عصر خودرو- همدان- ایرنا- خودروهای برقی به عنوان دستاورد نوین محققان همدانی این روزها گزینه انتخابی شورای اسلامی شهر همدان در کمک به حمل و نقل مسیرهای پرتردد درون شهر مطرح است.
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از ایرنا، اجرای طرح پیاده راهسازی خیابانهای بوعلی و اکباتان اوایل تیرماه امسال در حالی آغاز شد که با انتقادهای گسترده ای همراه شد و حالا با اجرایی شدن زیرساخت های این طرح در ماه های اخیر، نه تنها شهروندان با تصمیم اعضای شورا اسلامی شهر همدان کنار آمدند بلکه انتقادها تا حد زیادی فروکش کرد.
با این حال یکی از دغدغه های اصلی شهروندان در اجرایی شدن طرح پیاده سازی خیابان بوعلی، موانع موجود در انتقال بیماران در این مسیر بود.
هم اکنون بیش از یکصد مطب پزشکان متخصص و فوق تخصص در خیابان بوعلی همدان فعالیت دارد و بیماران اقصی نقاط استان همدان و حتی استان های همجوار به ناچار تردد دائمی در این مسیر را دارند.
مسیری که حالا با پیاده راه سازی امکان تردد خودروها را غیرممکن ساخته و مدیریت شهری قصد دارد در اسرع وقت با راه اندازی مسیر خودروهای برقی، به این دغدغه پایان بدهد.
شرکت دانش بنیان پیشنهاد دهنده خودروی برقی متشکل از نخبگان بومی همدان مجری این طرح در خیابان پیاده راه بوعلی انتخاب شده و قرار است ظرف دو ماه آینده حداقل دو خودرو در این مسیر راه اندازی شود.
این خودروهای برقی پاک و با سیستم هیبریدی برای جابهجایی شهروندان طراحی و در حال ساخت است و هر یک می توانند صدها ساعت نفر در روز را جابجا کنند.
شورای اسلامی شهر همدان با اعتماد به توانمندی محققان بومی همدان، با گروهی از استادان رشته برق و خودروی دانشگاه بوعلی سینا همدان برای ساخت این خودروها به توافق رسیده است.
به گزارش ایرنا برخورداری از استانداردها، حفظ کیفیت ارایه خدمات، استفاده از تجهیزات مدرن و قابلیت تجهیز به فن آوری بکارگیری صنعت برق از ویژگی های مدنظر اعضای شورای اسلامی شهر همدان در تصمیم گیری در اجرایی شدن این طرح به شمار می رود.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان پیشنهاد دهنده خودروی برقی در این باره می گوید: خودروهای پیشنهادی ما برای پیاده راه بوعلی برگرفته از فن آوری و تجهیزات داخلی است.
سیدمحمدرضا طوسی در نشست اخیر اعضای کمیسیون خدمات شهری، حمل و نقل و ترافیک و محیط زیست شورای شهر همدان افزود: در راستای استفاده از کیفیت تولیدات داخلی حتی باتری این خودروهای برقی را تولید کرده ایم و در مجموع ظرفیت جابجایی 6، هشت و یازده مسافر را دارند.
این عضو هیأت علمی دانشگاه بوعلیسینا خاطرنشان کرد: در سال های آینده نیز توانایی بهره برداری از خودروهای بدون راننده برقی را در مسیر پیاده راه همدان را داریم.
وی یادآور شد: هم اکنون طرح خودروی بدون راننده، در کشور امارات برای خودروهای پلیس، خدمات شهری، شستشوی معابر و نظافت اجرا شده، ما هم این توانایی را داریم از این نوع خودروها بسازیم. همچنین میتوانیم برای شهر تراموای برقی طراحی و بهرهبرداری کنیم.
رئیس کمیسیون خدمات شهری، حمل ونقل و ترافیک شورای شهر همدان نیز در این باره گفت: نخستین خیابان پیاده راه همدان ظرف دو ماه آینده به خودروهای برقی مجهز می شود.
کامران گردان روز دوشنبه در گفت و گو باخبرنگار ایرنا افزود: پیاده راه خیابان بوعلی همدان تا دو ماه آینده به بهره برداری می رسد و برای خدمات رسانی مطلوب بویژه برای سالمندان و بیماران، دو دستگاه خودروی برقی ساخت نخبگان بومی همدان در این مسیر راه اندازی می شود.
وی اضافه کرد: در حال حاضر ایجاد زیرساختهای حمل و نقل برای تردد خودروهای برقی در خیابان بوعلی در حال انجام است و سازنده خودروها نیز باید همزمان با پایان پیاده راه، نسبت به راه اندازی آن اقدام کند.
گردان یادآور شد: خودروهای برقی این مسیر با فناوری نخبگان بومی در حال تولید و ساخت است و اعضای شورای اسلامی شهر همدان نیز حمایت لازم را دارند.
رئیس کمیسیون خدمات شهری، حمل و نقل و ترافیک شورای شهر همدان در ادامه بیان کرد: تاکید اعضای شورای شهر بالا بردن سطح کیفی خودروهای برقی برای خدمات دهی مناسب و سهولت در تردد شهروندان است.
پیاده راه بوعلی همدان به عنوان یکی از مسیرهای قدیمی مرکز شهر همدان، روزانه محل هزاران نفر از اقشار مختلف جامعه است.
این مسیر متشکل از مجتمع های پزشکی، کلینیک های تخصصی، مطب های پزشکان متخصص و فوق تخصص، مجتمع های تجاری و مغازه های عرضه محصولات پوشاک در مرکز شهر همدان است.