عصر خودرو- نمایشگاه خودروی اهواز با حضور چندین شرکت خودروساز خصوصی و قطعه ساز آغاز شد.
عصر خودرو- وزارت صمت به دنبال تشکیل کنسرسیومی در بخش خصوصی صنعت خودرو با هدف رقابتپذیری و رفع انحصار خودرو در کشور است. به نظر میرسد دولت با تشکیل این کنسرسیوم به دنبال احیای قطب سوم خودروسازی است؛ قطبی که اینبار قرار است از مسیر بخش خصوصی شکل بگیرد. از سال ۹۷ بسیاری از خودروسازان خصوصی تعطیل شدهاند یا با پایینترین ظرفیت تولیدی فعالیت میکنند.
عصر خودرو- این روزها که صحبت از احیای برجام و لغو تحریمهاست، ایرانیها در کنار انتظار بابت فروکش کردن تورم و بهبود اوضاع اقتصادی، به آینده بازارها بهویژه خودرو نیز میاندیشند و منتظر بازگشت برندهای معتبر به کشور هستند. از آن سو خودروسازان نیز انتظار لغو تحریمها را میکشند تا بتوانند مشارکتهای خارجی خود را از سر بگیرند و در این بین، شرکتهای بخشخصوصی هم مشتاق ازسرگیری شراکت با برندهای بینالمللی هستند.
عصر خودرو- روز ۱۸ خردادماه در حالی که متقاضیان خرید خودروهای فیدلیتی و دیگنیتی مبلغ اولیه را برای خرید واریز کرده بودند، وزارت صمت در مصوبهای اعلام کرد که عرضه خودرو در بورس کالا ممنوع است. حال نمایندگان مجلس میگویند که وزارت صمت نباید در عرضه خودرو دخالت کند.
عصر خودرو- طبق اعلام روابط عمومی وزارت صمت فروش همه خودروها به «سامانه فروش یکپارچه» منتقل میشود و استثنایی برای هیچ خودرو و خودروسازی وجود نخواهد داشت.
عصر خودرو- سال ۱۴۰۰ آغاز شکست همیشگی تحریم صنعت خودرو ایران بود. سالی که شرکت های ایرانی و چینی توانستند تحریمهای صنعت خودرو را دور بزنند.
عصر خودرو- خودروسازی بخش خصوصی سال ۱۴۰۱ را با بازیگران جدیدی در عرصه تولید خودرو آغاز خواهد کرد.
عصر خودرو- شنیدهها حکایت از آن دارد که وزارت صمت در حال بررسی طرحی است که در صورت اجرای آن، واردات قطعات بهصورت فول سی کی دی با محدودیتهایی همراه خواهد شد.
عصر خودرو- در حالی که قیمتگذاری دستوری تبعات سنگینی برای خودروسازی کشور به همراه داشته و زیانی هنگفت را روی دست این صنعت گذاشته، حالا دامنه این سیاست به بخش خصوصی نیز کشیده شده است.
عصر خودرو- در حالی همچنان چند شرکت خودروساز بخش خصوصی کشور تعطیل یا نیمه تعطیل هستند که آمار سایت انجمن خودروسازان ایران نشان میدهد تولید محصولات سواری در این بخش طی ۹ ماه امسال افزایش یافته است.
عصر خودرو- بخش خصوصی خودروسازی کشور در آبان ماه ۶۷ درصد از برنامه تولیدی وزارت صمت عقب ماند. سیاستگذار خودرو در ابتدای سال جاری تولید ۱۵۰ هزار دستگاه از محصولات خودرویی را تا پایان ۱۴۰۰ به بخش خصوصی تکلیف کرده بود.
عصر خودرو- بخش خصوصی خودروسازی کشور ۷۰درصد از برنامه تولیدی وزارت صمت عقب است. سیاستگذار خودرو در ابتدای سال جاری تولید ۱۵۰ هزار دستگاه از محصولات خودرویی را تا پایان ۱۴۰۰ به بخش خصوصی تکلیف کرد.
