به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایرنا ، محققان دانشگاه استنفورد موفق به ارائه روشی برای تولید سوخت هیدروژنی شدند که انتشار گاز دی اکسیدکربن در آن بسیار کم است.
یی چوی از محققان این پروژه گفت: سال هاست که دانشمندان به دنبال جایگزینی برای سوخت های فسیلی هستند، در این میان هیدروژن به عنوان یک گزینه بسیار کم رنگ شناخته شده است که دلیل آن فقدان ایستگاه هایی است که بتواند بدون انتشار گاز دی اکسیدکربن، سوخت هیدروژنی تولید کند.
وی بیان کرد: در صورتی که بتوان فرآیندی ارزان و ساده برای تولید هیدروژن داشت، میلیون ها خودرو با استفاده از سوخت پاک هیدروژنی کار خواهند کرد.
وی گفت: برای رسیدن به این هدف، محققان از سلول های فتوولتائیک برای شکافتن مولکول آب استفاده کردند، زمانی که نوربه الکترود تابیده می شود، جریان الکتریکی تولید شده و از آن برای شکافتن آب استفاده می شود و در نهایت هیدروژن و اکسیژن تولید می شود، الکترودهای فعلی از جنس سیلیکون بوده و در اثرقرارگرفتن در معرض اکسیژن به سرعت از بین می رود.
چوی بیان کرد: این گروه تحقیقاتی از وانادات بیسموت که ماده ارزان قیمتی است برای جذب نور خورشید استفاده کردند، البته پیش از این هم تلاش هایی برای استفاده از این ماده صورت گرفته است اما به دلیل کارایی پایین، ناموفق بوده است.
وی افزود: در این پروژه از وانادات بیسموت با ضخامت کمتر از 200 نانومتر استفاده شده، این الکترود که شفاف است می تواند از نور مرئی برای تولید الکتریسیته استفاده کند به طوری که نور از آن عبورکرده است.
وی ادامه داد: ساختارهای نانومخروطی دارای قابلیت های بالایی در به دام انداختن نور دارند و قادراند طول موج های مختلف نور را گیراندازی کنند، هر مخروط دارای ساختاری بهینه شده است تا نور خورشید را به سادگی به دام اندازد،
این آرایه های نانومخروطی روی سطح لایه نازک وانادات بیسموت قرار داده شده و هر دو لایه روی سل پروسکیتی قرار گرفته است.
وی گفت: زمانی که این ساختار در آب قرار داده شود، می تواند مولکول های آن را شکافته و هیدروژن تولید کند.