بازار خودرو در هفته جاری
نوسان قیمت انواع خودروهای داخلی تشدید شد
عصر خودرو- در هفته جاری نوسان قیمت همچنان میهمان بازار خودروهای داخلی بود.
عصر خودرو- در هفته جاری نوسان قیمت همچنان میهمان بازار خودروهای داخلی بود.
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از دنیای اقتصاد، بعد از اعلام بسته جدید بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز و خروج زنجیره خودروسازی کشور از لیست دریافتکنندگان ارز 4200 تومانی، به نوعی افزایش قیمت خودرو در بازار کلید خورد. در این بین زنجیره خودروسازی کشور از یکسو برای تامین مواد اولیه و قطعات وارداتی مورد نیاز قادر به دریافت ارز دولتی نیستند و باید برای تامین ارز به سراغ بازار دوم ارزی و نرخ توافقی بروند و از دیگر سو دولت با افزایش قیمت محصولات داخلی مخالفت میکند و همچنان روی قیمتهای اعلام شده توسط شورای رقابت که در خردادماه گذشته اعلام شد، اصرار میورزد.
همین مساله شائبه کاهش عرضه توسط خودروسازان داخلی را قوت بخشیده بهطوریکه بهنظر میرسد این اقدام طی هفته جاری، بازار را متلاطم کرده است. در این بین مسوولان زنجیره خودروسازی کشور برای برونرفت از این چالش، بعد از اعلام بسته جدید ارزی دولت، اقدام به رایزنی با وزارت صنعت کردند تا بتوانند از این طریق مسیر آزادسازی قیمت خودرو را هموار کنند. آنطور که در خبرها آمده وزارتخانه با آزادسازی قیمت خودرو موافق است. در این ارتباط مشاور وزیر صنعت در بخش خودرو در نشست قطعهسازان طی هفته جاری اعلام کرده بود که وزارتخانه با آزادسازی موافق است و در این ارتباط نامهای از سوی دو خودروساز بزرگ کشور در اختیار رئیسجمهور قرار گرفته است؛ بهطوریکه در این نامه تقاضای آزادسازی قیمت خودرو مطرح شده است. اما آنچه مشخص است با توجه به شرایط فعلی اقتصادی کشور، باید شخص رئیسجمهور در این ارتباط تصمیمگیری کند. البته باید به این نکته هم توجه کرد که چنانچه رئیسجمهوری با آزادسازی قیمت خودرو موافقت کند، چالش دیگری که پیشروی زنجیره خودروسازی کشور قرار میگیرد، کاهش تقاضا بهدلیل افزایش قیمت خواهد بود. در این زمینه برخی دستاندرکاران بازار نیز معتقدند همان طور که در شرایط فعلی برخی مصرفکنندگان عادی بهدلیل افزایش قیمتها توان خرید خودرو ندارند و به نوعی از بازار خارج شدهاند، با توجه به اینکه حاشیه بازار با آزادسازی قیمتها از میان میرود، جذابیت بازار برای سرمایههای سرگردان هم از میان میرود و خودروسازان با بحران مشتری و خریدار روبهرو خواهند شد.
نمودار صعودی قیمت داخلیها
همانطور که گفته شد فعالان بازار معتقدند که آنچه طی هفته اخیر سبب نوسانات بازار خودرو شده، عدمتزریق خودرو از سوی خودروسازان به بازار است. با این وجود اما در هفته جاری، نوسان قیمتی شدیدی بر بازار حاکم بود. بهطوریکه در خانواده پژو، بیشترین افزایش قیمت را 207 اتومات به خود اختصاص داد، هفته قبل این خودرو در بازار 90 میلیون تومان قیمت داشت. اما این هفته قیمت آن در بازار تا 93 میلیون نیز رسید. قیمت این خودرو با گیربکس دستی در بازار 75 میلیون تومان است. پژو پارس اتومات هم با افزایش روبهرو بوده و در حال حاضر قیمت این خودرو به 73 میلیون تومان رسیده است. در این شرایط پژو پارس با گیربکس معمولی از سوی فروشندگان به قیمت 57 میلیون و 500 هزار تومان عرضه شده است. پژو 206 تیپ5 هم 2 میلیون تومان افزایش قیمت را تجربه کرد و قیمتش در بازار به 59 میلیون تومان رسید. این در حالی است که پژو 206 تیپ2 در بازار 49 میلیون و 700 هزار تومان معامله میشود. همچنین پژو 206 صندوقدار در بازار به قیمت60 میلیون و 500 هزار تومان عرضه شده است. پژو 405 هم که تا نزدیک 47 میلیون تومان در اواسط هفته جاری قیمت خورده بود در حال حاضر 45 میلیون تومان معامله میشود.
