کره جنوبی چگونه ماشین‌ساز شد؟

عصر خودرو- مرکز پژوهش های مجلس با انتشار گزارشی با عنوان "صنعت ماشین‌سازی کره ‏جنوبی؛ حرکت از جامعه‏ سنتی به سوی جامعه مدرن" به بررسی صنعت ماشین سازی این کشور پرداخت.

دوشنبه ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۸:۰۰

کره جنوبی چگونه ماشین‌ساز شد؟

به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از تسنیم ، دفتر مطالعات انرژی، صنعت و معدن مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی با عنوان «صنعت ماشین سازی کره ‏جنوبی؛ حرکت از جامعه‏ سنتی به سوی جامعه مدرن » به بررسی اقدامات دولت کره جنوبی در حمایت از صنعت ماشین سازی و احصای تجربیات موفق آن برای تدوین بسته های حمایتی از صنعت ماشین سازی کشور پرداخت.

براساس این گزارش صنعت ماشین سازی کره جنوبی در حال حاضر رتبه ششم در تولید، رتبه ششم در مصرف و رتبه هفتم در ارزش صادرات را در سطح جهان دارد. پیشروی همزمان در تولید و مصرف ماشین آلات، نشان از توسعه همزمان ماشین سازی و سایر صنایعی است که تولید در آنها با استفاده از ماشین آلات صورت می‌گیرد. 

یکی از شاخصهای بااهمیت و اثرگذار یک صنعت در اقتصاد کشورها میزان اشتغالزایی آن صنعت است. از این منظر، حدود 320 هزار نفر در ساخت و تولید ماشین آلات در کشور کره جنوبی اشتغال دارند. این میزان 11 درصد کل اشتغال صنعت ساخت و تولید بوده و از این حیث در سال 2014 حوزه ماشین سازی در رتبه دوم اشتغالزایی در صنعت ساخت و تولید کره جنوبی قرار گرفته که نسبت به سال 1970، حدود 6 برابر شده است. صنعت ماشین آلات عمومی در کره جنوبی در دهه 2000 نرخ رشدی بالاتر از متوسط و بیشترین نرخ رشد را در صنعت ساخت و تولید داشته است.

*سیاستهای توسعه ای دولت کره جنوبی برای صنعت ماشین سازی

دولت کره جنوبی در راستای تقویت و ارتقای صنعت ماشین سازی در این کشور در طول دوره های مختلف، متناسب با میزان بلوغ این صنعت، قوانین متعددی را تصویب و اجرا کرده است. این قوانین و سیاست ها اثرگذاری قابل توجهی در توسعه صنعت ماشین سازی کشور کره جنوبی داشته اند .همچنین پس از توسعه صنعتی و ارتقای توانمندیهای تولید و کیفیت از اواسط دهه 1990، دولت در راستای تقویت نوآوری و رقابت‌پذیری صنعت ماشین سازی، حمایت از برنامه های تحقیق و توسعه و نوآوری را آغاز کرد.

بررسی تجربه کشور کره جنوبی، نشان دهنده نکات قابل توجهی برای بهره برداری است. با مطالعه تاریخچه صنعت ماشین سازی در این کشور و مرور سیاستهای توسعه ای دولت آن، میتوان دریافت که در طول سه دوره متفاوت نوزادی، کودکی و جوانی و خودپایداری، دولت کره متناسب با شرایط مختلف برخورد متفاوتی داشته است. در زمان‌هایی مستقیماً وارد شده و حمایت هایی را اعمال کرد. در حالی که در موقعیت هایی نیز با زمینه سازی و کمک به ایجاد نهادها و تفویض برخی اختیارات به آنها، به طور غیرمستقیم به تقویت این صنعت پرداخته است. همچنین دولت کره جنوبی در عین اصالت دادن به بخش خصوصی و قدرتمندسازی شرکتهای خصوصی خوشه ای و گروه های کسب وکار صنعتی، منابع خصوصی را برای پیش بردن سیاستها و تحقق توسعه صنعتی ،مورد استفاده قرار داد .

ازجمله نهادهای واسط مؤثر بر رشد و توسعه ماشین سازی کره جنوبی، می توان به انجمن صنعت ماشین سازی ،تعاونی مالی ماشین سازی، مرکز تبادل و حراج ماشین آلات، مؤسسه آموزش فناوری، مؤسسه تحقیقات و بازرسی ماشین آلات کره، انجمن تحقیقات فناوری ماشین سازی، بنیاد ارتقای مشترک صنعت ماشین سازی، انجمن صنعت تجهیزات کارخانه ای کره جنوبی، اشاره کرد که در توسعه این رشته صنعت، نقش بسزایی داشته اند.

