروندان فرهنگ مدار و قانون محور کمترین کاری است که باید مسئولان امر انجام دهند.
نگارنده معتقد است اصلاح فرهنگ و رفتار در همه سطوح و شقوق تنها و تنها با مشارکت داوطلبانه مردم و شهروندان امکان پذیر است. مردم ما در گذشته و حال ثابت کرده اندکه همواره در حرکت های اجتماعی که خیر و صلاح عموم در آن نهفته است، پیشگام بوده و در مقوله رانندگی در بین خطوط نیز ، مردم پیشرو و عامل اصلی تعمیق این رفتار درست اجتماعی هستند.
امیدوارم روزی فرا رسد که حتی یک شهروند هم کوچکترین آسیب و گزندی به واسطه رفتارهای رانندگی به خود نبیند.