رُخ تازه شاسیبلند محبوب رنو
عصر خودرو- مدتی است که مدل ۲۰۱۸ رنو داستر با یکسری تغییرات و بهروزرسانیهای جزئی، روانه شعب و نمایندگیهای نگینخودرو در سراسر کشور شده است.
عصر خودرو- مدتی است که مدل ۲۰۱۸ رنو داستر با یکسری تغییرات و بهروزرسانیهای جزئی، روانه شعب و نمایندگیهای نگینخودرو در سراسر کشور شده است.
به گزارش پایگاه خبری «عصرخودرو»، فرصتی پیش آمد تا با نسخه دودیفرانسیل داستر SE 2018 ملاقات کنیم و مروری بر مشخصات و ویژگیهای آن داشته باشیم.
داستر؛ از آغاز تا به امروز
در نمایشگاه خودرو ژنو 2010 بود که نسخه تولیدی و نهایی رنو داستر بهعنوان عضو شاسیبلند خانواده لوگان، رسما به جهانیان معرفی شد. این کراساوور اقتصادی جمعوجور نیز همانند برادران هاچبک و سدانش یعنی ساندرو و لوگان، روی پلتفرم B0 رنو توسعهیافته است. داستر برای اولینبار با مدل 2014 قدم به بازار کشورمان گذاشت و نسخه فیسلیفت آن نیز با مدل 2016 وارد بازار کشورمان شد که با استقبال بیشتری مواجه شد و تا به امروز شاهد عرضه آن در نسخههای تکدیفرانسیل و دودیفرانسیل در بازار کشورمان بودهایم.
از روسیه، با تغییراتی اندک
برخلاف گذشته که داسترهای بازار کشورمان از سایت تولیدی گروه رنو در رومانی تامین میشدند، داسترهای 2018 وارداتی نگینخودرو ساخت روسیه هستند و از یکسری تفاوتها در نمای ظاهری و کابین با مدلهای پیشین نسخه فیسلیفت داستر در بازار کشورمان برخوردارند. در نمای ظاهری خودرو، بیش از همه این گرافیک جدید و جذاب چراغهای عقب خودرو است که جلبتوجه و خودنمایی میکند و بهخصوص در شب، جلوهای گیراتر و زیباتر را به نمای عقب داستر میبخشد. طرح جدید سپر عقب، تزیینات کرومی بالای قاب پلاک با نوشته مشکی رنگ DUSTER و نشان کرومی 4WD نیز دیگر موارد تغییریافته و جدید در نمای عقب خودرو به شمار میروند. در نمای جلوی خودرو نیز شاهد تغییراتی جزئی نظیر گارد طرح فلز سپرجلو هستیم که مجموعه همین تغییرات جزئی، نمای دلنشینتری را به چهره ساده و بیآلایش داستر بخشیده است. در نسخه فیسلیفت داستر(که اولین بار با مدل 2016 به بازار ایران راه یافت) و برخلاف تغییرات ظاهری خودرو که محدود به مواردی نظیر طرح رینگهای آلومینیومی، جلوپنجره و گرافیک چراغهای جلو بود، طراحی مجموعه جلوداشبورد بهطور کلی مورد بازنگری قرار گرفت و فضای داخلی خودرو با تریم دورنگ مشکی-کرم، گرچه ساده است اما در عین حال کاربردی، زیبا، دوستداشتنی و دلپذیر به چشم میآید و در کابین مدل 2018 در مقایسه با مدلهای قبلی، شاهد غربیلکفرمان و دستهدنده طرح جدید هستیم. فضای موجود در کابین خودرو را شاید نتوان بسیارعالی و فراخ توصیف کرد اما حقیقت این است که داستر در کلاس خودش و با توجه به ابعادی که دارد، فضای پا، سر و شانه مناسبی را برای سرنشینان جلو و عقب خودرو فراهمآورده و از این حیث و همچنین فضای صندوقبار(با حجم 475 لیتر)، بیشک یکی از بهترینهای کلاس خودش به حساب میآید. کیفیت متریال مورد استفاده در کابین را نیز میتوان قابلقبول ارزیابی کرد.