ابزارهای قانونی و برنامه های توسعه فناوری، از دیگر سیاست های توسعه ای دولت کره جنوبی برای رشد صنعت ماشین سازی بوده است. از جمله این قوانین می توان به قانون ارتقای صنعت ماشین سازی، بیانیه ارتقای صنایع سنگین، سیاست های ارتقای بومی سازی نظیر سیاست متنوع سازی منابع وارداتی و قانون ویژه ارتقای مواد و قطعات اشاره کرد. دولت همچنین در زمینه ارتقای توسعه فناورانه در صنعت کالاهای سرمایه ای نیز نقش داشت و علاوه بر ایجاد مؤسسه های پژوهشی مانند مؤسسه مواد و ماشین سازی کره جنوبی و مؤسسه پیشرفته علم و فناوری کره، وامهای بلندمدت کم بهره و امتیازات مالی به فعالیت های تحقیق و توسعه شرکتهای فعال در صنعت کالاهای سرمایه ای و ماشین سازی اعطا کرد.

به هر روی، بعد از جنگ دو کره، دولت کره دریافته بود که در مراحل ابتدایی توسعه، حمایت گسترده تری مورد نیاز است، زیرا وابستگی صنعت به کالاهای سرمایه ای وارداتی بیشتر بوده و کیفیت تولیدات داخل پایین بود و دولت در صادرات و واردات مدیریتی محتاطانه، محاسبه گر و برنامه ریزی شده پیش گرفت.

به طور خلاصه باید گفت که توجه ویژه دولت کره جنوبی به صنعت ماشین سازی و نقاط اثرگذار آن و پیوستگی سیاست های متنوع در طول زمان ،شاه کلید موفقیت این کشور در توسعه صنعت ماشین سازی بوده است. برنامه ریزی و سیاستگذاری در کره جنوبی طی زمان، برمبنای یک منطق پیوسته و همراه با ارزیابی مستمر نتایج بوده است و با تغییرات سیاسی ،تغییری در برنامه های توسعه صنعتی رخ نداده است. محدودیتهای اعمال شده، مزایای اعطا شده، منابع تخصیص داده شده تا دستیابی به نتیجه مورد نظر ادامه یافته و پس از محقق شدن نتیجه قوانین و مزیتها و معافیت ها لغو و منقضی می گردد. این موضوع، مؤید هوشمندی در فرایند سیاستگذاری در کره جنوبی است که لازم است برای الگوبرداری مورد توجه قرار گیرد.

* درس آموخته های صنعت ماشین سازی کره جنوبی برای ایران

1-توسعه صنعت ماشین سازی در کشور نیازمند تبدیل آن به یک اولویت صنعتی دارای برنامه، متولی و بودجه است.

این یک قاعده کلی است که هیچ صنعتی در هیچ کشوری قادر به تبدیل شدن به یک بخش تأثیرگذار در اقتصاد آن کشور نخواهد بود، مگر اینکه آن صنعت به عنوان یک اولویت ملی نزد سیاستگذاران آن کشور شناخته شود؛ یعنی برای آن، متولی و برنامه مشخص با زمانبندی و بودجه مناسب تعیین شود.

یکی از شواهد نشان دهنده توجه یک کشور به یک حوزه صنعتی خاص مانند ماشین سازی، تعداد قوانین تصویب شده و تنوع ابزارهای سیاستی توسعه داده شده برای حمایت از توسعه آن حوزه صنعتی است. در کره جنوبی، از سال 1960 تا سال 2001، شِش قانون و برنامه در راستای حمایت از صنعت ماشین سازی، طراحی و اجرا شده است. نکته مهم و قابل توجه دیگر در این زمینه، پیوستگی این قوانین و رعایت یک سیرِ منطقی در اصلاح و بهبود آنهاست. معمولاً تمدید یک قانون حمایتی و یا تکمیل آن با قوانین جدید، درنتیجه بازخوردگیری از اجرای نسخه های قبلی و جمع آوری اطلاعات حاصل از اجرای آنهاست. مصوبات مقطعی، بدون ریشه و غیرمتکی بر داده هایِ واقعیِ میدانی نمی تواند موجب رشد یک بخش صنعتی در کشور شود. همچنین داشتن متولیِ دارای تشخیص درست و انگیزه کافی از الزامات موفقیت برنامه های ملی برای توسعه صنعت ماشین سازی است. البته لزوماً این نهاد متولی یک سازمان دولتی نیست. بلکه در کره جنوبی، یک انجمن صنعتی این وظیفه را برعهده دارد.