عصر خودرو- سهم خودروسازان خصوصی در بازار خودروی کشور، از سال ۹۸ همزمان با اوجگیری تحریمهای بینالمللی بهشدت کاهش یافته است.
عصر خودرو- عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران در خصوص اثرات خصوصی یا دولتی شدن شرکت های خودروسازی توضیحاتی داد.
عصر خودرو- سیاستگذار خودرو در دولت دوازدهم با در نظر گرفتن سهم ۱۲درصدی تولید ۱۴۰۰ برای خودروسازان خصوصی، از این بخش بهعنوان قطب سوم و انحصارزدا در خودروسازی کشور یاد کرد. این در شرایطی است که بخش خصوصی بهعنوان نبض واقعی خودروسازی حال و روز خوشی ندارد و آمارها از عقبماندگی ۷۳درصدی تولید این بخش از برنامه امسال حکایت دارد.
عصر خودرو- طبق آمارهای رسمی، تولیدکنندگان بخش خصوصی خودرو با وجود رشد ۳ درصدی تیراژ در چهار ماهه امسال، از برنامه تولیدی وزارت صمت ۷۱ درصد عقب ماندهاند.
عصر خودرو- بررسی آمار منتشر شده تولید شرکتهای خودروساز در خردادماه نشان میدهد خودروسازان خصوصی رشدی حول و حوش ۲۱ درصدی را به نسبت مدت مشابه سال گذشته در کارنامه خود ثبت کردند.
عصر خودرو- خودروسازی بخش خصوصی روی غلتک تولید افتاد. بررسی آمارهای تولیدی وزارت صمت حکایت از آن دارد که بخش خصوصی خودروسازی کشور در اردیبهشت ۱۴۰۰ نسبت به بازه زمانی سال گذشته رشد ۳۰ درصدی را در حالی تجربه کرده که سه خودروساز بزرگ کشور در همین مدت افت ۲۹ درصدی داشتهاند.
عصر خودرو- صنعتگران و فعالان اقتصادی معمولا ناظر رویداد های سیاسی و اقتصادی هستند و حرکت بعدیشان در صفحه شطرنج اقتصادی کشور را با آینده نگری انتخاب می کنند. شرایط کنونی اقتصاد ایران مملو از رویداد های انتظاری نظیر انتخابات ریاست جمهوری، حصول توافق بین المللی و رفع برخی تحریم ها، پایان یافتن بحران کرونا و ... است که تا حدودی تکلیف بخش مهمی از آن ها مشخص شده اما با در نظر گرفتن تمامی این شرایط، آینده بازار خودرو ایران تماما از مسیر تولید می گذرد یا واردات نیز در آن سهمی خواهد داشت ؟
عصر خودرو- هم اکنون ۲۸خودروساز خصوصی در ایران مشغول فعالیت هستند. امیرحسن کاکایی؛ استاد دانشگاه و کارشناس خودرو این آمار را از نظر ظرفیت اقتصادی غیر قابل تحمل خواند و افزود: کشوری مانند ما در شرایط کنونی در بهترین حالت ظرفیت ۲ تا ۳ خودروساز را دارد تا به راهکارهای روز کشورهای بزرگ جهان در حوزه خودرو نزدیک شویم. وی افزود : اگر اوج تلاشمان را برای پیشرفت در منطقه کنیم در نهایت به کشوری مانند کره جنوبی می رسیم که حداکثر ۲ خودروساز دارد در حالی که علاوه بر ۲۸ خودروساز خصوصی کشور، همین الآن ۳۰ پروانه بهره برداری دیگر نیز وجود دارد و بیش از این آمار تقاضا برای اخذ پروانه ثبت شده است. کاکایی ضمن اشاره به ابرادغام های سال های اخیر در جهان خودرو گفت : طی ۱۰ سال اخیر رقابت شدید بین خودروسازان موجب حرکت به سمت ابرادغام ها شده است و تعداد خودروسازان با پیوستن به این ادغام ها روز به روز در حال کاهش است.