بیمه شخص ثالث و انتظارات مردم
عصر خودرو : وی می افزاید: یکی از مشکلات من با این شرکت بیمه ارزیابان خسارت آن است زیرا در هر بار که با حادثهای مواجه میشوم خسارت را خلاف واقع و با توجه به ارزیابی ناقص خود انجام دادهاند، حتی در مواقعی که اعتراضی کردهام ضوابط و معیارهای خاص خود را برای توجیه عملکرد خود عنوان میکنند.
Monday 29 June 2015 - 15:20:00
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از عصرایران، معاون طرح و توسعه بیمه مرکزی ایران: ارائه بیمه ثالث برای شرکت های بیمه اجباری است. آمار عملکرد که بر اساس نمونه سود و زیان مصوب دولت است، در آخرین سال، نشان داد بیمه شخص ثالث بالغ بر 1100 میلیارد تومان ضرر و زیان داشته است.
مردم در زمان وقوع حوادث رانندگی از شرکت های بیمه انتظار دارند در کمترین زمان، خسارت خود رابه راحتی دریافت کنند اما مشاهده می شود که شرکتهای بیمه با بهانه هایی، رقم خسارت پرداختی را کاهش می دهند.
محمد رضائی که در آژانس تاکسیرانی فعالیت میکند درباره مشکلات دریافت خسارت بیمه گذاران از شرکتهای بیمهای می گوید: بیمه نامه شخص ثالث یک شرکت بیمه خصوصی را برای اتومبیل خود تهیه کردهام و هر سال حق بیمه خود را پرداخت میکنم البته با تحقیقهای کلی خود تفاوت زیادی میان بیمهنامه شخص ثالث شرکت بیمه خود و سایر شرکتهای دیگر مشاهده نکردهام.
وی می افزاید: یکی از مشکلات من با این شرکت بیمه ارزیابان خسارت آن است زیرا در هر بار که با حادثهای مواجه میشوم خسارت را خلاف واقع و با توجه به ارزیابی ناقص خود انجام دادهاند، حتی در مواقعی که اعتراضی کردهام ضوابط و معیارهای خاص خود را برای توجیه عملکرد خود عنوان میکنند.
به عقیده کارشناسان بیمه، با توجه به اینکه تاکنون فعالیت ارزیابان خسارت سازماندهی نشده و شرکتهای بیمه با در نظر گرفتن ملاکهای خاص و متعدد خود، این افراد را به کار میگیرند تخصصی شدن این حرفه و توجه بیشتر بیمه مرکزی در این رابطه اهمیت ویژهای پیدا میکند.
هر چند گفته می شود شرکت های بیمه از بابت بیمه های شخص ثالث سال گذشته 1100 میلیارد تومان ضرر کردند اما آیا این دلیل کافی است تا با وجود تبلیغات زیاد برای جلب مشتریان، هنگام نیاز، بیمه ها از زیر بار مسئولیت شانه خالی و خسارت خودرو را به میزان درست پرداخت نکنند.
*بیمه شخص ثالث به دلایل مختلف که شاید مهمترینش آمار بالای تصادفات در کشور است ضرر می دهد.
رحیم مصدق معاون طرح و توسعه بیمه مرکزی ایران می گوید: شاید بزرگترین مشکل بیمه ای، نداشتن فرهنگ بیمه ای و آگاهی و اطلاعات مردم از حقوق خود و قوانین بیمه ای است.
وی درباره اینکه چرا برقراری بیمه شخص ثالث همواره محل مناقشه است، معتقد است: بیمه شخص ثالث آنگونه که باید و شاید عملکرد ندارد یا ضرر و زیان دارد؟
مصدق بیان کرد: واقعیت این است که بیمه شخص ثالث به دلایل مختلف که شاید مهمترینش آمار بالای تصادفات در کشور است ضرر می دهد.
معاون طرح و توسعه بیمه مرکزی ایران خاطرنشان می کند: در سال 93 ، در سوانح رانندگی 18 هزار نفر فوتی و 320 هزار نفر مجروح داشتیم.
مصدق می افزاید: برای شرکتهای بیمه ، ارائه بیمه ثالث اجباری است و آمار عملکرد که بر اساس نمونه سود و زیان مصوب دولت است، در آخرین سال، نشان داد بیمه شخص ثالث بالغ بر 1100 میلیارد تومان ضرر و زیان داشته.
حال این پرسش مطرح است که چرا با وجود ضرر دهی بیمه شخص ثالث ، شرکت های بیمه ، تخفیف می دهند و این بیمه را تبلیغ می کنند؟
معاون طرح و توسعه بیمه مرکزی ایران می گوید: شرکت های بیمه برای پرداخت تعهدات شان نیاز به نقدینگی دارند که نقدترین بیمه، فروش بیمه شخص ثالث است، اتفاقا وقتی می گوئیم این بیمه زیان ده است، مردم این سئوال را دارند که چرا تبلیغ می کنید؟
مصدق می افزاید: شرکت های بیمه ، شرکت بیمه بازرگانی محسوب می شود و نگاه حاکمیت و بیمه مرکزی به این شرکت ها ، بیمه بازرگانی است که ابعاد اجتماعی آن با اهمیت است.
وی می گوید: اگر بیمه شخص ثالث نباشد، سالی 18 هزار نفر از دنیا می روند و این ضرر و زیان بالایی برای مردم دارد؛ این بیمه می آید خسارتها را پرداخت می کند.
معاون طرح و توسعه بیمه گفت: نگاه اصلی این است که این بیمه برای سیاستگذاران و تصمیم گیران بیمه اجتماعی است.
ابوطالب قرهچماقلو کارشناس صنعت بیمه هم در این زمینه می گوید: اگر بگوئیم فرهنگ بیمه در جامعه نیست، مسئول فرهنگسازی بیمه، بیمه مرکزی است.
وی افزود: این یعنی بیمه مرکزی وظایف فرهنگ سازی خود را خوب انجام نمی دهد.
این کارشناس معتقد است؛ بیمه شخص ثالث به ظاهر زیان ده است، اما تخفیف ها نشان می دهد اینطور نیست. ما عکس این مسئله را نیز در صنعت می بینیم.
یکی از اصلیترین مواردی که باعث ترغیب مردم به سمت خرید پوششهای مختلف بیمهای در جامعه میشود تعهدات شرکتهای بیمهای در زمان انعقاد قرارداد با مشتریان است که از شرکت های بیمه ای انتظار می رود در جهت رضایت مشتریان تلاش کنند و بیمه مرکزی هم به عنوان متولی صنعت بیمه با قوت بر فعالیت این شرکت ها نظارت داشته باشد.