  2-توسعه صنعت ماشین سازی نیازمند ایجاد و تکمیل زنجیره های ارزش به ویژه در رابطه با صنایع بزرگ است.

یکی از فرصتهای مورد توجه کشورها برای توسعه صنعت ماشین سازی، استفاده از صنایع بزرگ به عنوان پیشران توسعه است. در کره جنوبی، گروههای کسب وکار بزرگ )چائوبلها ( همانند دووسان و کیا، هم در داخل خود شرکتهای ماشین ساز را ایجاد کرده اند و هم به عنوان بازار بزرگ برای این شرکت ها عمل کرده اند .

3- توسعه صنعت ماشین سازی نیازمند تدوین و اجرای برنامه ها و به کارگیری ابزارهایی برای تأمین مالی تسهیل شده، کاهش هزینه های تولید و تحریک تقاضاست.

از آنجا که در اغلب کشورها بیشترین تعداد شرکتها از نوع شرکتهای کوچک و متوسط هستند، تأمین مالی و نقدینگی یکی از دغدغه های آنهاست. همه ابزارهای مالیِ به کار گرفته شده از نوع ابزارهای مالی مستقیم برای حمایت از خود شرکتهای سازنده نیستند؛ بلکه بخش مهمی از آنها از نوع ابزارهای مالی یا قانونی مربوط به تحریک تقاضای بازار ماشین آلات صنعتی هستند. همچنین یکی از نکاتی که در اغلب کشورها دیده می شود، توجه سیاستگذاران به کاهش هزینه های تولید شرکتهای سازنده ماشین آلات با هدف حفظ رقابت پذیری بین المللی آنهاست .در ادامه، به چند ابزار تأمین مالی در این زمینه اشاره می شود.

  4-توسعه صنعت ماشین سازی نیازمند مدیریت هوشمند واردات کالاهای سرمایه ای و قطعات و اجزای وابسته است .

کره جنوبی در دوره ای قوانینی را برای ایجاد محدودیت در مورد واردات ماشین آلاتی که در کره جنوبی تولید می شدند، وضع کرد و در دورهای دیگر، با کم کردن محدودیتهای وارداتی به توسعه این صنعت کمک کرد .

  5-توسعه صنعت ماشین سازی نیازمند حمایت از صادرات و حضور شرکت های داخلی در زنجیره های ارزش بین المللی است.

تجربه کشورهای پیشرو نشان می دهد در حوزه های فناوری برتر به ویژه صنعت ماشین سازی پیشرفته، توسعه پایدار، بدون وصل شدن به بازارهای بین المللی میسر نیست. برخی از ابزارها و مشوقهای استفاده شده در کره جنوبی ،در حوزه صادرات عبارت است از: ارائه وامهای بلندمدت ارزان به صادرکنندگان، ضمانت وامهای بانکی صادرکنندگان کالاهای سرمایه ای توسط دولت، ایجاد نهادهای فعال با شعبه های مستقر در بازارهای صادراتی مانند شرکت توسعه تجارت کره جنوبی و ایجاد صندوق بیمه صادرات کره جنوبی.

6-دولتها برای توسعه صنعت ماشین سازی از بُعُد فناوری، از تحقیق و توسعه و همچنین انتشار فناوریهای توسعهیافته حمایت کرده اند.

کشورهای پیشرو در صنعت ماشین سازی، تحقیق و توسعه با هدف توسعه فناوری های کلیدی را عامل مهم رقابت پذیریِ شرکتهای تولیدکننده دانسته و ابزارهای متنوعی را برای کمک به شرکتها در این زمینه طراحی و پیاده سازی کرده اند .

حمایت از همکاری پنج شرکت بزرگ از جمله دوو، کیا و دووسان برای ایجاد یک مؤسسه تحقیق و توسعه مشترک و ایجاد مؤسسه مواد و ماشین سازی کره جنوبی، ازجمله اقدامات دولت کره در این زمینه است.

7-  در کشورهای مورد مطالعه، دولتها نسبت به ارتقای استاندارد و کیفیت ماشین آلات تولیدی در آن کشور حساس بوده و برای ارتقای برند ملی برنامه داشته اند.

