عصر خودرو- اعضای شورای اسلامی شهر تهران پس از بحث و بررسی نهایتا با افزایش میانگین ۴۰ درصد برای نرخ بلیت اتوبوس در خطوط اتوبوسرانی شهر تهران برای سال آینده موافقت کردند.
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از ایسنا، اعضای شورای اسلامی شهر تهران در یکصد و سی و ششمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران در نوبت عصر بررسی لوایح نرخ کرایه حمل و نقل عمومی در دو بخش اتوبوس و تاکسی را در دستور کار داشتند در بررسی نرخ بلیت اتوبوس در خطوط مختلف نهایتا با اکثریت آراء افزایش میانگین 40 درصد را به تصویب رساندند.
در همین راستا تشکری هاشمی رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران، گفت: در جلسه گذشته نرخ کرایه بلیت مترو با افزایش متوسط 25 درصد به تصویب اعضای شورای شهر تهران رسید و تعرفه نرخ کرایه در دو بخش اتوبوسرانی و تاکسیرانی باقیمانده بود.
وی ادامه داد: متأسفانه در بحث تعیین نرخ کرایههای حمل و نقل عمومی با یک پارادوکس مواجه هستیم به شکلی که مردم شرایط خوبی ندارند و باید نرخ کرایهها در پایینترین حد ممکن باشد و شورا و شهرداری نیز میخواهد با پایین نگهداشتن نرخ کرایهها نسبت به ترغیب شهروندان برای حمل و نقل عمومی اقدام کند اما از طرف دیگر بحث تورم و هزینههای تمام شده برای رانندگان باید به گونهای باشد که امکان ادامه فعالیت و ارائه خدمات توسط آنها فراهم شود.
رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران در تشریح نرخ کرایه بخش اتوبوسرانی گفت: در ماده 10 لایحه شهرداری تهران عنوان شده نرخ کرایه اتوبوسرانی، مینی بوسرانی و سرویسهای دربستی از ابتدای اردیبهشت ماه سال آینده افزایش پیدا میکند. به این ترتیب تا اردیبهشت ماه سال 1402 نرخ کرایههای حمل و نقل عمومی تغییری نخواهد کرد.
وی افزود: در خصوص بخش اتوبوسرانی ورودی 10 هزار ریال تا پنج کیلومتر در نظر گرفته شده و بالاتر از پنج کیلومتر به ازای هر پنج کیلومتر 600 تومان در نظر گرفته شده است. به این ترتیب هر کیلومتری 120 تومان برای اتوبوسهای تندرو در نظر گرفته شده اما با توجه به اینکه سامانههای نصب شده در خطوط اتوبوسرانی امکان ثبت ابتدا و انتهای مقصد و محاسبه طول پیمایش را ندارند، لذا در حال حاضر تا زمان اصلاح سامانه و امکان ثبت ابتدا و انتها و محاسبه طول پیمایش محاسبه خطوط بر اساس طول خط انجام خواهد شد.
عضو شورای شهر تهران ادامه داد: در خصوص اتوبوسهای عادی ورودی 1800 تومان تا 2.5 کیلومتر پیمایش در نظر گرفته شده و به ازای هر 2.5 کیلومتر 400 تومان افزایش پیدا میکند که به این ترتیب هر کیلومتر 160 تومان هزینه پیمایش با اتوبوسهای عادی خواهد شد.همچنین نرخ کرایه مینی بوس با همان طول پایه ورودی و پیمایش اعلام شده برای اتوبوسهای عادی ضربدر 1.2 محاسبه خواهد شد.
به گفته تشکری هاشمی، درباره اتوبوسهای دربستی نیز از حداقل 500 هزار تومان و به ازای هر ساعت 250 هزار تومان محاسبه و برای اتوبوسهای تشریفات مبلغ ورودی 781 هزار و 250 تومان و به ازای هر ساعت 390 هزار و 625 تومان محاسبه خواهد شد. برای مینی بوسهای ویژه دربستی نیز قیمت ورودی 400 هزار تومان و برای هر ساعت 170 هزار تومان پیش بینی شده است.
عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه برای میدل باس نیز ورودی 450 هزار تومان و به ازای هر ساعت 200 هزار تومان در نظر گرفته شده است، ادامه داد: همچنین درخواستهایی برای اتوبوسهای خارج از شهر تهران و حومه وجود دارد که 25 درصد برای خدمت در خارج از شهر تهران به اعداد اعلام شده اضافه خواهد شد. به این ترتیب افزایشی معادل میانگین 40 درصد در خطوط اتوبوسرانی نسبت به سال جاری در سال 1402 را خواهیم داشت. این در حالیست که وزارت کشور افزایش کرایه حمل و نقل عمومی را تا میزان نرخ تورم مجاز دانسته است. البته برآورد شهرداری تهران بیش از این بوده و تعیین نرخهای فعلی نیز باز هم موجب ابراز نگرانی آنها خواهد بود.
بهرامی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران نیز در جریان بررسی نرخ کرایه خطوط اتوبوسرانی در تهران گفت: مشکل اول نبود اتوبوس برای جابجایی است و مشکل دوم بحث کرایه و بالا بودن کرایهها. بنابراین 4000 دستگاهی که میخواهیم خودمان در شهرداری تهران و هر دستگاه را به مبلغ هفت میلیارد تومان خریداری کنیم، در شرایطی است که از 7000 دستگاه مورد نیاز تهران تنها 2000 دستگاه توسط وزارت کشور داده خواهد شد.
وی تاکید کرد: اگر فردی اتوبوسی را خریداری کند و بخواهد در خطی کار کند نرخ بلیت اتوبوس 22 هزار تومان خواهد بود. یعنی فقط فرد اتوبوس را بخرد و پول خود را جابجا کند. بر همین اساس اگر عددی را تعیین کنیم که قیمت طوری باشد که استفاده کننده به راحتی بتواند با این قیمت کنار بیاید ولی اتوبوسی برای استفاده نباشد کار مناسبی نخواهد بود. نگاه پیمایشی به محاسبه نرخ کرایه اتوبوسها ما را به سمت هوشمندسازی سوق خواهد داد.
معاون شهردار تهران ادامه داد: باید تدبیری کنیم که از مردم پول نقد نگیریم و با بحثی که در کارت بلیتها در نظر گرفته شده و تا خرداد ماه سال آینده به پایان میرسد شفافیت خوبی در حوزه بلیت اتوبوس شکل خواهد گرفت. تغییری در سیستم بلیت الکترونیک خواهیم داشت و محاسبه نرخ کرایه بلیت بر اساس پیمایش انجام خواهد شد.
به گزارش ایسنا، اعضای شورای اسلامی شهر تهران در نهایت با 20 رأی موافق با برداشته شدن سقف و کف افزایش نرخ کرایهها و برداشته شدن تفاوت نرخ اتوبوسهای تندرو و معمولی و همچنین برداشته شدن تفاوت خطوطی که اتوبوسها در آنها نوسازی شده با سایر خطوط با افزایش متوسط 40 درصدی برای نرخ کرایه خطوط اتوبوسرانی در تهران موافقت کردند.