فونیکسریمکسبهتام

منظور از پکینگ لیست در حمل و نقل بین المللی چیست؟

عصر خودرو- در زمان استفاده از خدمات حمل‌ونقل بین‌المللی اصطلاحات متعددی به کار برده می‌شود. نداشتن اطلاعات دقیق و کافی در‌ مورد هر اصطلاح ممکن است منجربه زیان بازرگان و ایجاد اختلال در انتقال کالا شود.

منظور از پکینگ لیست در حمل و نقل بین المللی چیست؟
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۹:۵۹:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، در زمان استفاده از خدمات حمل‌ونقل بین‌المللی اصطلاحات متعددی به کار برده می‌شود. نداشتن اطلاعات دقیق و کافی در‌ مورد هر اصطلاح ممکن است منجربه زیان بازرگان و ایجاد اختلال در انتقال کالا شود. به همین دلیل باید قبل از استفاده از هر نوع خدمات حمل‌ونقل بین‌المللی، بازرگان نسبت به کسب اطلاعات بیشتر در‌مورد اسناد مربوطه، جریمه‌ها و هزینه‌های احتمالی مثل حق توقف کانتینر اطلاعات جمع‌آوری کند. یکی از مهم‌ترین مراحل انتقال کالا، تحویل محموله است. اسناد مختلفی برای این مرحله از فرایند لجستیک بین‌المللی الزامی هستند؛ پکینگ لیست یکی از این اسناد است که بسیاری از بازرگانان به اشتباه با فاکتور محموله یکسان می‌دانند. در این مقاله قصد داریم اطلاعات کاملی از پکینگ لیست را ارائه دهیم. چند دقیقه اختصاص وقت شما به مطالعه این مطلب، راهنمای کاملی است تا بدانیم «پکینگ لیست» چیست.

    پکینگ لیست؛ سندی الزامی برای حمل کالا در سطح بین‌الملل
    لیست بسته‌بندی یا همان packing list سندی است که در تجارت بین‌المللی استفاده می‌شود. این سند بین‌المللی طیف گسترده‌ای از اطلاعات را شامل فرستنده و گیرنده کالا ، نحوه و نوع بسته‌بندی، نوع محموله، خطرهای احتمالی کالا، مبدا و مقصد لجستیک ، وزن و تعداد محموله نشان می‌دهد. این سند بین‌المللی با عنوان‌های مختلف پکینگ لیست و لیست عدل‌بندی نیز شناخته می‌شود. پکینگ لیست برای شناسایی بسته‌های در حال ارسال با کمک کدگذاری و جزئیات وزن، حجم یا تعداد بسته‌ها کاربرد دارد. این ویژگی لیست عدل‌بندی برای اطمینان از مطابقت سفارش با محموله ارسالی استفاده می‌شود؛ بنابراین بازرگان را از زیان‌های احتمالی دور می‌کند.

    در حال حاضر و برای جلوگیری از اختلال در فرایند لجستیک، اسناد مختلفی از جمله پکینگ لیست برای ارسال محموله استفاده می‌شود. پکینگ لیست یک منبع مناسب برای کسب اطلاعات تکمیلی از کالای ارسالی است. برای مثال در حمل بار از چین به ایران، پکینگ لیست شامل اطلاعاتی مثل وزن محموله، مسیرهای حمل‌ونقل و نوع کالا است. علاوه‌بر این، با استفاده از لیست عدل‌بندی، تکمیل وظایف مالی گمرک‌ راحت‌تر انجام خواهد شد.

    نوشتن پکینگ لیست در فرایند حمل‌ونقل الزامی نیست
    پکینگ لیست از اسناد الزامی برای انتقال محموله در سطح بین‌المللی نیست؛ بااین‌حال آماده کردن این سند، به گمرک، فرستنده و گیرنده کالا در برنامه‌ریزی بهتر کمک خواهد کرد. در پکینگ لیست اطلاعات مفیدی در اختیار همه افراد مسئول در فرایند لجستیک قرار می‌گیرد. تعداد محصول ارسالی، اطلاعات مربوط به مبدا کالا در پکینگ لیست درج می‌شود.
    علاوه‌بر اطلاعات کلی در‌مورد مبدا و مقصد محموله، داده‌های مهم دیگری نیز مثل اشتعال‌پذیر بودن کالا در اختیار افراد قرار می‌گیرد. این نکته به‌ویژه در صادرات مواد معدنی و خطرناک از اهمیت بالایی برخوردار است. این سند به‌عنوان مدرک ایمنی برای نشان دادن تمهیدات لازم در به سلامت رساندن محموله عمل خواهد کرد. پکینگ لیست همچنین برای رزرو  شرکت حمل‌‌‌ونقل بین‌المللی و دریافت بارنامه بین‌المللی کاربرد دارد. این نکته به کارگزار گمرک‌ هنگام وارد کردن کالاهای فهرست شده در پایگاه داده واردات کشور خود کمک می‌کند.

