پرداخت سالیانه ۷هزار میلیاردتومان دیه تصادفات
چگونه می توان قیمت خودروهای داخلی را به یک سوم کاهش داد؟
عصر خودرو- رییس کمیته اقتصادی کمیسیون اصل ۹۰ توضیحاتی پبرامون قیمت و کیفیت خودروهای داخلی ارائه کرد.
عصر خودرو- رییس کمیته اقتصادی کمیسیون اصل ۹۰ توضیحاتی پبرامون قیمت و کیفیت خودروهای داخلی ارائه کرد.
به پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از خانه ملت ، بهرام پارسایی با اشاره به مشکل کیفیت برخی خودروهای داخلی، گفت: تنها بهانه ای که دست افراد ذینفع خودروسازی کشور بوده این است که روی بحث اشتغال آن متمرکز شده و مانور می دهند.
رییس کمیته اقتصادی کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه هیچکس مخالف بحث اشتغال در کشور نیست، افزود:به بهانه اشتغال چند ده هزار نفر نباید 80 میلیون نفر تاوان پرداخت کنند.
مشابه خودروهای ما در خارج از کشور وجود ندارد
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه در ایران انرژی ارزان تر و هزینه کارگر و هزینههای جانبی کمتر است، ادامه داد: چرا با تمام این ارزانی در کشور خودروهای ما نسبت به مشابه خودروهای خود که البته در خارج از کشور مشابه خودروهای ما وجود ندارد گران تر باشد.
وی یادآور شد: خودروهای خارجی با آپشن های بالاتر، ایمنی بسیار بالاتر، ظاهر و طراحی زیباتر خدمات بسیار بالاتر، مصرف سوخت پایین تر، آلایندگی کمتر تولید می شود، که این موضوع نشان دهنده این بوده که ما با یک سوءمدیریت مواجه هستیم و برنامه ریزی نداریم.
میتوان قیمت تولیدات خودروهای داخلی را به یک سوم کاهش داد
پارسایی با بیان اینکه شاید هزینه تمام شده یک خودروی داخلی به زعم مدیران خودروسازی در همین حدی باشد که تولید می کنند، اما این نشانه سوءمدیریت آنها است، افزود: اگر قیمت واقعی خودروهای ما این است، این موضوع کاملاً نشانه سوء مدیریت در این بخش است، چراکه اگر مدیریت خوبی وجود داشته باشد میتواند قیمت تولیدات خودروهای خود را به یک سوم کاهش دهد بنابراین نمی توان پذیرفت که به بهانه حمایت از تولید مردم تاوان خودروهای ناامن و آلاینده را پس دهند.
وی با اشاره به اینکه مردم ایران تاوان برخی خودروهایی را پس میدهند که باعث کسر شان ملت ما شده است، ادامه داد: مردم کشور ما تفاوت ها را از عراق جنگ زده و افغانستان تا کشورهای توسعه یافته در نوع ایمنی و ظاهر خودروها می بینند، که علت آن سوءمدیریت، مافیا و رانتی بوده که پشت سر خودروهای داخلی وجود دارد و اجازه نمیدهد بازار رقابتی در کشور ایجاد شود.
سالانه حدود بالغ بر 7 هزار میلیارد تومان دیه ناشی از تصادفات پرداخت می شود
این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه چه ایرادی دارد که مردم ایران همانند مردم دنیا از خودرویی که دوست دارند و می تواند امنیت آنها را تامین و ذائقه شان را برآورده کرده استفاده کنند، تصریح کرد: حمایت از تولید بهانه است همین مابه التفاوت سوختی که دولت یارانه می دهد می تواند حقوق چند برابر این کارگران را پرداخت کرده و آلایندگی و ناامنی ایجاد نکند.
وی با تاکید بر اینکه بر اساس استعلامات دریافتی سالانه حدود بالغ بر 7 هزار میلیارد تومان دیه ناشی از تصادفات پرداخت می شود، افزود: اگر خودروی ایمن در اختیار شهروندان قرار گیرد علاوه بر این که جانشان در امان است، سلامتشان تامین شده و همچنین خسارتی به بیمه ها و اقتصادکشور وارد نمیشود.
هیچ نظارتی بر نحوه قیمت گذاری خودرو در کشور وجود ندارد
پارسایی ادامه داد: هزاران دلایل متقن، قانع کننده و مستند وجود دارد که صنعت خودروی ما با وضعیت فعلی که هیچ تصمیم و اراده ای در پیشرفت و پاسخگویی به مشتریان نداشته نمیتواند به نفع کشور باشد.
وی با بیان اینکه بر اساس اطلاعات دریافتی هیچ نظارتی بر نحوه قیمت گذاری خودرو در کشور وجود ندارد، یادآور شد: هیچ سازمان، ارگان و وزارتخانه ای نمیتواند عنوان کند که "من می توانم قیمت تمام شده خودرو را اعلام کنم و بر قیمت تمام شده آن نظارت داشته باشد" و خودروسازان به هر میزان که دوست دارند قیمت گذاری میکنند، هرگونه که میخواهند قیمت می دهند و هیچ جدیتی برای مبارزه و یا نظارت بر قیمت گذاری وجود ندارد.
بیش از 80 درصد عامل آلایندگی هوای تهران، خودرو است
عضو هیئت رییسه کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی، با اشاره به جلسه کمیسیون متبوعش درباره آلودگی هوا کلان شهرها به ویژه شهر تهران، افزود: گزارشی که در این باره ارائه شده نشان می دهد که بیش از 80 درصد عامل آلایندگی هوای تهران خودرو است و کمتر از 20 درصد سایر موارد عنوان شده است و سالیانه میزان آلایندگی و مرگ و میر ناشی از آلایندگی را نمیتوان کاهش داد، چراکه عامل اصلی آن خودرو است.
وی با اشاره به اینکه بر اساس آمار اعلام شده بالغ بر ١٣ هزار نفر در سال گذشته بر اثر آلودگی هوای کلان شهر ها جان خود را از دست داده اند، ادامه داد: همه این هزینهها سنگین است، البته بگذریم از اینکه هزینههای سنگینی برای درمان بیماریهای ناشی از آلودگی ها می شود و بگذریم سونامی سرطان در راه است که یکی از عوامل آن آلودگی هوای کلانشهرها است.
اگر میزان مصرف سوخت خودروهای داخلی دو برابر بوده میزان آلایندگی اش چهار برابر است
پارسایی اظهار داشت: خودروهای ما نه تنها میزان مصرف سوختش بیشتر از سایر خودروها است به دلیل عدم کاتالیزورهای مناسب و عدم استانداردهایی که باید در یک خودرو وجود داشته باشد میزان آلایندگی آن بیشتر است یعنی اگر مصرف سوخت دو برابر است میزان آلایندگی اش چهار برابر است.
رییس کمیته اقتصادی کمیسیون اصل ٩۰ مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: با ید اراده ای ایجاد شود که البته این اراده به وجود آمده و ان شاءالله طرح دو فوریتی برای کاهش تعرفه خودروهای وارداتی که تهیه شده برای حفظ جان و حرمت مردم رای میآورد./