• نخستین تجربه رانندگی با سورن پلاس 85گانه
  • نخستین تجربه رانندگی با سورن پلاس 85گانه
  • نخستین تجربه رانندگی با سورن پلاس 85گانه
  • نخستین تجربه رانندگی با سورن پلاس 85گانه
  • نخستین تجربه رانندگی با سورن پلاس 85گانه
  • نخستین تجربه رانندگی با سورن پلاس 85گانه
نخستین تجربه رانندگی با سورن پلاس 85گانهنخستین تجربه رانندگی با سورن پلاس 85گانهنخستین تجربه رانندگی با سورن پلاس 85گانهنخستین تجربه رانندگی با سورن پلاس 85گانهنخستین تجربه رانندگی با سورن پلاس 85گانهنخستین تجربه رانندگی با سورن پلاس 85گانه
جانشین پژو پارس چه برتری هایی دارد؟

نخستین تجربه رانندگی با سورن پلاس ۸۵گانه

عصر خودرو- سورن پلاس با استانداردهای ۸۵گانه و مجهز به پیشرانه بهسازی شده XU۷P به صورت خلاصه گزینه ایمن‌تر، استانداردتر و پرآپشن تر از پژو پارس است و با این تعریف عملا با کوچ از پژو پارس که به دلایل استانداردی تولید آن متوقف شده عملا متقاضیان این خودرو تنها چهره پارس را با سورن جایگزین می کنند و در ازای آن سه مزیت ایمنی، کیفیت و امکانات به مراتب بیشتر نصیبشان خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، صندلی های پارچه ای سورن، عرض نشیمن قابل توجهی دارند و این موضوع برای حدود 20 سال است که در خانواده سمند و سورن و دنا تکرار می شود و مزیت دیگر آن تنظیم برقی پشتی صندلی های جلو است که حتی در برخی خودروهای وارداتی 2 میلیارد تومانی نیز به چشم نمی خورد. پیشرانه ZU7P این خودرو با قدرت 98 اسب بخار، کشش خوبی را به کمک گیربکس بهینه جدید ارائه می کند و این موضوع طی 3 روز آزمایش این خودرو کاملا محسوس بود. ضرایب دنده های اول و دوم نسبت به گیربکس های قبلی به طور محسوسی سبک شده و در سرعت 80 تا 100 کیلومتر بر ساعت روی دنده 5 ، دور موتور روی حدود 2800 قرار می گیرد که هم فشار روی پیشرانه را کاهش می دهد و هم منجر به کاهش مصرف سوخت می شود. دسترسی به نمایشگر میانی قابل قبول و ارگونومیک است و امکانات خوبی نظیر Aplleکار پلی و اندروید اتو برای آن تعبیه شده است. همچنین از نمایشگر می توان وضعیت باد تایرها را در لحظه بررسی کرد و سیستم آپشن کارآمد ایمنی کنترل الکترونیکی پایداری نیز در زیر نمایشگر قابل دسترسی است. عملکرد خودرو در شرایط مختلف از کفی تا سربالایی های تند بدون ضعف و قابل قبول بود و امکانات جدید رفاهی و ایمنی این خودرو در کنار امکانات سنتی و کارآمد آن، سورن با استاندارد 85گانه را به گزینه ای جذاب آن هم در کف سبد محصولات ایران خودرو و به عنوان جانشین پژو پارس بدل می کند. تغییرات ظاهری نظیر تغییر دستگیره به نمونه آسان بازشو مشترک با دنا نیز از تغییرات محبوب ما در این آزمایش و بررسی سورن پلاس بود.

سورن پلاس با پیشرانه XU7پلاس در مقایسه با سورن پلاس دو آپشن رینگ اسپرت و کروز کنترل را ندارد اما به تجهیزاتی مجهز شده که آن را همگام با استانداردهای 85گانه می کند و ارزان ترین محصول ایران خودرو با نشان ملی لقب می گیرد که به این امکانات مجهز شده است.

در نمای ظاهری، این خودرو برای کسب استاندارد محافظت از عابرین پیاده با قطعه ای جدید زیر سپر مجهز شده تا صدمه ناشی از برخورد با عابر پیاده را به حداکثر کاهش دهد و با این حساب این خودرو موفق به کسب استاندارد Pedestrian شده است. سپس نوبت به چراغ های روشنایی در روز یا Daylight می رسد که در تکمیل استاندارد های 85گانه ایران با چراغ های Position در عقب که همراه با چراغ های روشنایی در روز روشن می شود همراه شده و در نتیجه ایران خودرو دیگر الزامی به نصب سنسور نور و روشنایی خودکار چراغ ها روی این خودرو را نداشته است. در نمای جانبی، دستگیره ها اصطلاحا آسان بازشو و مشابه دنا هستند و رینگ های اسپرت جایشان را به رینگ های فولادی و قالپاق داده اند که دو دلیل اصلی یعنی کاهش قیمت و امکان تامین در تیراژ بالا داشته است.

