ثبات قیمتها با تنوع در شرایط فروش خودرو
عصر خودرو- به نظر میرسد طی هفتههای اخیر بازار خودروهای پرتیراژ داخلی به ثبات نسبی رسیده باشد.کارشناسان بر این باورند که روند نزولی نرخ خودرو در صورت ادامه عرضه روزانه خودروسازان همچنان ادامه پیدا میکند. اما اگرچه فروشهای نقدی و تحویلهای انبوه دلیل اصلی به ثبات رسیدن بازار است ولی دلایل دیگری نیز در این میان وجود دارد که کاهش نرخ خودرو را تضمین میکند.
سه شنبه ۰۹ مهر ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۱:۰۰
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از خبرآنلاین ، شیب نزولی نرخ خودرو امیدها برای رسیدن به نرخ کارخانهای را افزایش داده است. هنوز هم اختلاف نرخ در کارخانه و بازار خودروها حباب قابل توجهی را نشان میدهد که عامل اصلی آن تعهدات معوق خودروسازان است. به نظر میرسد تغییر و تحولات اخیر در مدیران خودرویی این شرکتها تاثیر عمیقی بر روند تکمیل خودروهای ناقص گذاشته است.
شرط اول؛ ادامه فروش روزانه
تکمیل خودروهای ناقص، توافق جدید با قطعهسازان و البته تزریق نقدینگی به صنعت خودرو باعث شد تا شرکتهای بزرگ خودروسازی روند تحویل روزانه محصولات خود را تسریع کنند. همین عامل در عین سادگی باعث شد تا شیب تند نرخ روز خودرو آرام بگیرد. اینها همه در حالی است که هنوز هم تعهدات معوق ماههای گذشته به طور کامل انجام نشده و مشتریان آنها چشم انتظار تصمیمات جدید هستند. همین تعلل در تحویل خودروهای معوق درست در ایامی که خودروسازان هر روز فروش نقدی دارند باعث به وجود آمدن تردیدهایی شده است. هرچه هست تاثیرگذارترین عامل بهبود بازار ادامه روند تحویل روزانه خودروها است. البته شرکتهای خودروسازی در این راه چندان هم بدون چالش نبودهاند. توافق سخت خودروییها با قطعهسازان به منظور تکمیل خودروهای ناقص باعث شد تا هزاران دستگاه خودرو که تنها در انتظار چند قطعه اساسی بودند به راحتی تکمیل و راهی بازار شوند.
تنوع بیشتر در شرایط فروش خودرو
تا پیش از این پیشفروش مدتدار خودرو تنها راهکار خودروسازان برای تحویل خودروها، تعادل در بازار و جذب نقدینگی بود. اما از ابتدای امسال و با توجه به شرایط ویژه بازار و صنعت خودرو تنوع شرایط فروش دستخوش تغییراتی شد. به عنوان مثال در شرایط فروش ایران خودرو شاهد آن هستیم که علاوهبر پیش فروش مدتدار، فروش اقساطی، فروش نقدی با تحویل فوری، فروش اعتباری و مشارکت در ساخت هم به لیست شرایط فروش اضافه شده است. در واقع تنوع شرایط دست مشتری برای انتخاب خودرو مورد نظر خود را بر اساس بودجهاش باز میگذارد. این روشها فرصتهای طلایی واسطهها و دلالان را برای فضای انحصار بعد از تحویل خودرو نیز از بین میبرد. از سوی دیگر همه مشتریان نیز در اجبار زمانی برای در اختیار گرفتن خودروهایشان نیستند. برخی قصد سرمایهگذاری دارند و برخی دیگر نیز هنوز به بودجه کافی برای خرید نقدی نرسیدهاند. اینها همه ظرفیتهایی هستند که در صورت عدم وجود شرایط متنوع فروش میتوانند تبدیل به تهدید قیمتی برای بازار خودرو شوند.
تمرکز روی داخلیسازی
با بررسی روند دهههای گذشته صنعت خودرو شاهد آن هستیم که خودروسازان با چشمانی بسته اقدام به مونتاژ خودروها میکردهاند. اقدامی خطرناک که بدون توجه به شرایط بحرانی ناگهانی، زمینهساز تنبلی صنعت شده بود. شرایط بحرانی ناگهانی مانند تحریمها سریعاً تاثیر خود را روی شرکتهای بزرگی گذاشت که تنها اقدام به همکاری یکسویه با شرکای اروپایی و حتی چینی کرده بودند. با آغاز تحریمها مشخص شد که مسیر گمشده کجا بوده است. دولت سریعاً قطعهسازان و خودروسازان بزرگ را به تغییر روند تولید فراخواند. حقیقت آن است که فعالان این صنعت از تلاش و هزینه بیشتر درباره تولید برخی از قطعات در داخل تفره میرفتند. اما در ادامه وقتی اجبار بالادستی وارد شد شرکتهای ریز و درشت وارد مدار داخلیسازی شدند. آرام آرام این روش تاثیر خود را در بازار هم گذاشت. به طوری که به اصطلاح بازاریها خرید و فروش ماشین نیز به طرز چشمگیری افزایش پیدا کرد. چراکه حالا بازار میدانست که میتواند نسبت به آینده امیدوار باشد. پژو 301 بهترین مثال برای داخلیسازی یک خودرو با حفظ کیفیت و استانداردها است.
برچسب ها
قیمت خودرو داخلیخرید وفروش خودرو