بررسی مهم ترین جزئیات مهندسی و طراحی DS ۷ Crossback
یکهتاز آینده بازار لوکسهای ایران
عصر خودرو - ۳ سال پس معرفی برند DS به عنوان عضو جدید گروه PSA و برند پریمیوم این گروه خودروسازی ، مدل DS ۷ Crossback به عنوان نخستین خودرو کاملا اختصاصی این برند معرفی شد. DS ۷ قدمی نوین در سبد محصولات DS بود که با اتکا به المان های لوکس اختصاصی DS چهره ای جدید از این برند را در جهان به نمایش گذاشت.
دوشنبه ۲۷ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۵:۵۱:۰۰
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، طراحی و مهندسی ِDS 7 Crossback دقیقا از آغاز تاسیس این برند کلید خورد و با اتکا به پیشینه بیش از 60 ساله نام DS در صنعت خودرو، نوآوری هایی بسیاری از یکی از قدیمی ترین خودروسازان مهد مد جهان در این کراس اوور تجلی پیدا کرد. DS تنها 4 سال پس از فعالیت مستقل در گروه PSA با اتکا به مدل های جدید و مدل جدید DS 7 مراکز فروشش در سراسر جهان را از ابتدای سال 2018 میلادی به بیش از 400 نقطه افزایش داده است تا رویای عرضه خودرویی لوکس و مدرن برای تمام جهان با ملیت فرانسوی را به واقعیت نزدیک کند.
DS 7 Crossback نخستین محصول برند DS است که از صفر تا صد توسط مهندسان و تیم تحقیق و توسعه این برند طراحی شده است. DS جدیدترین سفیر لوکس کشور فرانسه است که در حوزه خودروهای لوکس معرفی توانایی های این کشور را یک تنه به دوش می کشد. DS 7 Crossback در سیوسومین فستیوال بینالمللی خودرو جایزه بهترین طراحی داخلی را از آن خود کرد.
DS در قدم نخستین برای طراحی نخستین محصول اختصاصی خود از 5 طراحی که 2 نفر از آن ها عضو دپارتمان طراحی DS بودند دعوت کرد تا ایده هایشان برای چهره محصولات DS را ارائه کنند. پس از ارائه 5 طرح، مدل های گلی هر یک ساخته شد و در نهایت بهترین ایده برای شکل دادن به زبان طراحی این برند انتخاب شد. مهندسان DS ابتدای نزدیک ترین رقبای DS 7 Crossback و تغییرات احتمالی نسل های آینده این رقبا را به دقت مورد بررسی قرار دادند و برای دستیابی به بهترین فضای داخلی ، چینش امکانات و ابعاد خارجی ، طول ، عرض و ارتفاع 4.57×1.89×1.62 متر را برای این کراس اوور انتخاب کردند و زبان طراحی انتخاب شده در در قالب این ابعاد شکل دادند. نخستین پروتوتایپ های این کراس اوور توسط مهندسان DS در ژوئن 2016 آماده و پس از تغییرات نهایی در نمایشگاه خودرو ژنو 2017 از این خودرو رونمایی شد.
DS با دست خالی مدل 7 Crossback را شکل نداده است بلکه پیش از این مدل کانسپت های قابل توجهی را به جهانیان نشان داده است که مشخصا المان های مشترک بسیاری بین مدل مفهومی Divine و این کراس اوور بخصوص در دماغه خودروبه چشم می خورد که فرارتر از طراحی متفاوت و مدرن، تکنولوژی را به نمایش می گذارد. سیستم نورپردازی DS Active LED Vision نخستین نماد تکنولوژی است که در دیدار با این کراس اوور خودنمایی می کند. این سیستم نورپردازی ترکیبی دیدنی از زیبایی و تکنولوژی است که 7 Crossback را از نزدیک ترین رقبایش و بخصوص آلمانی ها متمایز می کند. LED های الماس شکل چراغ های جلو که در روشن شدن خودرو با چرخش به شما خوش آمد می گویند وبا تغییر رنگ آماده نورپردازی هوشمند می شوند در عقب با چراغی یک تکه که با طرح بافت اختصاصی DS همسو شده اند طیف لطیف و نرمی از نور را به نمایش می گذارند.
شاید خودروسازان دیگر تنها روی طراحی و مهندسی تمرکز داشته باشند اما DS 7 Crossback یکی از معدود نمونه های تاریخ صنعت خودرو است که بر پایه کلیدی ترین اعداد و ابعاد شکل گرفته است به گونهای که المان های مهم بدنه نظیر فاصله بین دو محور ، ابعاد تایرها و فاصله جلو و عقب خودرو از مرکز محور چرخ ها در آن هوشمندانه انتخاب شده تا ضمن حفظ تناسبات ظاهری، مشخصه های فنی و فضاهای کاربردی داخل کابین در کلاس این خودرو در جهان بهترین باشند. برای مثال فضایی که در داخل کابین Ds 7 Crossback در اختیار سرنشینان قرار می گیرد بیش از رقیب این خودرو از برند آئودی است.