    پکینگ لیست چه اطلاعاتی را شامل می‌شود؟
    پکینگ لیست در حمل‌ونقل بین‌المللی از اطلاعات کلی مثل تعداد بسته‌ها تا جزئیات فرایند ارسال محموله را شامل می‌شود. کلیه اطلاعات درج شده در این لیست باید مطابق با اطلاعات فاکتور تجاری حمل‌و‌نقل باشد. لیست پکینگ باید اطلاعات مربوط به متریال استفاده شده در بسته‌بندی را نیز داشته باشد. در این‌صورت و در شرایط اضطراری مثل حریق، امکان حفاظت از بسته‌ها راحت‌تر انجام خواهد شد. برای حفظ محموله و جلوگیری از زیان مالی در هنگام نوشتن پکینگ لیست حتما جزئیات بیشتری را ذکر کنید. این کار به حاملین کالا در نگهداری و تدارک مسائل امنیتی کمک خواهد کرد. در ادامه این بخش به بررسی اطلاعات درج شده در پکینگ لیست لجستیک می‌پردازیم.

    • تاریخ ارسال محموله
    • اطلاعات موردنیاز فرستنده و صادرکننده
    • آدرس مبدا محموله
    • آدرس مقصد محموله
    • تعداد کل بسته‌های محموله
    • توضیح دقیق هر بسته
    • حجم و وزن هر بسته
    • حجم و وزن کل محموله
    • شماره فاکتور تجاری محموله

    پکینگ لیست درست مانند فاکتور تجاری یکی از استاد الزامی برای پیشبرد فرایند لجستیک به شمار می‌رود. این سند توسط صادرکننده کالا (فروشنده) صادر و برای وارد‌کننده یا همان خریدار ارسال می‌شود. پکینگ لیست برای ارزیابی کارمزد و حقوق گمرکی توسط گمرک‌ مورد بررسی قرار می‌گیرد.

    جزئیات در پکینگ لیست؛ ابعاد و وزن محموله نیز در این سند درج می‌شود
    توضیحات متعددی در پکینگ لیست برای گمرک، خریدار محموله و همه افراد مسئول در فرایند لجستیک درج می‌شود. مهم‌ترین جزئیات درج شده در لیست پکینگ حمل‌ونقل را در ادامه بیان می‌کنیم.

    • نام تجاری موجود در هر بسته
    • تعداد هر بسته
    • وزن ناخالص (متریک) هر بسته
    • وزن خالص (متریک) هر بسته
    • ابعاد هر بسته بر حسب سانتی متر، به ترتیب دقیق، طول، عرض و ارتفاع
    • حجم مکعب هر بسته
    • جزئیات محتوای هر بسته
    • تعداد کل بسته ها
    • وزن کل محموله

    فهرست پکینگ باید به‌درستی و با خوانایی بالا نوشته شود. این سند در مراحل مختلف و توسط افراد متفاوتی بررسی خواهد شد؛ بنابراین درج هر‌گونه علامت نامفهوم باعث ایجاد اختلال در فرایند حمل‌ونقل می‌شود. 

    پکینگ لیست؛ سندی برای تسریع فرایند لجستیک کالا
    پکینگ لیست یکی از اسناد مهم در فرایند انتقال بین‌المللی محموله است. این سند که با نام‌های دیگری مثل لیست عدل‌بندی و اینویس نیز شناخته می‌شود برای شناسایی محموله و درج اطلاعات مهم کالا کاربرد دارد. پکینگ لیست توسط فرستنده صادر و برای خریدار ارسال می‌شود. با استفاده از این سند بین‌المللی، امکان مطابقت کالا با فاکتور خرید وجود دارد؛ بنابراین از ورود کالای قاچاق یا تقلبی به کشور مقصد جلوگیری خواهد شد.

    با تهیه لیست عدل‌بندی مسیر ارسال کالا با درج اطلاعات و جزییات مهمی مثل وزن و نوع بسته‌بندی محموله برای خریدار و فروشنده شفاف‌تر خواهد شد. هانزا یکی از بهترین گزینه‌های در دسترس برای استفاده از خدمات و سرویس‌های حمل بین‌المللی محمولات صادراتی و وارداتی به شمار می‌رود. راه‌های ارتباطی با هانزا در سایت این شرکت حمل‌ونقل بین‌المللی درج شده است.

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم