برنامه ۴۵۰ میلیارد دلاری کره برای ساخت بزرگترین پایگاه تراشه سازی جهان
عصر خودرو- کره جنوبی با رونمایی طرح هایی به ارزش حدود ۴۵۰ میلیارد دلار برای ساخت بزرگترین پایگاه تراشه سازی جهان در یک دهه آینده، در رقابت جهانی برای برتری در این فناوری مهم به چین و آمریکا پیوست.
يکشنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۹:۲۱:۰۰
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از ایسنا، تحت نقشه راهی که توسط دولت کره جنوبی تهیه شده است، شرکتهای سامسونگ الکترونیکس و اس کی هاینیکس بیش از 510 تریلیون وون سرمایه گذاری در تحقیقات و تولید نیمه رسانا را در یک دهه آینده تا سال 2030 هدایت خواهند کرد. آنها در میان 153 شرکتی خواهند بود که در تلاش یک دهه ای برای حمایت از مهمترین صنعت این کشور از نظر اقتصادی مشارکت خواهند داشت.
سامسونگ هزینه های خود را به میزان 30 درصد افزایش داده و تا سال 2030 به 151 میلیارد دلار می رساند. پارک جونگ هو، یکی از مدیران عامل هاینیکس در جریان جلسه با رییس جمهور کره جنوبی اعلام کرد این شرکت برای توسعه تاسیسات فعلی خود 97 میلیارد دلار علاوه بر 106 میلیارد دلار برای چهار کارخانه جدید در یونگین هزینه خواهد کرد.
تلاش کره جنوبی با اقدامات آمریکا، چین و اتحادیه اروپا برای تقویت توانمندیهای نیمه رسانای خود در پی کمبود جهانی تراشه و بارز شدن آسیب پذیری صنایع جهانی از وابستگی به معدودی تولیدکننده آسیایی همزمان شده است. کمبود تراشه اکنون از بخش خودروسازی به تلفنهای هوشمند و نمایشگرها رسیده و نیمه رساناها را در صدر اولویتهای دولتهای جهان از واشنگتن تا بروکسل و پکن قرار داده است.
وزارت تجارت، صنعت و انرژی کره جنوبی اعلام کرد دولت برای تشویق صنعت داخلی مشوقهایی مانند تخفیفهای مالیاتی، نرخهای بهره پایینتر، تسهیل مقررات و زیرساخت تقویت شده فراهم می کند و امیدوار است تراشه سازان کره ای فاصله خود با رقبای قدرتمند جهانی را کم کنند. دولت همچنین تامین آب کافی برای 10 سال آینده در منطقه هدف گرفته شده را تضمین کرده و تامین برق را برای کارخانه های تولیدکننده قطعات اولیه تا تراشه های پیشرفته تقویت می کند.
نقشه های کره جنوبی مشابه برنامه های دولت بایدن است که در راستای حمایت از زنجیره تامین آمریکایی، قصد دارد 50 میلیارد دلار به تحقیقات و تولید نیمه رسانا در آمریکا اختصاص دهد. چین هم به دلیل نگرانی از وابستگی به واردات طراحی غرب، صدها میلیارد دلار برای توسعه صنعت تراشه سازی خود اختصاص داده است.
کره جنوبی همچنین قصد دارد سرمایه گذاری خارجی بیشتری در فناوری پیشرفته جذب کند. شرکت سازنده تجهیزات نیمه رسانای هلندی ASML Holdings اعلام کرده قصد دارد 240 میلیارد وون برای ساخت یک مرکز آموزشی در هواسئونگ هزینه کند. شرکت لام ریسرچ مستقر در کالیفرنیا هم قصد دارد ظرفیتش در کره جنوبی را دو برابر کند.
بر اساس گزارش بلومبرگ، از نظر مشارکتهای مستقیم، دولت کره جنوبی قصد دارد به آموزش 36 هزار کارشناس تراشه در فاصله سال 2022 و 2031 کمک کند و 1.5 تریلیون وون به تحقیقات و توسعه تراشه اختصاص دهد و بررسی قانونی را آغاز می کند که برای کمک به صنعت نیمه رسانا طرح شده است.
برچسب ها
صنعت خودروسازیصنعت خودرو کره جنوبیتراشه خودرو