وقتی نوبت به طراحی داخلی Ds 7 Crossback رسید DS با استفاده از مشاوره و تجربیات وطن پرستانه هنرمندان صنایع دستی این کشور ترکیب گسترد های از انواع متریال و رنگ ها را با اتکا به هنر تاریخی این کشور برگزید. توج هبه جزئیات در شکل دادن به تریم کابین ، جزئیات ، رنگ ها و معماری فضای داخل خودرو این کراس اوور را برای هر خریداری از دیگر برند ها متمایز می کند و تنوع متریال ها و رنگ ها به گونه ای است که هر مشتری تصور می کند خودرو او به صورت اختصاصی برایش طراحی شده است. مشخصه های بسیاری در کابین Ds 7 Crossback به عنوان امضای این خودرو تعریف شده اند. دوخت مرواریدی روی چرم ناب ناپا از ابدعات محققات DS است که برای دستیابی به فرمول این دوخت محققان این برند 4 سال را صرف تحقیق روی مقاومت این دوخت در برابر سایش و فشار کرده اند؛ این نوع دوخت روی داشبورد و پنل در های خودرو به چشم می خورد. استفاده از چوب در طراحی داخلی احتمالا به عادتی برای برند های پریمیوم و لوکس بدل شده اما طراحان DS برای متمایز کردن استفاده از چوب در داخل کابین این خودرو سطح گسترده تری را انتخاب کرده اند. طراحان DS آنقدر غرق در ترکیب رنگ های خاص بدنه و تریم های متنوع داخلی بودند که سرانجام از ده ها انتخاب به 9 رنگ بدنه و 5 تریم داخلی رسیدند که از آن ها با عنوان "الهامگیری" از محله ها و بناهای مختلف در پاریس یاد می شود.
نخستین الهام گیری از طراحی این کراس اوور "Bastille" نام دارد که از قلعه بزرگ باستیل به عنوان نماد مقاومت در پاریس اشاره دارد. در این مدل از تزئینات کرومی در طراحی خارجی به وفور استفاده شده است و سپر و جلوپنجره یکپارچه با رنگ سیاه شکل گرفته اند. در این تریم تجهیزات و کلید های داخلی تم رنگی برنز به خود گرفته اند و از چرم خاص برای پوشش پنل در ها، فرمان و کنسول میانی استفاده شده است. دومین الهامگیری در این کراساوور با عنوان " Performance Line" روح اسپرت و پریمیوم را در این خودرو همزمان به نمایش می گذارد. تزئینات کرومی بدنه مانند تریم قبل در جای خود قرار دارند و لوگوی مخصوص این مدل در جای جای خودرو و حتی روی درب موتور به نمایش گذاشته شده است. رینگ های 19 اینچی اختصاصی این مدل امضای نمای خارجی آن هستند و در داخل از پوشش میکروفیبر آلکانتارا که جنسی مشابه "جیر" دارد ، رسمیت خودروهای لوکس را با حس اسپرت این مدل گره زده است. زیرپایی های جیر و پدال های آلومینیومی نیز مکمل القای حس پریمیوم و اسپرت در این مدل هستند. تریم های Rivoli ، Opera و Faubourg نیز در این کراس اوور به عنوان دیگر الهامگیریها معرفی شدهاند که در جزئیاتی مانند استفاده از کلیدهای طرح الماس در زیر نمایشگر، استفاده از آلومینیوم در نمای داخلی و ... از دیگر تریم ها متمایز میشوند.
چرم استفاده شده در کابین DS 7 Crossback با چرم های ناپا و چرم های طرح دار که از تامین کنندگان مشترک با برند های مطرح جهان از جمله آئودی تامین می شود، با دوخت متفاوت از رقبا متمایر می شود. مرکز طراحی DS همچنین با اتکا به هنر و صنعت بومی فرانسه از هنر Guillochage که به قرن 16 میلادی در این کشور باز می گردد نیز در طراحی تریم این خودرو استفاده کرده است. هنرمندان صنایع دستی فرانسه در این هنر روی فلز طرح هایی قوس دار و خاص را پدید می آورند که بیشتر در طراحی زمینه ساعت های لوکس به چشم می خورد.
آرامش کابین و بهره گیری از تجهیزات متفاوت از دیگر برند ها اولویت نخست طراحان تجهیزات و امکانت داخلی این کراس اوور پریمیوم بوده است. پرچمدار برند DS از سیستم صوتی با برند بومی فرانسوی FOCAL بهره می برد که با 14 بلندگو، معتبرترین برند طراحی سیستم های صوتی خانگی در فرانسه را به کابین لوکس ترین ساخته صنعت خودرو فرانسه آورده است و عایق بندی کابین نیز به شکلی است که با همکاری یکی از معتبرترین شرکت های ساخت استودیو در فرانسه میزان صداهای ورودی به کابین را حتی در حالت حرکت به حداقل رسانده است.
