مهلت ۴۳ روزه به ۱۷ آزادراه برای پایان اخذ دستی عوارض آزادراهی
عصر خودرو- مدیرکل بهره برداری آزادراهها با اعلام اینکه اخذ عوارض دستی و الکترونیکی به صورت همزمان در یک مسیرآزادراهی موضوعیت ندارد، از افزایش ۷۰ درصدی وصول عوارض الکترونیکی خبر داد و گفت: اکنون ۱۷ آزادراه عوارض را به صورت دستی اخذ میکنند و تا پایان خرداد ماه مهلت دارند که الکترونیکی شوند.
شنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۹:۰۰
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از ایرنا؛ «عباس بیات سرمدی» روز شنبه در پاسخ به گلایه برخی شهروندان از اخذ عوارض دستی و الکترونیکی به صورت همزمان در برخی مسیرهای آزادراهی در تعطیلات عید فطر امسال ، گفت: اینکه پرداخت نقدی و اعتباری برای عبور از یک آزادراه همزمان انجام شود موضوعیت ندارد.
وی اضافه کرد: کاربران جاده در صورتی که پیامک دریافت کردند به این معنی است که اخذ عوارض تردد در این آزادراه به صورت الکترونیکی است و پرداخت نقدی موضوعیت ندارد.
مدیرکل بهره برداری آزادراهها در پاسخ به این سوال که اکنون آخرین وضعیت پرداخت عوارض آزادراهی در کشور به چه صورت است، گفت: اخذ عوارض به صورت الکترونیک از پایان سال 97 شروع شد و در ابتدا این طرح در پنج آزادراه دولتی انجام شد و به مرور آزادراههای مشارکتی مثل همت -کرج، کناره گذر شرقی اصفهان و .. به این طرح اضافه شد. اما در قانون بودجه امسال، وزارت راه به همراه پلیس و شرکتهای بیمه گر مکلف شدند اجرای اخذ عوارض الکترونکی را تا پایان خرداد ماه در تمام شبکه آزادراهی عملیاتی کنند.
وصول عوارض الکترونیکی تا 70 درصد افزایش یافته است
بیات سرمدی در پاسخ به این سوال که چرا اجرای اخذ عوارض الکترونیکی در همه آزادراهها به صورت یکپارچه انجام نمیشود و موجب گلایه و سرگردانی مردم از نحوه محاسبه عوارض آزادراهی شده است، گفت: سرمایه گذار برخی آزادراهها خصوصی هستند و از بازگشت سرمایه خود نگرانی دارند؛ چرا که نگهداری آزادراه از محل دریافت عوارض تامین میشود و تا سال گذشته مردم همراهی لازم را برای پرداخت الکترونیکی عوارض نداشتند و درصد وصول عوارض الکترونیکی بسیار پایین بود.
به گفته این مقام مسئول، با توافق وزارت راه و شهرسازی و نیروی انتظامی اکنون عدم پرداخت عوارض آزادراهی با مهلت 7روزه، منجر به جریمه میشود و همین قانون وصول عوارض الکترونیکی را تا 70 درصد افزایش داد است.
مدیرکل بهره برداری آزادراهها، گفت: با این حال هنوز 30 درصد مردم با وجود ارسال پیامک مبادرت به پرداخت نمیکنند و شرکتهای آزادراهی نیز با احتساب تفاوت 30 درصدی در وصول عوارض، اخذ دستی را ترجیح میدهند؛ این درحالی است که در قوانین امسال حمایت از شرکتهای آزادراهی افزایش یافته است و شرکتهای بیمه گر هم موظف شدند از کاربران جاده ابتدا تسویه عوارض آزادراهی را اخد و سپس مبادرت به صدور بیمه نامه کنند.
17 آزادراه عوارض را دستی اخذ میکنند
مدیرکل بهره برداری آزادراهها ادامه داد: اکنون 10 آزادراه به صورت الکترونیک اخذ عوارض را در برنامه دارند که 60 درصد تردد شبکه آزادراهی را پوشش میدهد چرا که همه آزادراههایی هستند که منتهی به پایتخت بوده؛ 17 آزادراه نیز به صورت دستی عوارض را اخذ میکنند که امیدواریم با حمایتهای بالادستی و اجبار اخذ عوارض الکترونیکی همه تا پایان خردادماه تغییر روش دهند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا این 17 آزادراه زیرساخت لازم برای اخذ عوارض الکترونیکی را دارند، گفت: زیر ساخت لازم شامل سامانه وصول اخذ عوارض است که طراحی شده و همین الان در 10 آزادراه اجرایی می شود ، موضوع بعدی نصب دکلها و دوربینها هستند تا دیتای تردد به دیتا سنتر منتقل شود و به پلیس ارسال می شود. بر این اساس باجهها عوارضی تا پایان خرداد بایدتخریب شود که در دستور کار سازمان راهداری و شرکتهای آزادراهی قرار دارد و مشارکتی ها هم توسط شرکت آزادراهها ابلاغ شده است.
برچسب ها
اخذ عوارض ترددنرخ عوارض آزادراهی