برق خودرو آنقدرها هم رایگان نیست
شارژ کردن موبایل با برق خودرو چقدر هزینه دارد؟
عصر خودرو- استفاده از تلفن همراه در هنگام رانندگی، نه تنها برای سلامتی راننده و عابران تهدیدی جدی محسوب میشود، بلکه نتایج مطالعات جدید نشان میدهد حتی شارژ کردن گوشیهای همراه در خودروهای درحال حرکت، تبعاتی جدی بههمراه دارد.
Friday 15 January 2016 - 11:58:00
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از اقتصادنیوز، شاید همه ما فکر میکنیم، شارژ کردن گوشیهای موبایل، با استفاده از برق خودرو هزینهای ندارد، اما نتایج مطالعات جدید نشان میدهد که این کار چندان هم که تصور میشود خالی از هزینه نیست، زیرا جریان برقی که تلفنهای همراه از پورت یواسبی خود دریافت میکنند، به میزان طی مسافتی معادل 0.05 کیلومتر از بنزین خودرو را مصرف میکند. میزان آلایندههای حاصل از این مصرف سوخت به تنهایی در آمریکا معادل تولید و انتشار 970 هزار تن آلاینده دی اکسید کربن بیشتر است.
«جان بریسا»، مهندس بازنشسته کارخانه «جنرال موتورز»، در مطالعهای که روی مصرف برق خودرو انجام داده به این نتایج دست یافته است. حال، با توجه به رقابتی که تولیدکنندگان خودرو، بر سر افزودن پورتهای شارژ یواسبی در خودروها به راه انداختهاند، تنها شاهد وخامت بیشتر وضعیت آلودگی هوا خواهیم بود.
به نقل از بلومبرگ، «مری گوستانسکی»، معاون بخش مهندسی و مدیریت شرکت خودروسازی و تامین قطعات خودروی «دلفی اتوموتیو» آمریکا که پورتهای یواسبی خودروها را میسازد، اعلام کرد: فکر میکنید استفاده از پورت یواسبی در خودروها به اوج رسیده؟ خیر؛ اصلا اینطور نیست. ما به سطحی از نوآوری رسیدهایم که نه تنها قادر به استفاده از اتصال یواسبی هستید، بلکه امکان اتصال بیسیم را هم برای شما فراهم کردهایم. مشتریان امروز میخواهند خودروی آنها مانند خانهشان باشد.
البته این تنها یک مشکل زیستمحیطی نیست. با گسترش سیستمهای پرمصرف، فراگیر شدن استفاده از امکانات لمسی در کنسول جلوی خودرو و سایر سیستمهای پر مصرف، و همینطور کاهش ابعاد موتور خودروها با هدف اقتصادیتر شدن مصرف سوخت، بهمنزله صرف به تنهایی 12 ولت از برق خودرو به همین منظور است، بهطوریکه برخی خودروسازان، به تازگی به استفاده از باتریهای 48 ولت روی آوردهاند.
گسترش استفاده از پورتهای یواسبی در خودرو
شمار خودروهای مجهز به پورت شارژ یواسبی، که در آمریکا به فروش رسیدهاند، از سه میلیون و 300 هزار دستگاه در سال 2005 یعنی نخستین سالی که استفاده از این امکان در خودروها میسر شد، به حدود 14 میلیون و 600 هزار دستگاه در سال گذشته افزایش یافته است. طبق برآوردهای انجام گرفته ازسوی موسسه مشاورهای IHS، شمار خودروهای مجهز به پورتهای یواسبی، از 49 میلیون دستگاه در سال گذشته، به 85 میلیون دستگاه افزایش خواهد یافت. البته، در این مطالعه، به تعداد پورتهای یواسبی در این خودروها اشارهای نشده است.
برآوردهای آلایندههای ناشی از شارژ یک تلفنهمراه به ازای هریک از این خودروها، معادل آلودگی منتشر شده توسط 185 هزار و 257 خودروی شخصی در یک سال خواهد بود. بنابر اعلام آژانس حفاظت از محیط زیست آمریکا، این حجم آلایندگی، معادل گازهای آلاینده متصاعد شده از 945 میلیون تن زغالسنگ خواهد بود.
تاکنون، ارزانترین و درعین حال بیضررترین شیوه برای شارژ گوشی همراه استفاده از برق خانگی است. با درنظر گرفتن اینکه بنزین لیتری 1000 تومان قیمت دارد، هر ساعت شارژ کردن موبایل با برق خودرو، علاوه بر افزایش آلایندهها، 37 تومان هزینه به همراه دارد.
برچسب ها
خودروبرقیخودرو برقی وهیبریدی