اختصاصی «عصرخودرو»
راهنمای خرید تویوتا پرادو در بازار ایران
عصر خودرو- با آزادسازی مجدد واردات خودرو در اواسط دهه ۸۰ شمسی، بازار تشنه ایران، بهتدریج شاهد ورود برندهای بسیار معتبر و محبوبی بود که هریک سعی داشتند با عرضه بهترین محصولات خود، گوی سبقت را از رقبا بربایند. در این میان، تویوتا که همواره در بین ایرانیان به کیفیت و دوام بسیار بالا شهره است، یکی از نخستین برندهایی بود که در بازار کشور حضور یافت و طیف نسبتا کاملی از محصولات خود را به ایران آورد.
دوشنبه ۱۸ تير ۱۳۹۷ - ۱۶:۴۳:۰۰
به گزارش پایگاه خبری «عصرخودرو»، آن سالها را میتوان آغاز تب محبوبیت خودروهای SUV و کراساوور (اصطلاحا شاسیبلند) دانست و به همین دلیل بود که SUV متوسط تویوتا، یعنی پرادو، با استقبال بسیار مناسبی در کشور ما مواجه شده و به نوعی تبدیل به یک نماد شد. دامنه محبوبیت پرادو تا جایی بود که نام آن حتی سرزبان افرادی که چندان به خودرو علاقهمند نبودند نیز افتاد و لفظ «پرادوسوار»، بهگونهای تبدیل به نمادی از زندگی لوکس و مرفه شده بود. موفقیتهای پرادو در بازار کشور ادامه داشت تا اینکه حدود 5 سال پیش و با تصویب قانون «منع واردات خودروهای با حجم موتور بیش از 2500 سیسی»، این خودرو نیز همانند بسیاری از خودروهای محبوب دیگر، به ناچار از بازار کشور ما خداحافظی کرد. اما این خداحافظی به هیچوجه باعث افت محبوبیت این آفرودر ژاپنی در بین ایرانیان نشد بلکه پرادو در ایران، حکم قالی کرمان را پیدا کرد که روزبهروز شاهد افزایش قیمت نمونههای کارکرده آن بوده و هستیم. پرادو در بازار ایران با طیف متنوعی از تیپها حضور پیدا کرد و هماکنون قیمت نمونههای کارکرده آن در بازار، بازه قیمتی گستردهای را پوشش میدهد. به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا در صفحه «انتخاب» این هفته، به طور مبسوط به همه نمونههای این خودرو پرطرفدار پرداخته و یک راهنمای خرید جامع را برای دوستداران این خودرو ارائه دهیم. با ما همراه باشید...
نسل سوم
هرچند تعداد محدودی تویوتا پرادو نسل دوم نیز به کشور ما راه یافت، اما این پرادوها اغلب در مالکیت ارگانهای دولتی و نظامی بودند. از این رو، شاید بتوان شروع پرادو در بازار ایران را با نسل سوم دانست. نسل مذکور (که با کد J120 شناخته میشود) حدفاصل سالهای 2002 تا 2009 میلادی روی خط تولید قرار داشت و با آزادسازی واردات خودرو در سال 2005 ، به کشور ما راه یافت. پرادو نسل سوم از نظر فنی با دو تیپ GX (مجهز به پیشرانه 4 سیلندر 2.7 لیتری) و