یکی از نکات قابل توجه در کشورهای پیشرو، حساسیت آنها نسبت به حفظ اعتبار برند ملیِ خود و ارتقای جایگاه آن در سطح بین المللی بوده است. برند ملی یک دارایی ملی است که ساختن آن گاهی به چند دهه تلاش مداوم یک ملت برای ارتقای کیفیت محصولات خود نیاز دارد ،چیزی که متأسفانه در ایران متولی ندارد .

در کره جنوبی، مؤسسه مرجع تحقیقات و بازرسی کره جنوبی  یک عامل سوم مستقل برای بازرسی و صدور تأییدیه های لازم برای ماشین آلات براساس استانداردهای مرتبط است. همچنین انجمن صنعت ماشین سازی کره جنوبی مسئول بررسی قابلیت ساخت داخل ماشین آلات است.

  8-کشورهای پیشرو در صنعت ماشین سازی، از ظرفیت نهادهای واسط غیردولتی برای ساماندهی این صنعت استفاده کرده اند.

انجمن صنعت ماشین سازی کره جنوبی اغلب وظایف تسهیل گری و تنظیم گری در حوزه صنعت ماشین سازی از قبیل: تنظیم مقررات، توسعه فناوری، برگزاری نمایشگاهها، همایشهای صنعت، تربیت نیروی انسانی، تضمین کیفیت و خدمات پس از فروش را به عهده دارد. این انجمن در طول زمان نهادهای تخصصی مختلفی را در زیرمجموعه خود ایجاد کرده و ساختار چند لایه و پیچیده ای پیدا کرده است .

تعیین تعرفه واردات ماشین آلات شرکتها براساس نظر این انجمن انجام می شود و انجمن در تصمیمات خود منافع شرکتهای تولیدکننده داخلی را در نظر می گیرد. تأیید عدم ساخت داخل ماشین آلات هم برعهده انجمن است. پشتیبانی از برندسازی ماشین سازان کره ای و حمایت از حضور شرکتهای کره ای در نمایشگاه های خارجی نیز توسط این انجمن انجام می‌شود. این نشان می دهد که ظرفیت های بالایی در بخش غیردولتی برای پذیرش مسئولیت های بزرگ و تخصصی وجود دارد. البته پیاده سازی چنین روشی در ایران نیاز به ملاحظاتی دارد، اما به نظر می رسد با مراقبت و طراحی درست می توان از ظرفیت نهادهای واسط غیردولتی برای توسعه صنعت ماشین سازی استفاده کرد.

برچسب ها

صنعت خودرو کره جنوبی
مطالب مرتبط بیشتر
خودروی برقی جدید هیوندای در راه است خودروهای برقی کیاموتورز رونمایی شد رونمایی از دو خودروی جدید کیا تولید کیا در کره با اختلال مواجه شد جدیدترین شاسی بلند کیا رونمایی شد+ عکس سانتافه ۲۰۲۴ : جدیدترین اطلاعات و یک تریم آفرودی جذاب +عکس پیکانتو جدید معرفی شد+عکس شاسی بلند جدید کیا در راه است ریزش قیمت دوباره در تسلا ثبت اولین مازاد تجاری کره‌جنوبی در فروش خودرو پای شرکت هیوندای به دانشگاه باز شد کره قطب تولید آینده رنوی برقی خواهد شد جنسیس جدید معرفی شد+عکس هیوندای کنا؛ این شاسی بلند زیبا، جدید و بسیار خوش قیمت! +عکس کیا سول جی تی-لاین؛ یک مجموعه کامل و خوش قیمت کره ای! +عکس موفاسا شاسی بلند جدید هیوندای+ عکس غوغای هیوندای موتور در کره جنوبی جنسیس جی وی۸۰ کوپه؛ نمایش یک شاسی بلند ماگمایی از برند کره ای! +عکس هیوندای ورنا جدید؛ ارزان اما باکیفیت و فناورانه +عکس سانگ یانگ تورس ئی وی اکس؛ دوران جدید خودروساز پرچالش کره ای! +عکس عملکرد ابرخازن‌ها در خودروهای برقی با نانوکامپوزیت بهبود یافت تسلا در کره جنوبی ارزان شد رشد فروش خودروهای الکتریکی هیوندای جهشی می‌شود سانگ یانگ تورس؛ شاسی بلند جدید بین کوراندو و رکستون ظاهر شد! + عکس سال ۲۰۲۳، سال خوش برای شرکت‌های خودروسازی است؟ کارت قرمز کره جنوبی به تسلا نسل جدید هیوندای کنا معرفی شد+عکس کیا استونیک؛ کراس اوور کوچک کره ای که کمتر شناخته شده است! +عکس اتوبوس بدون راننده در خیابان‌های سئول تسلا برای سرمایه‌گذاری دست روی کدام کشور گذاشت؟ اعلام قیمت کیا EV۶ مدل ۲۰۲۳ کارخانه جدید خودروهای برقی آمریکا سالی ۵۰۰ هزار خودرو می‌سازد هیوندای موتور افول کرد افزایش تولید کارخانه جدید جنرال موتورز به نیم میلیون خودرو هیوندای آزرا جدید؛ خیلی جسور، خیلی متفاوت! +عکس هیوندای برای ۵۳ هزار خودرو دارای نقص فنی فراخوان داد فروش تراشه‌سازان کره‌ای کاهش یافت خودروسازان کره‌ای نباید در اولویت واردات باشند ازسرگیری روابط هیوندای و کرمان موتور هیوندای عامل ترقی در تولید خودروهای برقی آمریکا خواهد شد؟ ری(Ray)؛ خودروی کوچک ۱۰ هزار دلاری کره ای +عکس استارگیزر؛ جدیدترین محصول هیوندای معرفی شد+عکس ۱۰ سال با ۱۰ خودروی مهم هیوندای+عکس هیوندای موتور برقی به کره‌جنوبی رسید پای خودروهای خودران به کره جنوبی باز شد به‌روزرسانی چشمگیر خودروی کره ای +عکس هیوندای و شهر ۳۴ هزار نفری با همه امکانات؛ از کارخانه تا بیمارستان+ عکس خداحافظ سوناتا تولید سالانه ۱.۴۴ میلیون دستگاه خودروی الکتریکی در کره جنوبی هیوندای غیرقابل توقف‌ترین وسیله نقلیه را می‌سازد+ عکس نرخ ارز به داد هیوندای رسید! آرایش تازه شرقی فراخوان هیوندای برای هیدروژنی ها جدیدترین محصول از پرچمدار خودروسازی کره جنوبی +عکس گرند کرتا؛ شاسی بلند معمولی از هیوندای! +عکس افتتاح اولین کارخانه تولید خودروی الکتریکی در اندونزی باارزش ترین شرکت خودروسازی جهان نقره داغ شد اسپورتیج جدید برقی-بنزینی شد+ عکس کوچکترین شاسی بلند هیوندای زیر ۱۲ هزار دلار +عکس مهم ترین خودروی کیا موتورز آماده فروش +عکس شروع تحقیقات در آمریکا به دلیل آتش گرفتن خودرو‌های هیوندای و کیا شاسی بلند جدید کیا موتورز معرفی شد +عکس خودروی جدید کره ای، حریفی جدی برای اس-کلاس مرسدس بنز! +عکس