عصر خودرو- با رسیدن بودجهها و قطارهای وعده داده شده میتوان در کمتر از یک سال ۱۴ ایستگاه به ترددهای زیرزمینی افزود.
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا ، اگر وعده بودجههای لازم برای توسعه متروی تهران محقق شود، در کمتر از 12ماه پیش رو میتوان جابهجاییهای این سامانه ترددی را به 1.1میلیارد سفر سالانه رساند. این هدفی بزرگ و تاریخی در 21سال فعالیت متروی پایتخت است.
براساس برآوردها، اکنون 14ایستگاه از خطوط 4، 6 و 7 متروی تهران در صف تکمیل و بهرهبرداری قرار دارد. همچنین وعدههای بسیاری درخصوص رسیدن قطارهای جدید از سوی دولت داده شده است. درصورت رسیدن این امکانات و تامین منابع مالی میتوان سفرهای متروی تهران را از 820میلیون سفر سالانه فعلی به 1.1میلیارد سفر رساند.
لزوم تأمین مالی
پیشرفت خطوط متروی تهران هزینههای بسیاری دارد و همواره باید برای تامین هزینههای آن تمهیدات لازم اندیشیده شود. در امسال تاکنون تنها 30درصد منابع مالی محقق شده است اما اگر بودجههای وعده داده شده تخصیص یابد، این ایستگاهها میتواند در چرخه افتتاح قرار گیرد. منابع مالی مترو باید از محل سهم شهرداری، سهم دولت، اوراق مشارکت و محل مجتمعهای ایستگاهی تامین شود که هر یک از این منابع برای توسعه مترو سهمی مشخص دارند و غیبت آنها میتواند چرخ توسعه مترو را کند و کندتر کند.
سال خوش خط6
بهزودی ایستگاه متروی کیانشهر بهعنوان ایستگاه126 تهران در بخش جنوبی خط6 افتتاح میشود تا امسال، سال خوش خط6 متروی تهران نام گیرد. از ابتدای امسال تاکنون همه 4ایستگاه فعال این خط افتتاح شده و کیانشهر پنجمین خواهد بود. همچنین اطلاعات رسیده به همشهری نشان میدهد ایستگاه برج میلاد، پس از کیانشهر در نوبت افتتاح قرار میگیرد که احتمال بهرهبرداری آن برای سال آینده بیشتر خواهد بود.
علی امام، مدیرعامل شرکت متروی تهران درباره راهاندازی ایستگاه متروی کیانشهر در روزهای آینده اعلام کرد: در راهاندازی این ایستگاه تمامی استانداردها رعایت و تجهیزات لازم نصب شده است. او با بیان اینکه ایستگاه کیانشهر با هزینهکرد 1500میلیارد ریال ساخته شده است، گفت: زیربنای این ایستگاه بیش از 10هزار مترمربع بوده و برای تردد افراد کمتوان مناسبسازی شده است. برای ورودی ایستگاه کیانشهر نمایی متفاوت، اقتباس از یک کشتی طراحی و اجرا شده است. مدیرعامل شرکت مترو با اشاره به اینکه سیستم سیگنالینگ، سیستمهای تهویه تونلی و ایستگاهی و شفتهای میان تونلی برای این ایستگاه نصب و راهاندازی شده، تأکید کرد: خوشبختانه تمامی این موارد با بهرهگیری از توان مهندسان ایرانی انجام شده است. امام با اشاره به دیگر استانداردهای بهکار رفته در این ایستگاه خاطرنشان کرد: تعبیه مسیر سبز در موارد بحرانی، پلههای اضطراری و سیستم اعلام و اطفای حریق ازجمله مواردی است که جهت شرایط اضطراری برای این ایستگاه تامین شده است. مدیرعامل شرکت مترو با اشاره به راهاندازی 6دستگاه پلهبرقی در ایستگاه متروی کیانشهر اضافه کرد: اقدامات مربوط به نصب و راهاندازی آسانسورها در حال اجراست. اما درصورت عدمبهرهبرداری از آنها در روز افتتاح، با توجه به اینکه بهرهبرداری از یک ایستگاه را به این دلیل نمیتوانیم به تعویق بیندازیم، طبق وعدهای که همواره به شهروندان دادهایم، نهایتا تا 3ماه پس از افتتاح، آسانسورهای ایستگاه کیانشهر نیز به بهرهبرداری خواهد رسید.
