مدیرعامل ساپکو خبر داد

سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیون دلاری برای تولید قالب محصولات جدید ایران خودرو

عصر خودرو- مدیرعامل ساپکو در مراسم افتتاحیه پنجمین نمایشگاه بین المللی قالب، ابزار و مواد اولیه با بیان این که صنعت خودرو در جهان بزرگترین مشتری صنعت قالب و ابزار است، سرمایه گذاری برای طراحی و ساخت قالب های سه خودروی جدید مشترک به شرکت پژو را ۱۰۰میلیون دلار برآورد کرد.

دوشنبه ۰۵ مهر ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۶:۰۰

سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیون دلاری برای تولید قالب محصولات جدید ایران خودرو

به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو»  به نقل از روابط عمومی ساپکو، در این مراسم که با حضور مدیران ارشد گروه صنعتی ایران خودرو و انجمن قالب کشور برگزار شد، حسین نجاری با اعلام این مطلب خاطرنشان کرد: با توجه به برنامه‌های آینده تولید در گروه صنعتی ایران خودرو،‌ نیاز این شرکت به صنعت قالب، افزون بر تولیدات جدید به نوسازی قالب های فرسوده قابل توجه است.

وی با اشاره به این که برآورد هزینه طراحی و ساخت قالب های جدید با توجه به نیاز ایکاپ (شرکت مشترک ایران خودرو و پژو) 100 میلیون دلار است، اضافه کرد: با توجه به برنامه تولید 700 هزار دستگاه خودرویی که برای سال 96 در نظر گرفته ایم، ‌45 میلیون دلار نیز به عنوان هزینه بازسازی و نوسازی قالب ها تخمین زده شده است.

حسین نجاری از فرصت های سرمایه گذاری در حوزه صنعت قالب و ابزار برای طراحی و ساخت قالب های بزرگ تزریق پلاستیک مانند داشبورد و سپرها، طراحی و ساخت قالب های پیچیده ریخته گری و خودکفایی مواد اولیه پلیمری در لاستیک ها، فوم ها و پلاستیک های مهندسی خبر داد و افزود: حدود 49درصد مواد اولیه مصرفی خودروهای تولیدی ما را ورق های فولادی تشکیل می دهند که خود نشان دهنده پتانسیل بالای سرمایه گذاری در این صنعت است.

وی صنعت خودرو را بزرگترین مشتری صنعت قالب و ابزار جهان دانست و افزود: خودروسازی سفارش دهنده بیش از 52 درصد تولیدات صنعت قالب و ابزار ، 64درصد قالب های پرسی و 41 درصد قالب های تزریقی بزرگ جهان است.

مدیرعامل ساپکو برگزاری پنجمین نمایشگاه بین المللی قالب، ابزار و مواد اولیه را فرصتی برای دست اندرکاران این صنعت در داخل و خارج برای همکاری مشترک با سازندگان زنجیره تامین دانست و خاطرنشان کرد: تعامل با سازندگان و سرمایه گذاری مشترک در صنعت قالب‌سازی و صنایع وابسته از مهمترین اهداف ما در برگزاری این نمایشگاه بوده چنان که در گذشته نیز همکاری های مناسبی میان شرکت های ایرانی و سازندگان آلمانی به وجود آمده است.

وی معرفی استراتژی صنعت خودروی کشور در زمینه قالب، ابزار و مواد اولیه و همچنین تولید خودروهای با کیفیت با مقاصد صادراتی را از دیگر اهداف برگزاری این نمایشگاه برشمرد و تصریح کرد: روند افزایش سهم داخلی سازی قالب ها در کشور به گونه ای بوده است که از ساخت داخلی 64 درصد قالب های خودروی رانا و 56 درصد قالب های دنا به ساخت 75درصد قالب های آریسان و 73درصد قالب های خودروی 207 در داخل کشور دست یافته ایم.

نجاری در پایان ابراز امیدواری کرد که این نمایشگاه همکاری های مفید آینده میان شرکت ها را با هدف ارتقای کیفیت و کمیت در تولیدات خودروی گروه صنعتی در پی داشته باشد.

توسعه خودروسازی با مشارکت های بین المللی

شاهین صدری مدیرعامل شرکت قالب های صنعتی ایران خودرو نیز برگزاری نمایشگاه قالب و ابزار را زمینه ساز تعامل بهتر سازندگان داخلی و خارجی و ارتقای صنعت قالب سازی دانست و گفت: با هم افزایی ساپکو، قطعه سازان و شرکت های خارجی آینده روشنی را می توان برای سازندگان متصور شد.

وی فرآیند زمانی قالب سازی را 6 تا 18 ماه عنوان کرد و گفت: بررسی نیازمندی ایران خودرو برای یک تا دو سال آینده نشان می دهد محصولات جدید این شرکت نیازمند تامین 8 هزار تن انواع قالب است. وی افزود: پروژه های ایکاپ نیازمند بهسازی و جایگزینی 6 هزار تن قالب جدید و دو هزار تن نوسازی قالب های قدیمی دارد.