تجهیزات رفاهی و ایمنی
مواردی نظیر کنترلگرهای سیستمصوتی پشت فرمان، سنسور دنده عقب، صفحه نمایش لمسی مجهز به رهیاب ماهوارهای، هندزفری،بلوتوث و دوربین دید عقب(که این مجموعه توسط واردکننده روی خودرو نصب میشود)، تهویه مطبوع دستی، آینههای جانبی برقی، کروز کنترل، سنسور باد لاستیکها، کامپیوتر سفری، سامانههای کمکی ترمز ABS و EBD، 2 ایربگ، سامانه کنترلپایداری و سامانه کنترلکشش لیست تجهیزات رفاهی و ایمنی داسترSE را تشکیل میدهند. محصولات رنو/داچیا روی این پلتفرم یعنی لوگان، ساندرو و داستر، از بیخ و بن خودروهایی اقتصادی هستند و فلسفه اصلی تولید آنها، عرضه خودرویی با قیمت مناسب و بهصرفه و در عین حال دوام و کارایی بالا و هزینههای نگهداری پایین بوده است. بنابراین نباید انتظار تجهیزات رفاهی همچون سانروف و تنظیم برقی صندلیها را از آنها داشته باشید که البته این مورد در کنار ظاهر ساده داستر، میتواند در بازار ظاهرپسند ایران برای آن یک پاشنهآشیل محسوب شود اما داستر برگ برندهاش را در بخشهای دیگری رو میکند و قدرت و اقتدارش را به رخ رقبای مجهزتر و پرزرق و برقترش میکشد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
پیشرانه
پیشرانه 4سیلندر 2 لیتری داستر که از سری پیشرانههای F4R رنو است، قادر به تولید 135 اسببخار قدرت و حداکثر گشتاور 195 نیوتنمتر (در دور3750) بوده و با یک گیربکس 4سرعته اتوماتیک جفتوجور میشود که این قوای فنی کشش و شتابگیری مطلوب و رضایتبخشی را برای داستر به ارمغان میآورد و از این کراساوور جمعوجور، خودرویی سرحال و سرزنده میسازد. سواری خودرو نیز نرم و راحت بوده و سیستم تعلیق واکنشهای بسیار مناسبی را در مقابل انواع دستاندازها و ناهمواریها از خود به نمایش میگذارد. یکی از نکات جالب داستر که آن را از بسیاری از رقبای همکلاس و یا همقیمتش در بازار ایران و حتی در سایر بازارهایجهانی متمایز میکند، بهرهگیری از سامانه انتقال قدرت سهحالته با قابلیت انتخاب از بین حالتهای 2WD،4WD و 4WD Lockدر نسخه دودیفرانسیل این خودرو است که در کنار توان و گشتاور مناسب پیشرانه، ارتفاع قابل توجه و 21 سانتیمتری کف خودرو از سطح زمین، زیرسازی تقویتشده، شاسی مستحکم و بهرهمندی از زاویه حمله و فرار مناسب، سبب شده است تا داستر در بخش قابلیتهای خارججادهای و آفرودی حرفهای بسیاری برای گفتن داشته باشد و فراتر از انتظارات اولیه و همچنین سگمنت و قیمت خود، ظاهر شود.
سخن پایانی
تا زمان نگارش این مطلب، داستر SE مدل 2018 در نسخههای تکدیفرانسیل و دودیفرانسیل از سوی نگینخودرو، تنها در شرایط فروش مشارکتی و بدون قیمت قطعی عرضه میشوند که البته آخرین قیمت نقدی اعلامشده در سال گذشته برای داستر SE دودیفرانسیل(خودرو مورد بررسی ما)171میلیونتومان بوده است که با توجه به تحولات اقتصادی اخیر، به احتمال زیاد داستر نیز از موج افزایش قیمتها بینصیب نخواهد ماند.
نویسنده: علی کریمی