اضافه شدن 3پست برق تا پایان سال
تا پایان امسال 3پست برق نوبنیاد، قلعه مرغی و آهنگ در شبکه متروی تهران بهرهبرداری میشوند. بدینترتیب شاهد افزایش 50درصدی توان جریان برق در خطوط مترو خواهیم بود. شبکه مترو تاکنون برای تامین برق خطوط هفتگانه موجود و همچنین خط فرودگاه امام خمینی در مجموع از 10پست برق استفاده میکرد. با اضافه شدن 3پست جدید که هریک از 2منبع اصلی تغذیه میشوند، تعداد پستهای برق مترو به 13پست افزایش خواهد یافت. در نتیجه نهتنها از فشار بار پستهای قبلی کاسته خواهد شد بلکه امکان کاهش سرفاصله حرکتی قطارها در خطوط مختلف تسهیل شده و اتکاپذیری خطوط نیز افزایش خواهد یافت. برای احداث هر پست برق، زمینی حدود 2500 تا 3500 مترمربع درنظر گرفته شده که ساختمان اصلی هر پست برق، بخشهای مختلف ازجمله اتاق کنترل، اتاق تابلوها، بخش اداری، باتری خانه و اتاق GIS را شامل میشود.
هدف 447کیلومتری خطوط مترو
پیشرفت مترو تا 22سال آینده برای رسیدن به 447کیلومتر خط ریلی طراحی شده است. پیشبینیها حاکی از آن است که در افق 1420 با احداث 4خط جدید مترو، ظرفیت بهرهمندی روزانه با استفاده از این شبکه حملونقل عمومی ارزان قیمت، ایمن و سریع بالغ 11.5میلیون سفر خواهد شد.
هدف از توسعه خطوط مترو در افق1420، پوشش کل مناطق 22گانه پایتخت و همچنین ایجاد شبکه و به هم پیوستگی خطوط ساخته شده و خطوط در دست احداث با ایجاد ایستگاههای تبادلی است. هماکنون از مجموع 297کیلومتر خطوط یک تا 7، 234کیلومتر ساخته شده و از مجموع 175ایستگاه در این خطوط 125ایستگاه به بهرهبرداری رسیده است. مطالعات اولیه برای توسعه خطوط مترو به 11خط، نشان میدهد که 123ایستگاه جدید در اختیار شهروندان قرار میگیرد. از سوی دیگر طول خطوط شبکه در حال تکمیل فعلی به 150کیلومتر افزایش مییابد. در این صورت مجموع طول خطوط مترو به حدود 447کیلومتر میرسد. این امر البته جدا از خطوط سریعالسیر یا اکسپرس و خطوط مترو سبک است. در این میان ساخت خط10 بهلحاظ اجرا در اولویت قرار دارد. این خط با 42کیلومتر طول از انتهای بزرگراههای شهید باقری و شهید بابایی آغاز و به سمت مسیر بزرگراههای شهید چمران، آیتالله هاشمی رفسنجانی، شهید همت و نیز وردآورد امتداد مییابد. همچنین خط8 از مسعودیه، بزرگراه بعثت، قلعه مرغی، بزرگراههای شهیدکاظمی، یادگار امام، آیتالله حکیم و شهید سپهبد قاسم سلیمانی (رسالت) تا خیابان سرسبز، خط9 از دولتآباد، بزرگراه بسیج، پیروزی، نارمک، هنگام و بزرگراه شهید همت تا محدوده پارک جنگلی چیتگر و خط11 از پارک چیتگر، مناطق 18 تا 21 و ابنبابویه امتداد دارند.