تغییر کاربری در کارخانه رنو
تغییر کارخانه مونتاژ به کارخانه بازیافت
عصر خودرو- شرکت خودروسازی رنو فرانسه با تغییر کاربری، یکی از کارخانه های تولید خودرو را به مرکز بازیافت خودرو تبدیل می کند.
عصر خودرو- شرکت خودروسازی رنو فرانسه با تغییر کاربری، یکی از کارخانه های تولید خودرو را به مرکز بازیافت خودرو تبدیل می کند.
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از سایپانیوز، رنو تولید خودرو نو در کارخانه فلینز Flins خارج از شهر پاریس را متوقف کرده و از سال 2024 این کارخانه به مرکز تعمیر، بازسازی، بازیافت و تحقیق تبدیل می شود. با این کار کارگران این مجموعه می توانند مشاغل تمام وقت خود را حفظ کنند. البته به نظر می رسد منظور از بازیافت، بیشتر بازسازی خودروهای دست دوم اجاره داده شده به مشتریان به روش لیزینگ باشد.
گروه خودروسازی رنو فرانسه که در حال حاضر یک شرکت زیان ده است، برنامه ریزی کرده است که 3000 نیروی انسانی خود را تا سال 2030 در مشاغلی مشغول نماید که حاصل تغییر کاربری در فعالیت های امروزی است. با این کار هم می تواند سایت های تولیدی را از معرض نابودی نجات دهد.
ژان-دومنیک سنارد رئیس هئیت مدیره رنو در یک کنفرانس خبری آنلاین گفت: «دیگر حفظ وضع موجود ممکن نیست، ما نمی توانیم دست روی دست بگذاریم.»
رنو مدتی است که برای رسیدن به سودآوری دست و پا می زند و نمی تواند به فروش قبل از شیوع کرونا بازگردد. امسال هم اعلام شده است که در سرتاسر فرانسه 4600 نیروی انسانی را تعدیل خواهد کرد و این بخشی از برنامه کاهش هزینه 2 میلیارد یورویی (2.4 میلیارد دلاری) رنو در سال جاری است.
اتحادیه های کارگری هم می گویند که پیشنهاد آنها برای حفظ بعضی از فعالیت های در کارخانه های مونتاژی برای حفظ مشاغل در درازمدت مورد موافقت قرار نگرفته است.
کارخانه فلینز تا سال 2024 به تولید خودروی برقی مدل زوئی که بسیار پرطرفدار است ادامه خواهد داد. در همین اثنا، تغییرات کاربری این کارخانه به تدریج انجام می شود. در این مرکز علاوه بر بازیافت فعالیت های دیگری هم تعریف شده است برای مثال خودروهای دست دوم را گرفته دستی به روی آن می کشند و برای مصرف دوباره راهی بازار می کنند، مخصوصاً خودروهای دست دومی که به روش لیزینگ به مشتریان اجاره داده شده بود. همچنین در بخشی از این کارخانه ی نوسازی و بازسازی شده بخشی را به تحقیقات بر روی نوآوری های باتری و بخشی دیگر را به بازیافت قطعات خودرو اختصاص خواهند داد. به این ترتیب کارکنان و کارگران این کارخانه شغل خود را از دست نخواهند داد. البته فلینز در حال حاضر 2400 نیروی کار دارد و تا 3000 نفر از کارخانه های در حال تعطیلی نزدیک به این کارخانه مثل کارخانه «شوازی لو روآ» جذب این کارخانه بازیافت خواهند شد. علاوه بر این 1400 نیروی کار موقت یا نیمه وقت هم به جمع این کارگران اضافه خواهندشد. این روش می تواند الگویی برای خیلی از کارخانه های در حال ورشکستگی قرار بگیرد و تغییر کاربری تدریجی در دستور کار آنها هم باشد.
بعد از کامل شدن این تغییر کاربری، این مرکز بازیافت از سال 2030 می تواند سالانه 130 هزار دستگاه را با تعمیرات و نوسازی دوباره وارد چرخه حمل و نقل شهری نماید.