VX (پیشرانه 6 سیلندر 4 لیتری) راهی بازار ایران شد که نمونههای 6 سیلندر همگی مجهز به گیربکس 5 سرعته اتوماتیک هستند اما نمونههای 4 سیلندر با دو نوع گیربکس 4 سرعته اتوماتیک یا 5 سرعته دستی عرضه شدند که البته نمونههای گیربکس دستی در تعداد بسیار محدود به کشور ما وارد شدند. از نظر تیپ ظاهری نیز هر دو نمونه 3 در و 5 در پرادو به بازار ما راه یافتند که در نمونههای 5 در، بسته به کشور سفارشدهنده، لاستیک زاپاس، پشت در صندوق بار و یا در زیر خودرو قرار دارد. هرچند نمونههای زاپاس پشت، ظاهری خشنتر و زیباتر دارند اما در مقابل، نمونههای زاپاس زیر، مشکل عدم هماهنگی جای پلاک با پلاکهای ملی کشور را نداشته و چهره هماهنگتری را به نمایش میگذارند. از نظر سطح آپشنها نیز نمونههای 6 سیلندر با دارا بودن مواردی همچون سانروف، یخچال، تنظیم ارتفاع سیستم تعلیق، روکش چرمی صندلیها، صندلیهای جلو با تنظیم برقی و مجهز به گرمکن، تهویه مطبوع اتوماتیک دوگانه، 6 عدد ایربگ و... در سطح خوبی قرار داشته و به نسبت سال ساخت، کاملا راضیکننده هستند اما نمونههای 4 سیلندر، حتی با درنظرگرفتن رقبای هم سن و سال نیز آپشن خاصی نداشته و از این نظر کاملا معمولی جلوه میکنند. پرادو نسل سوم از نقاط قوتی همچون کیفیت ساخت مناسب و دوام بالای قطعات، توانایی آفرود قابل توجه، سواری نرم و قیمت نسبتا مناسب قطعات یدکی برخوردار بوده اما در مقابل، به دلیل SUV بودن خودرو، هندلینگ آن چندان بالا نبوده و حرکات عرضی بدنه در سرعتهای بالا نسبتا زیاد است. ضمن آنکه اگر نمونه 4 سیلندر را برگزینید، بایستی با پیشرانه نهچندان پرقدرت و کمبود آپشن آن نیز کنار بیایید. البته شاید بتوان قیمت نهچندان منطقی برخی نمونهها را نیز به نقاط ضعف خودرو افزود که البته این مورد شامل تقریبا تمامی خودروهای کارکرده با حجم موتور بیش از 2500 سیسی در بازار کشور شده و تنها منحصر به پرادو نیست. قیمت نمونههای 3 در 4 سیلندر پرادو نسل سوم با توجه به سال ساخت، میزان سلامت و کارکرد، بین 170 تا 245 میلیون تومان در بازار متغیر است. این ارقام برای نمونههای 5 در 4 سیلندر، بالاتر بوده و از حدود 180 میلیون تومان آغاز شده و تا مرز 300 میلیون تومان نیز میرسد. اگر تمایل به خریداری یک نمونه 3 در 6 سیلندر از پرادو نسل سوم هستید نیز بایستی مبلغی بین 210 تا 300 میلیون تومان هزینه کنید و در نهایت، نمونههای 5 در 6 سیلندر به عنوان گل سرسبد پرادوهای نسل سوم، با ارقامی بین 250 تا 400 میلیون تومان، در بازار معامله میشوند.
