۲ هزار شغل دیگر در رنو از دست می رود
عصر خودرو- در دوران گذار از خودروهای بنزینی به برقی ۲۰۰۰ نفر شغل خود را در بخش های مهندسی و پشتیبانی در رنو از دست می دهند و در عوض ۲۵۰۰ شغل جدید در بخش آی تی و شیمی ایجاد می شود.
عصر خودرو- در دوران گذار از خودروهای بنزینی به برقی ۲۰۰۰ نفر شغل خود را در بخش های مهندسی و پشتیبانی در رنو از دست می دهند و در عوض ۲۵۰۰ شغل جدید در بخش آی تی و شیمی ایجاد می شود.
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از سایپانیوز، رنو اس آی، در فرانسه برنامه ریزی کرده است 2000 شغل را در کارخانه های خود کاهش دهد، با این که در این برنامه ارائه 9 مدل جدید هم برنامه ریزی شده است، چون این خودروساز برای بقا دست و پا می زند و باید به عملیات خود شکل جدیدی بدهد و خود را برای شیفت به خودروهای برقی آماده کند.
کاهش مشاغل در کشور فرانسه کار آسانی نیست، برای همین هم گفت و گوها با اتحادیه های کارگری از همین حالا شروع شده و به احتمال زیاد بین سال های 2022 تا 2024 اتفاق می افتد. بر اساس بیانیه خبری رنو 1600 نفر از کسانی که شغل خود را از دست می دهند از بخش مهندسی و 400 نفر از بخش پشتیبانی هستند.
البته در ازای از دست رفتن این 2000 شغل، 2500 شغل جدید در بخش های علوم داده و شیمی باتری ایجاد می شود.
با توجه به این که دولت فرانسه بیشترین سهم را در کمپانی رنو در اختیار دارد، لوکا دو مئو Luca de Meo مدیر عامل این شرکت، مثل یک طناب باز باید با دقت قدم بردارد تا این مرحله گذار را به سلامت بگذراند. این خودروساز فرانسوی سال گذشته اعلام کرده بود که 14,600 نفر در کل جهان در گروه خودروسازی رنو شغل خود را از دست می دهند. این موضوع شامل 10 درصد از کل نیروهای انسانی فرانسوی در صنعت خودرو یعنی حدود 4600 نفر می شود. این موضوع باعث می شود که ظرفیت تولید این کمپانی فرانسوی به اندازه 20 درصد کاهش پیدا کند.
کاهش ظرفیت و کاهش نیروی انسانی باید درست زمانی انجام شود که این کمپانی قرار است 9 مدل جدید تا سال 2025 معرفی کند که اکثر آنها هم قرار است قوای محرکه درون سوز بنزینی را کنار گذاشته و باتری و قوای محرکه برقی را جایگزین کنند و بیشتر این اتفاق ها در کانون [hub] رنو در شمال فرانسه اتفاق می افتد. این ماجرا شامل مگان جدید، رنو5، کانگو و یک مدل شاسی بلند می شود که رنو جزئیات بیشتری در باره آن منتشر نکرده است.
اجرای همه این برنامه ها مستلزم آن است که رنو با اتحادیه های کارگری به توافق برسد. به طور طبیعی این اتحادیه ها برای حفظ مشاغل در وطن می جنگند و حداکثر فشار را به رنو وارد می کنند. رنو هم در پاسخ به این فشارها گفته است که فرانسه از نظر این شرکت «مرکز صنعتی و راهبردی رنو» است.
در پاسخ به درخواست کاهش نیروی رنو، اتحادیه کارگری CFDT فرانسه گفته است فقط در صورتی با رنو به توافق می رسد که تضمین کند 750 هزار دستگاه از تولیدات سالانه این شرکت حتماً در فرانسه اتفاق بیفتد و در ضمن هیچ سایت یا کارخانه ای در فرانسه تعطیل نشود. با وجود این خبر ارزش سهام رنو نه تنها کاهش نیافت بلکه بالاتر هم رفت. البته در سال 2021 به طور کلی ارزش سهام رنو 19 درصد کاهش یافته است.
سال 2020 رنو تاریخی ترین زیان خود را ثبت کرده بود که در سال 2021 روند بهبود پیدا کرد، کمبود نیمه هادی ها و وقفه های شدید در کارخانه های رنو بارها باعث توقف خط تولید شده است. در مقایسه با رقبایی مثل گروه خودروسازی فولکس واگن و استلانتیس، بازگشت به حالت عادی رنو با سرعت کمتری رخ داده است چون تکیه اصلی رنو به بازارهای اروپایی است در حالی که رقبای رنو بازارهایی در چین و ایالات متحده هم دارند.