ثانیه هایی که زودتر می میرند و جریمه می شویم
عصر خودرو- چراغ سبز است و عدد ۱۳ را نشان می دهد؛ احساس می کنی فرصت داری تقاطع را رد کنی اما اشتباه می کنی زیرا ثانیه شمار یکباره می پرد روی ۳ ثانیه؛ آن وسط می مانی؛ نه می توانی پشت خط عابر ترمز کنی نه رد شوی. حالا یا باید ۲۰۰ هزارتومان جریمه بدهی یا ۴۰ هزارتومان.
دوشنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵:۳۸:۰۰
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایرنا ، ، اگر خیلی خوش شانس باشی و روی خط عابر پیاده بایستی این پیامک برایت می آید: «مالک محترم خودرو .... تخلف عدم رعایت تقدم عبور عابر یا تجاوز یا توقف وسایل نقلیه در گذرگاه عابر پیاده در خیابان ....- شناسه قبض، شناسه پرداخت- راهور تهران بزرگ».
اما اگر بدشانس باشی و چراغ قرمز را رد کنی که باید 200 هزار تومان بپردازی.
ممکن است مسئولان متولی اعلام کنند 3 ثانیه چراغ سبز با احتساب ثانیه های چراغ زرد امکان عبور از چراغ یا توقف پشت خط عابر را فراهم می آورد اما گزارش ها نشان می دهد باتوجه به ترافیک یا سرعت خودرو، بسیاری از مواقع توقف پشت خط یا عبور از چراغ قرمز مقدور نیست و راننده، وسط تقاطع می ماند.
ثانیه هایی که زودتر می میرند و جریمه می شویم
البته ممکن است عدد ثانیه شمار هنگامی که چراغ جهش می کند، متفاوت باشد به طور مثال شهروندی که به خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) مراجعه و از جریمه شدنش گلایه کرد گفت: چراغ سبز روی 8 ثانیه بود که یکباره صفر شد؛ دیگر امکان توقف پشت خط را نداشتم و پیامک جریمه هم برایم آمد.
این شهروند که مشخصات خود را نزد خبرنگار ایرنا ارائه کرد مدعی بود این اتفاق بیشتر در تقاطع هایی می افتد که دوربین ثبت تخلف وجود دارد و در چهارراه های دیگر کمتر مشاهده شده است.
بررسی خبرنگار ایرنا نشان می دهد البته این مشکل در شهر تهران فراگیری بسیار زیاد ندارد اما مصداق های آن قابل تامل و توجه به نظر می رسد و باتوجه به جریمه شدن شهروندان، ضرورت دارد متولیان برای حل مشکل اقدام کنند.
از آنجا که موضوع چراغ های راهنمایی و رانندگی به 2 نهاد پلیس راهور و شرکت کنترل ترافیک شهرداری تهران بر می گردد خبرنگار ایرنا طی 2 روز تلاش کرد با مسئولان پلیس راهنمایی و رانندگی (راهور) پایتخت تماس بگیرد اما موفق نشد.
خبرنگار ایرنا با معاون ترافیکی پلیس راهور تهران بزرگ تماس گرفت و موضوع را طرح کرد؛ وی ابتدا گفت که «یک ساعت دیگر تماس بگیرید»؛ پس از آن خبرنگار تا روز بعد هرچندبار تماس گرفت پاسخ نشنید.
**پاسخ شهرداری
شرکت کنترل ترافیک تهران متولی طراحی، نصب، راه اندازی و نگهداری چراغ های راهنمایی و رانندگی سطح شهر است؛ این شرکت با اجرای مطالعات ترافیکی و سنجش موقعیت تقاطع ها انواع مختلف چراغ های راهنمایی را برای ساماندهی تقاطع ها نصب و راه اندازی می کند و طبق قانون، پلیس فقط بهره بردار این تجهیزات است.
در همین زمینه خبرنگار ایرنا این بار به سراغ مسئولان شهرداری تهران برای طرح این مشکل رفت که مدیر مرکز نظارت و کنترل ترافیک شهرداری در خصوص برخی گلایه ها مبنی بر اینکه ثانیه شمار یک دفعه صفر و چراغ، قرمز می شود توضیح داد: سیستم طوری طراحی شده که اگر قرار باشد زمان چراغ سبز به هر دلیلی کاهش یابد شمارشگر بر روی 3 ثانیه تنظیم می شود و با احتساب زمان چراغ زرد (2 ثانیه)، راننده فرصت کافی برای توقف یا عبور دارد.
«نوشین سرور» خاطرنشان کرد: حتی در برخی موارد، برعکس این قضیه اتفاق می افتد یعنی هنگامی که سیستم تشخیص دهد زمان چراغ سبز تقاطعی باید اضافه شود ثانیه های نمایشگر روی عددی ثابت می ماند تا حرکت خودروها تسهیل شود.
به گفته وی، چراغ راهنمایی هوشمند در حدود 500 تقاطع مهم شهر تهران نصب شده و برخی از آنها نیز به سیستم ثبت تخلف عبور از چراغ قرمز مجهز است.
به گزارش ایرنا برخی منابع پیشتر آمار کل تقاطع های شهر تهران را چهار هزار و 500 تقاطع اعلام کرده بودند.
مدیر مرکز نظارت و کنترل ترافیک شهرداری تهران ادامه داد: تقاطع های هوشمند به یکدیگر متصل هستند و به صورت شبکه ای مدیریت می شوند پس نباید به تقاطع ها نگاه محلی کرد و باید آنها را به صورت یکپارچه دید.
وی افزود: سیستم هوشمند چراغ راهنمایی بدین گونه عمل می کند که از طریق داده های عبوری خودروها که از سنسورهای کف خیابان جمع آوری می شود و همچنین محاسبه فاصله زمانی بین هر دو خودرو عبوری، به صورت پیاپی تصمیم می گیرد زمان را چگونه در تقاطع اختصاص دهد.
سرور تاکید کرد: کوتاه شدن زمان چراغ سبز تقاطع براساس هوشمندی کنترلر تقاطع است.
مدیر مرکز نظارت و کنترل ترافیک شهرداری تهران با بیان اینکه رانندگان فقط به صورت محلی تغییر رنگ چراغ را رصد می کنند، گفت: باید در نظر داشت در واقع 2 اتفاق می افتد؛ یکی اینکه بر اساس تقاضای شبکه، سیستم در تقاطع های متصل به هم بهترین زمان بندی را انتخاب می کند و دوم اینکه بر اساس مشاهدات دوربین های ترافیکی، فرمان پلیس یا بازگشایی مسیر برای آتش نشانی و اورژانس ممکن است مقدار ثانیه ها و زمان چراغ سبز تغییر کند.
وی بیان کرد: بنابراین سیستم هوشمند در نهایت با هدف روان سازی ترافیک شبکه عمل می کند.
به گفته سرور، سیستم های ثبت تخلف قبل از شروع به کار توسط پلیس راهنمایی و رانندگی بررسی و صحت سنجی «داده» می شوند تا مغایرتی با آیین نامه نداشته باشند.
وی اضافه کرد: پس از شروع به کار، عکس های ثبت شده متخلفان توسط اپراتورهای پلیس کنترل می شوند تا مغایرتی با مشخصات پلاک نداشته باشند.