عجیب ترین شاسی بلند کیا موتورز معرفی شد+عکس تست تاکسی هوایی در کره‌جنوبی سورنتو جدید؛ شاسی بلند جذاب کره ای با سابقه حضور در بازار ایران + عکس خودروی پرطرفدار کره ای با مدل ۲۰۲۲ + عکس هیوندای جدید ۲۰۲۲ و ابتکار شرکت کره ای برای شکست تویوتا +عکس نخستین شاسی‌بلند تمام‌برقی جنسیس به بازار می‌آید+ عکس سورنتو پلاگین هیبرید ۲۰۲۲؛ محصول مطرح کیا موتورز با پیشرانه جدید معرفی شد+عکس جنسیس GV۶۰؛ کراس اوور جدید کره ای با طراحی متفاوت و لوکس +عکس عرضه جنسیس جدید اسپورتیج جدید؛ تغییرات جدی در طراحی و فناورانه هایی داخل اتاق! +عکس پرفروش ترین خودروهای کره ای در سال ۲۰۲۱ کیا سید؛ معرفی فیس لیفت جدید یکی از مهمترین محصولات کمپانی کره ای در بازار اروپا +عکس النترا ۲۰۲۲ جدید معرفی شد +عکس از زبان طراحی جدید کیا چه می دانید؟ کیا اسپورتیج با ظاهری جدید رونمایی شد+عکس کیا اسپورتیج ۲۰۲۳ در ژوئیه با طراحی جدید تولید می‌شود هیوندای موتور یکی از کارخانه های خود در پکن را می‌فروشد ایی ویی۶(EV۶)؛ برترین محصول کیاموتورز به آمریکا می رود+ عکس سدان کیا K۹ با فیس‌لیفت جدید رونمایی شد برنامه ۴۵۰ میلیارد دلاری کره برای ساخت بزرگترین پایگاه تراشه سازی جهان قلمرو کُره‌ای‌ها بازگشتی به یک محصول دهه ۷۰ که هیوندای بدان افتخار می کند!+ عکس آلکازار ۲۰۲۱؛ شاسی بلند جدید هیوندای ویژه بازارهای اقتصادی معرفی شد +عکس یک خودروی شهری که سوپراسپرت ها را به چالش می کشاند! +عکس توقف تولید هیوندای در پی کمبود تراشه سورنتو جدید؛ هیبریدی با ظاهری متفاوت مشخصات هیوندای i۲۰ جدید سریع ترین خودروی کیا موتورز با مدل ۲۰۲۲ و نسخه ویژه اسکورپیون برای بازار آمریکا +عکس استاریا؛ اولین تصاویر از مینی ون جدید هیوندای با طراحی مینیمال +عکس کیا ۳۸۰ هزار وسیله نقلیه را برای خطر آتش سوزی فراخواند هیوندای از سانتافه ۲۰۲۱ رونمایی کرد+ عکس "آیونیک ۵"خودروی مهم هیوندای وارد بازار خواهد شد هیوندای میسترا ۲۰۲۱؛ سدان ویژه بازار چین با طراحی جدید+ عکس هزینه ۹۰۰ میلیون دلاری تعویض باتری خودرو برای هیوندای متفاوت ترین خودروی کیا موتورز در امارات! +عکس کیا K۸؛ معرفی خودرویی که جایگزین کادنزا در کیا موتورز می شود +عکس آتش گرفتن خودروهای برقی، چالش جدید "هیوندای موتور" امکاناتی جدید به کیا اسپورتیج ۲۰۲۲ اضافه شد خودروهای برقی هیوندایی برای ۲۰۲۱ هاچ بک آتشین هوندا در نسخه تولید محدود ۲۰۲۱+ عکس کیا سورنتوی جدید پنج ستاره شد فراخوان هیوندای برای ۱۲۹ هزار خودرو به دلیل نقص فنی در موتور خیز فروش کیاموتورز فراخوان‌ها رکورد شکستند رکستون ۲۰۲۱؛ فیس لیفت جدید از شاسی بلند آشنای سانگ یانگ در بازار ایران +عکس جنرال موتورز آمریکا مجبور به ترک کره شد آشنایی با کیا سورنتو جدید حضور یک محصول لوکس جدید در لیست فروش کیا موتورز +عکس کاهش فروش جهانی خودروسازان کره جنوبی در ماه اکتبر صادرات ۹.۳ میلیارد دلاری خودرو کره جنوبی در ۳ ماه کاهش ۵۹ درصدی سود کیا سورنتو ۲۰۲۱ در نسل چهارم؛ فناورانه تر از همیشه با طراحی کاملا متفاوت+عکس مسدود شدن دستمزدها در هیوندای توسان ۲۰۲۲؛ شاسی بلند محبوب هیوندای با ویژگی های جدید+تصاویر کیا پگاس؛ سدان کره ای ۱۱ هزار دلاری در آسیا+تصاویر صادرات خودروی کره‌جنوبی برای چهارمین ماه متوالی افت کرد تولید هیوندای برقی در سنگاپور کیا k۵ جدید ۲۰۲۱ را بیشتر بشناسید+تصاویر افزایش قیمت نسل جدید کیا سورنتو هیوندای و معرفی نایت ادیشن از کُنا +تصاویر کیا تلورید چه ویژگی جدیدی را ارائه می‌دهد؟ نگاهی به کیا سدونا مدل ۲۰۲۱ هیوندای از خودرو جدید خود رونمایی کرد+ تصاویر بررسی فنی کیا پیکانتو فیس‌لیفت + فیلم نگاهی به کیا سلتوس ۲۰۲۱ به‌روزرسانی کیا ریو اولین تصاویر انتشار یافته از سانتافه ۲۰۲۱ + فیلم رویکرد کره جنوبی برای استفاده بیشتر از خودروهای سازگار با محیط زیست نگاهی به سوناتای هیبریدی ۲۰۲۰ پرفروش‌ترین خودرو هیوندای معرفی شد+فیلم هاچ بک کوچک ۱۰ هزار دلاری در بازار کره جنوبی +تصاویر کیا از خودروی جدید موهاوی ۲۰۲۰ خود رونمایی کرد + تصاویر موتور قرار گرفته در اتومبیل Veloster N مشخص شد تصاویر جدید کیا اسپورتیج ۲۰۲۰ + فیلم ضربه مهلک کرونا به فروش خودروهای هیوندای افت ۳۹ درصدی فروش هیوندای موتورز در آمریکا رونمایی از اولین پیکاپ هیوندای ۲۰۲۱ + تصاویر چند دقیقه رانندگی با هیوندای سوناتا SEL پلاس جدید + فیلم مشخصات فنی النترا ۲۰۲۱+ فیلم کرونا، هیوندای موتورز را از پا انداخت توقف چند روزه خط تولید کیاموتورز بخاطر کرونا مزدایی که تبدیل به پراید شد! هیوندای ولوستر N مدل ۲۰۲۰ معرفی شد +تصاویر خودروهای هیوندای در بنادر آمریکا منتظر خریدار هستند رونمایی از نسل جدید کیا سراتو + فیلم یک پنجم فروش کیاموتورز، خودروهای برقی بودند! فراخوان ۴۵ هزار خودرو در کره جنوبی! بررسی فنی نسل جدید هیوندای i ۳۰ + فیلم کیا موتورز ۳ کارخانه خود را در کره جنوبی تعطیل می کند صفر تا صد مشخصات فنی و تجهیزات کیا سراتو هیوندای النترا ۲۰۲۱؛ متفاوت ترین نسل یک محصول پرفروش جهانی+تصاویر بررسی نسل‌های جدید اپتیما و سوناتا + فیلم افت ۹۵ درصدی فروش خودروسازان کره‌ای! مقایسه خودرو رنو کولیوس جدید و کیا اسپورتیج QL بررسی فنی جنسیس GV۹۰ +مشخصات درس‌های سئول برای جاده مخصوص محبوب‌ترین خودروهای برقی در کره جنوبی فراخوان گسترده در کره‌جنوبی خروج نیسان از کره کره‌ای‌ها خرید خودروی ژاپنی را تحریم کردند تحریم خودروهای ژاپنی در کره کیا "اکسید" ۲۰۲۰ معرفی شد +عکس جزئیاتی از هیوندای پالیسید، رقیب ارزان فورد اکسپلورر + تصاویر کیا اِستینگر GTS چه مشخصاتی دارد؟ مقایسه "پروسید کیا" و "شوتینگ‌بریک" CLA بنز + تصاویر رونمایی از سوناتا ۲۰۲۰ در نیویورک لیموزین جنسیس G۹۰ در تقابل با مرسدس می‌باخ خودروهای چینی بازار خودروهای کره‌ای را کساد کردند! هیوندای سوناتا را بشناسید هیوندای النترا ۲۰۱۸ را بشناسید + تصاویر پیشی گرفتن کنای الکتریکی ۲۰۱۹ از رقبا + تصاویر سرمایه‌گذاری هیوندای در تولید پیل هیوندای سوناتا LF فول بنزینی ۲۰۱۷ را بشناسید هیوندای آزرا ۲۰۱۸ را بشناسید انقلاب جنسیس در رونمایی از G۹۰ های ۲۰۲۰ هیوندای سوناتا ۲۰۱۸ را بشناسید کیا سورنتو ۲۰۱۸ را بشناسید پنل های خورشیدی سقفی باتری خودرو را شارژ می کنند کیا سورنتو مدل ۲۰۱۷ را بشناسید استقبال از نخستین خودرو برقی هیوندای بررسی کشنده هیوندای Xcient، سفیر سنگین وزن کره ای ها معرفی خودرو هیوندای النترا افت شدید واردات خودرو به کشور کره جنوبی بزرگ‌ترین صادرکننده خودرو به ایران مدل ۲۰۱۹ هیوندای النترا در راه است +عکس وانت سانتاکروز هیوندای هم می‌آید +عکس معرفی خودرو هیوندای النترا ۲.