سمند LX هم در هفته جاری قیمت 47 میلیون و 500 هزار تومانی را تجربه کرد. همچنین دیگر محصول شرکت ایران خودرو یعنی دناپلاس نیز با افزایش قیمت همراه بود بهطوریکه این خودرو که حدود 10 روز پیش با قیمت 80 میلیون تومان در بازار معامله میشد، ابتدا افزایش قیمت 3 میلیون تومانی را تجربه کرد و به 83 میلیون تومان رسید، حال آنکه در این هفته باز هم با افزایش قیمت روبهرو شد و قیمت 85 میلیون تومان را رقم زد. اما طی دو هفته گذشته همزمان با اخباری مبنیبر توقف عرضه محصولات رنو، قیمت خودروهای تندر و ساندرو نیز با افزایش قیمت در بازار روبهرو شد؛ بهطوریکه طی هفته جاری قیمت رنو ساندرو استپوی به بالای 100 میلیون رسید و در بازار 102 میلیون تومان قیمت خورد. رنو ساندرو هم که قیمتش به زیر 90 میلیون رسیده بود با توجه به اتفاقات اخیر بار دیگر به بیش از 90 میلیون رسید و در حال حاضر 92 میلیون تومان دادو ستد میشود.
تندر90 اتومات نیز 90 میلیون تومان در بازار معامله میشود. اما خودروهای ارزانقیمت بازار هم در هفته جاری افزایش قیمت را تجربه کردند. بهطوریکه پراید 131 که هفته قبل 26 میلیون تومان معامله میشد در هفته جاری با افزایش قیمت 2 میلیونی روبهرو شد و در بازار 28 میلیون تومان دادوستد شد. پراید 111 هم طی هفته جاری قیمت بیش از 30 میلیون را تجربه کرد و در بازار با قیمت 30 میلیون و 500 هزار تومان از سوی فروشندگان به بازار عرضه شد. تیبا2 و ساینا هم از نوسان قیمت بینصیب نماندند.
اما محصولات مونتاژی که در خطوط تولید خودروسازان بزرگ کشور مونتاژ میشوند نیز طی هفته جاری افزایش قیمت داشتند بهطوریکه پژو 2008، اولین محصول پسابرجامی با قیمت 193 میلیون تومان به بازار عرضه شد. خودروی چینی چانگان نیز که در بازار با توجه به رنگ آن قیمتش تعیین میشود طی هفته جاری از این قرار مورد معامله قرار گرفت و رنگ مشکی این خودرو 107 میلیون تومان و رنگ سفید آن 103 میلیون تومان قیمت خورد. دو محصول چینی ایران خودرو یعنی هایما5 و اچ30 کراس نیز به ترتیب 145 میلیون و 73 میلیون تومان در بازار معامله شد. در بازار خودروهای وارداتی بر خلاف بازار داخلی ها، خبری از نوسان نیست. اما ثبات بازار هم سبب نمیشود که مشتریان در این بازار حضور داشته باشند. در این بین بسیاری از دستاندرکاران بازار وارداتیها پیشبینی میکنند که با توجه به پرداخت مابهالتفاوت نرخ ارز توسط واردکنندگانی که ارز 4200 تومانی دریافت کردند، پیشبینی میشود که محصولات وارداتی افزایش قیمت دیگری را تجربه کنند.