عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس اعلام کرد:
حذف دلالها و کاهش قیمت خودرو در بازار با تداوم عرضهها به بورس کالا
عصر خودرو- - یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس عرضه خودرو در بورس کالا را اقدام مثبتی خواند و گفت: تداوم عرضه خودرو در بورس کالا میتوان انتظار حذف دلالی و به دنبال آن کاهش قیمت خودرو را در بازار آزاد داشت.
دوشنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۱ - ۱۶:۴۰:۰۰
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از ایرنا، به دنبال وعدههای داده شده از سوی مسوولان حاضر در دولت سیزدهم مبنی بر حذف قیمتگذاری دستوری از اقتصاد کشور و نیز عرضه موفق سیمان در بورس کالا، تصمیماتی در راستای عرضه خودرو در بورس کالا اتخاذ شد که این اتفاق با استقبال اکثر فعالان حاضر در بورس و نیز بازار خودرو مواجه شد.
در ابتدا تعداد محدودی از خودروها وارد رینگ معاملاتی شفاف بورس کالا شدند؛ اما عرضه موفق این محصول به بورس مسوولان را بر آن داشت تا هر چه سریعتر از طریق انجام مذاکرات با خودروسازان مختلف نسبت به عرضه گسترده خودروها به این بازار اقدام کنند.
از چند وقت گذشته و تحت تاثیر پیگیریهای انجام شده از مسوولان حاضر در سازمان بورس، میزان عرضه خودرو به بورس کالا در حال افزایش است که این امر زمینهساز رونق معاملات بازار خودرو در محیطی شفاف و به دور از هر گونه رانت و فساد شده است.
کمک بورس کالا به کاهش زیان انباشته در صنعت خودرو
در ادامه تلاشهای انجام شده برای تداوم افزایش عرضه خودرو به این بازار، نمایندگان مجلس و نیز مسوولان دولتی حمایت خود را نسبت به انجام معاملات همه خودروهای داخلی در بورس اعلام کردند و در این زمینه «محمدرضا نجفی منش»، رییس انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودرو کشور در گفتوگویی اعلام کرده است: در چند وقت گذشته شاهد کاهش زیان انباشته در صنعت خودرو بودهایم که این اتفاق تحت تاثیر عرضه خودرو در بورس کالا انجام شده است.
وی حتی گفته است، در چند ماه گذشته شاهد اتفاقات مثبت در بازار خودروهایی بودیم که در بورس کالا عرضه شدند، اما باید هر چه زودتر اقدامی انجام شود تا بستر لازم برای عرضه همه خودروها در بورس کالا فراهم شود.
کشف قیمت خودروهای وارداتی در بورس کالا
حمایت مسوولان از افزایش عرضه خودروها به بورس کالا فقط به خودروهای داخلی ختم نشد و «اللهوردی دهقانی»، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ضمن حمایت از انجام معاملات در بورس کالا به عرضه خودروهای وارداتی در بورس کالا اشاره کرده و گفته است: اگر خودرو بیرویه و بیبرنامه وارد شود تولید داخل آسیب خواهد دید، برای خودروهای وارداتی، منطقی این است که خودرو را به بورس ببریم تا کشف قیمت شود.
عرضه خودروهای پرتیراژ در بورس کالا
همچنین با مطرح شدن چنین صحبتی از سوی مسوولان حاضر در بازار خودرو، «امیرمهدی صبایی»، مدیر نظارت بر بورسها سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به سوالی مبنی بر برنامه سازمان بورس برای افزایش عرضه خودرو در بورس کالا گفت: مجموعه بازار سرمایه و صنعت خودرو باید عرضه خودرو در بورس کالا را یک فرصت و نعمت تلقی کند گرچه طبیعی است که نمیشود به یکباره همه خودروها به دلیل مسائل اقتصادی و حاکمیتی و سازمانهای درگیر در این صنعت وارد بورس کالا شوند، اما به صورت تدریجی این اتفاق رخ میدهد.
وی ادامه داد: عرضه خودرو در بورس کالا ابتدا با خودروهای کم تیراژ شروع شد و با شیب ملایم به سمت خودرو های پرتیراژتر در حال حرکت است، به طوری که در حال حاضر خودروی پرتیراژ پژو 207 در بورس پذیرش شده است.
به گفته صبایی، هدف نهایی در حوزه عرضه خودرو در بورس کالا بعد از عرضه موفق پژو 207 این است که بهمرور به سمت خودروهای پرتیراژ برویم که این صنعت بتواند از قیمتگذاری دستوری با بستر و کمک بورس کالا رها شود.
کاهش واسطهگریها در بازار خودرو
با توجه به حمایتهای انجام شده از سوی مسوولان در راستای عرضه خودروها به بورس کالا «محمدحسین فرهنگی»، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در ارزیابی از تجربه عرضه خودرو در بورس کالا اظهار داشت: عرضه خودرو در بورس کالا اقدامی است که بهتازگی شروع شده و تاکنون همه از اجرای آن رضایت داشتهاند.
وی ادامه داد: عرضه خودرو در بورس کالا منجر به کاهش واسطهگریها شده، اما هنوز از بین نرفته است؛ علاوه بر آن، با این اقدام تولیدکنندگان برای عرضه خودرو احساس راحتتری دارند.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس خاطرنشان کرد: متقاضیان و مشتریان خودرو نیز با عرضه خودرو در بورس کالا دسترسی راحتتری به خودروهای مدنظر خود دارند، بنابراین به نظر میرسد این مسیر درستی است.
فرهنگی در پایان گفت که با ادامه قاطعانه عرضه خودرو های پرتیراژ در بورس کالا شاهد نتایج مثبتی در بازار خودرو خواهیم بود که از جمله کاهش و حذف دلالی و واسطهگری و درنهایت کاهش قیمت خودرو است.
جزییات عرضه خودرو به بورس کالا
بر اساس این گزارش، عرضه خودرو در بورس کالای ایران از 28 اردیبهشت ماه و با 2 مدل خودروی کارا دو کابین و تک کابین آغاز شد، اگرچه در برههای از زمان انجام عرضهها به دلیل وجود برخی مسایل به تعویق افتاد، اما عرضهها با ازسرگیری معاملات خودروییها در بورس کالا روند افزایشی به خود گرفت.
روند عرضه بهگونهای بود که از ابتدای سال تاکنون درمجموع 6 هزار و 136 دستگاه خودرو سبک و سنگین از نوع سواری و باری در بورس کالا عرضه شد که از این تعداد چهار هزار و 937 دستگاه مورد معامله قرار گرفت.
خودروهای کارا دو کابین، کار تک کابین، لاماری ایما، هایما S7 و S5، پژو 207، کی ام سی T8، جک S5، دیگنیتی، فیدلیتی، شاهین، کامیونهای کشنده فاو و امپاور از جمله خودروهایی هستند که تاکنون در بورس کالا عرضه شدند، همچنین خودروی تارا نیز قرار است فردا برای نخستین بار در بورس کالا عرضه شود.
برچسب ها
بازار خودرو ایرانعرضه خودرو در بورس کالاقیمت خودرو