۰ تغییرات و امکانات اسپورتیج ۲۰۱۹ (+عکس) جزئیات و ویژگی‌ نسل سوم خودروی متوسط کیا +تصاویر معرفی خودرو کیا پیکانتو قیمت، ویژگی و مدل های سانتافه ۲۰۱۹ (+عکس) کوراندوهای جدید سانگ‌یانگ تغییر قیافه می‌دهند همه هزینه‌های پسرک شرور جنرال موتورز در کره ماندنی شد مدعی کره‌ای فلفل تیز و قد کشیده کیا حضور قدیمی‌ترین خودروساز کره در بازار ایران نیم‌نگاه دوباره کیا به جایگاه بزرگان دسترسی خودروسازان آمریکا به بازار کره جنوبی گسترش یافت آن روی سبز کُره‌ای‌ها جنرال موتورز آمریکا در کره در آستانه تعطیلی قرار گرفت فرش قرمز برای ببر کره ای! افزایش فروش خودروهای سبز در کره هیوندای برادر ۲ قلوی توسان از نوع الکتریکی را معرفی کرد (+عکس) بررسی بلندمدت کیا ریو LS در بازار دست دوم؛ کره‌ای کوچک و بی‌آزار ۱۰ دلیل برای خرید کیا پیکانتو؛ کوچک دوست‌داشتنی کره‌ای‌ها در بازار ایران ردیابی الگوی ترکیه و کره در ایران سرنوشت متفاوت خودروسازی در کره جنوبی، ترکیه و ایران: چرا آنها پیش رفتند و ما عقب ماندیم؟ کیا پیکانتو X-Line ۲۰۱۸؛ قدرتمند‌ترین پیکانتو نسل ۳ برگزاری طرح سرویس کلینیک زمستانه اطلس خودرو در آذر ماه ۹۶ ایران و کره جنوبی، خودرو مشترک تولید می‌کنند قطب‌نمای کره‌ای صادرات خودرو اعتصاب کارکنان کارخانه خودروسازی در کره جنوبی چرا کره‌ای‌ها خودروهای آمریکایی نمی‌خرند بررسی روند طراحی کیا استینگر؛ یک ببر وحشی نقطه جدایی خودروسازی کره از ایران هیوندای کُنا را بیشتر بشناسید همنشینی خودروساز و قطعه‌ساز در مدل کره‌ای مغز متفکر و اعجوبه کمپانی "هیوندای - کیا" را بشناسید ۲۰۱۷ BMW ۵۴۰i vs ۲۰۱۷ Genesis G۸۰ Sport؛ شاخ و شانه یک کُره ای برای ب‌ام‌و رویکرد تازه هیوندای در بازار آمریکا شرکت خودروسازی هیونوا کره جنوبی در مازندران رونمایی از جنسیس G۸۰ اسپرت۲۰۱۸ +تصاویر هدف کره‌ای‌ها در چین محقق نمی‌شود نمایش خیره‌کننده کیا استینگر در زادگاه خود کارخانه خودروسازی هیوندای در چین تعطیل شد کیا در ماه فوریه بیش از ۲۰۶ هزار دستگاه خودرو فروخت مدل شرقی برای خودروسازی ایران همکاری خودروساز با خودروساز؛ تجربه شکست خورده در چین و کره امسال، ۳ محصول هیوندای در ایران تولید و عرضه می شود کره‌ای ها خودرو لوکس نمی‌خرند تلاش کره برای جبران عقب ماندگی در الکتریکی‌ها نسل سوم کیا پیکانتو در راه بازار+تصاویر افزایش فروش جهانی کیاموتورز در ماه نوامبر کیا در پاکستان خودرو می‌سازد فصل نامشترک خودروسازی ایران و کره رشد صنعت خودرو کره جنوبی با نوسازی خطوط قطعه سازی کره ‌ چگونه‌ خودروساز جهانی شد؟ هیوندای نسخه تیونینگ ولوستر را رو کرد پوست انداختن سدان لوکس کره ای جهش سهم کره‌ای‌ها در بازار چین ایران دارای توان لازم برای توسعه صنعت خودرو است پاتک از نوعی کره ای! هیوندای و کیا هم SUV های ارزان می سازند تفاهم‌نامه تولید اتومبیل های برقی بین ایدرو و ال‌جی اینترنشنال امضا شد شرط همکاری صنعت قطعه‌سازی ایران با کره هیوندای و کیا باید وارد حوزه مشارکت در تولید شوند سانگ یانگ در حال بررسی عرضه یا آنسخه کروکی تیوولی است خودروسازان کره‌ای با حمایت دولت سئول وارد بازار ایران می‌شوند خودروهای کره‌ای سبز می‌شوند افزایش فروش خودروهای خارجی در کره تولد صنعت خودرو کره‌جنوبی با ساخت اتومبیل از ضایعات آهنی ب ام و محبوب ترین خودرو وارداتی کره نام گرفت
برگشت به بالا