در بالاترین نقطه کنسول میانی خودرو نمایشگر ساعت، دمای هوا و وضعیت باز بودن درها به سنت خانواده 206 قرار دارد و پایینتر از آن زیر دو دریچه تهویه، یک نمایشگر کوچک اما با کیفیت قرار گرفته که آپشن سیستم کنترل فشار باد تایرها یا TPMS از داخل آن قابل مشاهده است و با انتخاب گزینه Ikco Link امکان اتصال گوشی‌های اندروید و اپل فراهم شده است. سپس نوبت به کلید های زیر نمایشگر می‌رسد که مهمترین آن کلید سیستم کنترل الکترونیکی پایداری یا ESP است و این خودرو در حالی که هنوز از ترمز های کاسه ای در عقب  بهره می برد این استاندارد را نیز پاس کرده است. در نهایت نوبت به پنل سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک می رسد تا مجموعه امکانات و تغییرات این خودرو تکمیل شود. صندلی‌ها با روکش پارچه ای در جلو امکان تنظیم پشتی به صورت برقی را به سنت ده ساله خانواده سورن و سمند دارند و دیگر تنظیمات این صندلی ها دستی است.همچنین پلاستیک مورد استفاده روی داشبورد از نوع نرم با کیفیت مونتاژ متوسط است و برخی قطعات پلاستیکی با طرح فیبر کربن نیز روی در، دریچه های جانبی سیستم تهویه و قابل کنسول میانی نصب شده است.

یکی دیگر از مهمترین تغییرات سورن پلاس در این نسخه، استفاده از پیشرانه XU7پلاس است که بعد از مدت ها جایگزین پیشرانه EF7 شده است. این پیشرانه هر چند پسوند پلاس دارد اما همچنان با حجم 1.8 لیتر و از نوع 4 سیلندر 8 سوپاپ است. موتور XU7 پلاس به لحاظ طراحی جدید منیفولد ورودی هوا و قالپاق سوپاپ ظاهر متفاوت نسبت به موتور مبنا دارد، همچنین بعضی از قطعات اصلی موتور نیز از نظر طراحی جدید هستند،  مانند  میل بادامک، پوسته یاتاقان، میل لنگ، سر سیلندر، مجموعه شاتون، رینگ و پیستون، روغن موتور، مسیر گازهای خروجی از محفظه لنگ و کلاچ در XU7P نسبت به XU7 متفاوت است. نوع شمع و تسمه مورد استفاده در این موتور نیز ارتقاء یافته و دارای عمر بالاتر هستند.  همچنین استفاده از ریل گاز و انژکتور CNG برای هر سیلندر یکی دیگر از فناوری هایی هست که در مدل دوگانه سوز این موتور استفاده شده است. در موتور XU7P از واشر سر سیلندر مشابه موتور XU7 دوگانه سوز استفاده می شود که دارای بهبود کیفی است. همچنین در این موتور سیستم خنک کاری جدید طراحی و ساخته شده و با اضافه شدن منبع انبساط مجزا، هواگیری سیستم خنک کاری مشابه موتورهای TU5 و EF7 بطور اتوماتیک انجام می شود. توان و گشتاور این موتور ده درصد افزایش یافته است. به طور مثال، دور موتور در سرعت 120 کیلومتر بر ساعت نسبت به موتور قبلی حدود 500rpm کمتر است.که این میزان کاهش دور باعث کاهش استهلاک و همچنین کاهش میزان نفوذ صدای موتور به کابین می شود. طراحی محفظه احتراق جدید XU7P نسبت به موتور XU7 بهبود یافته و نسبت تراکم موتور از  9.3 به 10.5 افزایش پیدا کرده است.دیسک و صفحه کلاچ بدلیل افزایش توان وگشتاور بزرگتر شده که علاوه بر بهبود عملکرد دارای دوام بیشتر نیز شده است. شتاب صفر تا 100خودروی پارس با موتور مذکور، حدود یک ثانیه نسبت به قبل کاهش یافته است و با توجه به تست های انجام شده در شرایط استاندارد، به رقمی حدود 12.5 ثانیه رسیده است. دور آرام موتور نسبت به موتور مبنا حدود 150rpm کاهش داشته و دور آرام آن  700rpm است. موتور XU7  و XU7P  در دورهای پایین دارای سطح صدای یکسان بوده ولی در سرعت‌های بالاتر موتور XU7P بدلیل دور کمتر (500rpm کمتر نسبت به موتور مبنا) دارای سطح صدای پایین تری نسبت به موتور مبنا است.

نویسنده: امیرحسین برخورداری

Copyright © 2015 - Asrekhodro by Daustany