خاویر سوینیاک مدیر پروژه DS 7 در زمینه ابعاد و فضای بار و سرنشینان این خودرو میگوید: در حالی که طول خودروهای هم کلاس Ds 7 به حدود 4.45 متر محدود می شود ، ما طول 4.6 متری را برای این کراس اوور در نظر گرفتیم تا همه ابعاد و فضاها را به حداکثر برسانیم به گونه ای که فضای بار این خودرو هم اکنون با 555 لیتر فراتر از همه رقبا قرار دارد. علت دیگر در نظر گرفتن فضای بار بزرگ همچنین مربوط به مدل پلاگین هایبرید این خودرو می شود که با قرارگیری تجهیزات باتری حجم زیادی از فضای بار بر خلاف رقبا اشغال نشود و با این کار DS به نوعی پیش بینی از کاربردی بودن فضای بار این خودرو در آینده نیز داشته است.
یکی از مهم ترین اقدامات DS برای افزایش حس رانندگی استفاده از دمپرها یا ضربه گیر های الکترونیکی در سیستم تعلیق این خودرو است. گروه PSA در مدل های سیتروئن DS، زانتیا و بسیاری دیگر از خودروها تکنولوژی سیستم تعلیقی را به جهان معرفی کرده است که همواره فراتر از زمان خود بوده اند. با این توصیفات در والاترین ساخته این گروه انتظاری جز عرضه بهترین تکنولوژی سیستم تعلیق نمی رود و مهندسان DS نیز با این تفکر از نسل جدید دمپر های الکتریکی بهره برده اند. این جاذب های الکتریکی ضربه با قابلیت عملکرد چند حالته از طریق سنسورهای گاز ، سرعت ، زاویه فرمان و ... و همچنین دوربین تعبیه شده در بالای آینه وسط جاده پیش رو را تا مسافت 20 متر می سنجد و با این اطلاعات سیستم تعلیق آماده ارائه بهترین واکنش برای مسیر پیش رو می شود. این تکنولوژی نه تنها روی کیفیت رانندگی بلکه در آسایش سرنشینان و امنیت رانندگی تاثیر قابل توجهی دارد.
مهندسان DS پس از معرفی این خودرو در نمایشگاه ژنو 2017 تا کنون 2 میلیون کیلومتر آزمایش های سنجش را روی این خودرو انجام داده اند و مهندسان ارشد این برند همچنین سال گذشته برای بررسی این خودرو در شرایط آب و هوایی ایران این کراس اوور پریمیوم را طی 6هزار کیلومتر در شرایط متنوع آب و هوایی کشور مورد بررسی قرار دادند.
DS 7 ویترینی از مدرن ترین تکنولوژی ها و هنرهای صنعت خودرو فرانسه است. رانندگی هوشمند در DS 7 تا جایی پیش می رود که می توان آن را در رده خودروهای نیمه خودران نسل اول نیز دسته بندی کرد. سیستم Active LED Vision به عنوان اولین نمونه در جهان با توجه به سرعت و شرایط جاده نورپردازی های متنوعی را ارائه می کند. این سیستم نورپردازی همچنین شرایط انتشار نور مختلفی در شهر ، جاده و شرایط آب و هوایی بارانی و مه گرفته را نیز ارائه می کند.سیستم دید در شب این خودرو نیز با دوربین مادون قرمز قرار گرفته در جلوی خودرو تا فصاله 100 متر را زیر نظر دارد و در صورت وجود خطر آن را در نمایشگر 12 اینچ پشت فرمان به راننده نشان می دهد. این خودرو همچنین به دوربینی روی فرمان برای کنترل حواس راننده مجهز است که در صورت تشخیص خواب آلودگی یا پرت شدن حواس راننده در لحظه به او اخطار می دهد. سیستم پارک خودکار این کراس اوور نیز در سرعت پایین تر از 30 کیلومتر در ساعت در صورت تشخیص فضای پارک از طریق دوربین های اطراف خودرو که با ابعاد این خودرو تناسب دارد امکان فعال سازی سیستم پارک خودکار را فراهم می کند و تنها با فشردن یک کلید گاز ، ترمز و فرمان برای پارک خودکار در اختیار خودرو قرار می گیرد.
این کراس اوور پریمیوم از پیشرانه 1.6 لیتری با حداکثر توان 165 اسب بخار و گیربکس 6 سرعته اتوماتیک طراحی شده توسط آیسین ژاپن بهره می برد. شرکت آرین موتور تابان نماینده محصولات DS در ایران در نظر دارد تا DS 7 Crossback را در سه تیپ به بازار ایران عرضه کند. تیپ های Opera ، Rivoli و Performance Line به ترتیب گران ترین تا ارزان ترین تیپ های ِDS 7 Crossback هستند. با اعلام ممنوعیت واردات خودروهای با ارزش بالای 40هزار دلار به کشور DS 7 Crossback از معدود خودروهایی است که جای خالی بسیاری از برند های معتبر غیرچینی را در بازار ایران پر خواهد کرد و این موضوع نشان دهنده یکه تازی این گزینه فرنسوی در بازار لوکس های ایران است.
*نویسنده: امیرحسین برخورداری