نسل چهارم
نسل چهارم تویوتا پرادو نیز اندکی بعد از معرفی در سال 2010 ، به بازار کشور ما نیز راه یافت. این نسل که با کد J150 شناخته میشود، همچون نسل قبل، با پیشرانههای 4 و 6 سیلندر و دو نوع اتاق 3 و 5 در، به کشور ما وارد شد. البته اینبار نمونه 3 در تنها با پیشرانه 4 سیلندر و گیربکس 4 سرعته اتوماتیک وارد شد اما برای نمونه 5 در، کماکان حق انتخاب پیشرانه 4 یا 6 سیلندر (مجهز به گیربکس 5 سرعته اتوماتیک) وجود داشت. نمونههای 4 سیلندر این نسل با کد TX.L و نمونههای 6 سیلندر با کد VX.L شناسایی میشوند. پرادو نسل چهارم درابتدای حضورش در بازار ایران، به دلیل طراحی بحثبرانگیز (که به عقیده بسیاری از افراد، نسبت به نسل قبل یک عقبگرد محسوب میشد) و جهش قیمتی قابل توجه نسبت به نسل قبل خود، استقبال چندان بالایی را به خود ندید اما رفتهرفته و با عادتکردن چشمها به ظاهر آن، توانست جایگاه خود را در بازار بیابد. از نظر تجهیزات رفاهی نیز میتوان گفت که نمونههای 4 سیلندر این نسل، هرچند از این نظر نسبت به 4 سیلندرهای نسل قبل، ارتقا یافتهاند اما کماکان خودرویی کمآپشن محسوب میشوند. اما در مقابل، نمونههای 6 سیلندر، با دارا بودن آپشنهایی همچون کیلس استارتر با قابلیت استارت پیشرانه از راه دور، دوربین 360 درجه، کروز کنترل هوشمند، یخچال، سیستم تعلیق هوشمند با قابلیت تنظیم ارتفاع، حافظه صندلی راننده، تنظیم اتوماتیک ارتفاع چراغهای جلو، 7 عدد ایربگ و... در سطح بسیار خوبی قرار داشته و با وجود 5 سال از ورود آخرین نمونهها، کماکان از بسیاری از خودروهای روز بازار کشور نیز جلوتر هستند. ناگفته نماند که نمونههای 6سیلندر این نسل، در دو رده تجهیزاتی آفرود (Off Road) و آنرود
(On Road) به بازار کشور ما راه یافت که این دو تیپ، تفاوتهای تجهیزاتی اندکی با یکدیگر دارند. به عنوان مثال، تیپ آفرود علاوه بر دوربینهای جلو، عقب و زیر آینه جانبی سمت چپ، به دوربین زیر آینه جانبی سمت راست نیز مجهز بوده و از سامانه کنترل خزش (Crawl Control) و انتخاب حالت سیستم تعلیق در 2 حالت اسپرت و کامفورت، بهره میبرد. در مقابل، تیپ آنرود نیز از تجهیزاتی همچون کروز کنترل هوشمند، سیستم کمکی پارک و سیستم صوتی حرفهای مجهز به مانیتور سود میبرد.
در مجموع، تویوتا پرادو نسل چهارم نیز همانند نسل قبل، یک SUV واقعی با قابلیت آفرود قابل توجه، کیفیت و دوام بالا بوده که در صورت انتخاب نمونههای 6 سیلندر، با توجه به سطح امکانات رفاهی کامل، میتواند در استفادههای روزمره شهری نیز خودرویی کارآمد باشد. اما بایستی پذیرفت که قیمت آن حتی با توجه به شرایط نهچندان بسامان بازار خودرو کشور نیز غیرمنطقی است. برای مثال قیمت یک نمونه 6 سیلندر کمکارکرد فول آنرود، تفاوت چندانی با قیمت یک پورشه کاین یا بامو X6 هم مدل خود ندارد. هرچند کاین، X6 و امثالهم از نظر قابلیتهای آفرود و استهلاک، به پای پرادو نمیرسند اما بایستی پذیرفت که در این بازه قیمتی، کمتر مالکی به استفاده آفرودی از خودرو خود و یا حتی استهلاک و هزینههای نگهداری پایین میاندیشد. نمونه 3 در تویوتا پرادو نسل چهارم در مدلهای 2012 و 2013 در بازار کشور موجود بوده و نمونههای مختلف آن بسته به سال ساخت، میزان سلامت و کارکرد، بین 330 تا 480 میلیون تومان قیمت دارند. نمونه 5 در این نسل نیز در مدلهای 2010 تا 2013 به کشور وارد شده است که برای خریداری یک نمونه از آن، بسته به سال ساخت، رده تجهیزاتی، میزان سلامت و کارکرد، بایستی مبلغی بین 450 تا 700 میلیون تومان پرداخت کنید.
نویسنده:امیر خادمیپور
برچسب ها
تویوتابازار خودرو ایرانصنعت خودرو ژاپنتویوتا پرادو