تصویب استاندارد ملی برای نانو کاتالیست کنترل نشر گازهای خروجی اگزوز وسایل نقلیه
عصر خودرو- تعیین مشخصات آلومینای متخلخل نانوساختاری بهعنوان پایه کاتالیست خودرو، استاندارد ملی شد.
عصر خودرو- تعیین مشخصات آلومینای متخلخل نانوساختاری بهعنوان پایه کاتالیست خودرو، استاندارد ملی شد.
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از ایسنا، در یکصد و هشتمین اجلاسیه کمیته ملی استانداردهای فناوری نانو، استاندارد فناوری "نانو – آلومینای متخلخل نانو ساختاری بهعنوان پایه کاتالیست برای کنترل نشر گازهای خروجی اگزوز وسایل نقلیه – تعیین مشخصات و روشهای اندازهگیری" تصویب و آماده انتشار شد.
آلومینای متخلخل نانوساختاری بهعنوان پایه کاتالیست برای کنترل نشر گازهای خروجی اگزوز وسایل نقلیه، نقش مهمی را در پالایش گازهای خروجی خودرو ایفا میکند؛ از این رو تقاضا برای آلومینای متخلخل نانوساختاری بهعنوان یکی از مهمترین مواد در مبدلهای کاتالیستی بسیار بالا است.
هم اکنون برای پالایش گازهای خروجی خودرو، سالانه تقریبا 11000 تن پودر آلومینای متخلخل مورد نیاز است ضمن آنکه در سیستم کنترل گازهای خروجی وسایل نقلیه، در سرتاسر دنیا از مبدلهای کاتالیستی سه راهه استفاده میشود که میتوانند کربن مونوکسید، هیدروکربن و اکسی نیترید را به کربن دی اکسید، نیتروژن و اکسیژن تبدیل کنند.
مزیت آلومینای متخلخل نانوساختاری، مساحت سطح ویژه بالا و همچنین پایداری گرمایی عالی است که موجب میشود در خودروهای بنزینی، فعالیت کاتالیستی بالای خود را در دمای 900 تا 1000 درجه سانتیگراد حفظ کنند. مساحت سطح ویژه، حجم حفره ویژه، ناخالصیها و پایداری گرمایی مشخصات اصلی هستند که بر عملکرد آلومینای متخلخل نانوساختاری بهعنوان پایه کاتالیست اثر میگذارند.
به نقل از ستاد نانو، این استاندارد به تعیین مشخصات آلومینای متخلخل نانوساختاری به شکل پودر بهعنوان پایه کاتالیست برای کنترل نشر گازهای خروجی اگزوز وسایل نقلیه و همچنین تعیین روشهای اندازهگیری آنها میپردازد. این استاندارد شامل مشخصات مهمی است که اندازهگیری آنها الزامی است و همچنین شامل مشخصات افزودهای است که براساس توافق بین طرفهای ذی نفع توصیه میشود اندازهگیری شوند. در این استاندارد برای هریک از مشخصات روشهای اندازهگیری توصیه شده است.
برای تدوین این استاندارد ملی، از استاندارد بینالمللی ایزو به شماره 23362 بهعنوان منبع استفاده شد که توسط سازمان بینالمللی استاندارد (ایزو) در سال 2021 منتشر شده است. این استاندارد ملی با مشارکت عادله دارابی دبیر تدوین استاندارد و متخصصانی از سازمان ملی استاندارد، شرکتهای مرتبط و کارشناسان ستاد توسعه فناوری نانو تدوین شده است.