وی با اشاره به ظرفیت های بالقوه و بالفعل موجود قالب سازان گفت:  با سرمایه گذاری و مشارکت قالب سازان خارجی و انتقال دانش فنی طراحی و ساخت قالب با کیفیت این نیاز مرتفع خواهد شد.

صدری بر استفاده از توان نیروهای کارشناس موجود در شرکت های قالب ساز تاکید کرد و گفت: شرکت هایی داریم که تعداد نیروی انسانی آن کم تر از 20 نفر است اما در میان آنان کارشناسانی هستند که توانایی طراحی قالب دارند و می توانند با گذراندن دوره های آموزشی خاص توانانی طراحی و ساخت را به صورت عملیاتی و کارگاهی کسب کنند.

صدری درعین حال تاکید کرد: باید در بخش شبیه سازی تقویت شویم و می توانیم با تعامل با شرکت های خارجی و استفاده از نرم افزارهای جدید این فرآیند را توسعه دهیم.

وی افزود: می توانیم با استفاده از تجهیزات و فن آوری تولید و استفاده از ورق های با استحکام بالا، وزن محصولات و میزان مصرف انرژی را کاهش دهیم.

مدیرعامل شرکت آی کید تولید چدن و فولاد را از نظر کمیت در سطح بالایی ارزیابی کرد و گفت: با توجه به ظرفیت های موجود باید برای افزایش کیفیت به خصوص در بخش قطعات ریخته گری با هماهنگی ریخته گران و انجمن قالب سازان و شرکت ساپکو برنامه هایی اجرا شود تا به سمت صادرات نیز حرکت کنیم. وی تصریح کرد: ایجاد شرکت جوینت ونچر از جمله مسیرهای پیش رو است.

صدری گفت:‌ باید از توانمندی های شرکت های خارجی استفاده کنیم و با تعامل و هم افزایی بتوانیم اهداف ایران خودرو را در توسعه محصول و افزایش کیفیت محقق کنیم.

تمرکز بر کیفیت به جای تیراژمحوری

فقیهی نماینده جامعه قالب سازان ایران نیز دیگر سخنران آیین گشایش نمایشگاه بین المللی قالب،‌ ابزار و مواد اولیه بود. وی با اشاره به افزایش تقاضای قالب در دوران تحریم تعداد قالب های مورد نیاز خودرو را سه هزار عدد دانست و گفت: در 15 سال اخیر تعداد قالب های مورد نیاز خودرو به میزان 20 درصد افزایش یافته و در برخی موارد ظرفیت های موجود در شرکت های قالب سازی پاسخگوی این نیاز نیست.

وی طراحی و ساخت قالب های بزرگ و ظریف را از محدودیت های موجود در قالب سازان ایرانی عنوان کرد و گفت: این محدودیت در کنار طولانی بودن زمان اجرای تست های مختلف موجب طولانی شدن زمان تحویل قالب می شود.

فقیهی کمبود نیروی کار با تجربه در شرکت های قالب ساز را از دیگر مشکلات شرکت های قالب ساز دانست و گفت: پیوستن قالب سازها به جمع تولیدکنندگان عامل اصلی کاهش نیروی کار در این واحدها است.

وی با اشاره به مشکلات موجود و ادیت مجدد در برخی قالب های وارداتی خواستار مدیریت و نظارت بر واردات شد و گفت: باید برای تعمیر و نگهداری قالب های وارداتی نیز چاره جویی شود.

فقیهی سرمایه گذاری و مشارکت با شرکت های معتبر خارجی را راهی برای برون رفت از وضعیت فعلی قالب سازان دانست و افزود: باید با مدیریت پروژه ها، استفاده از نرم افزارهای مهندسی و تحلیل و آنالیز و همچنین تعریف پروژه ملی برای توسعه قالب سازان با تاکید بر کیفیت به جای کمیت و تیراژ، مسیر پیشرفت جامعه قالب سازان را هموار کنیم.

جذب و نگهداری مشتری رویکرد اصلی در ارایه محصول

کریستین والتر مدیر فروش شرکت زیبن ورست آلمان نیز ضمن تاکید بر توسعه بازار در دنیا و جذب بیشتر مشتری گفت: مشتریان به دنبال خرید صرفا ابزار مورد نیاز نیستند بلکه ما باید بتوانیم خدمات مناسبی را نیز ارایه دهیم. وی تاکید کرد: باید مشتری توان کار با پیچیدگی های تکنولوژی که در اختیارش می گذاریم را کسب کند.

وی داشتن اطلاعات در مورد ظرافت قالب  و ابزارسازی را از اصول موفقیت در زمینه طراحی و تولید دانست و افزود: باید با استفاده از فن آوری های جدید به سمت تولید قطعات سبک و اقتصادی پیش برویم.

والتر بر تقویت فرآیندهای داخلی قالب سازان تاکید کرد و گفت: باید با برنامه ریزی و استفاده از نرم افزارها و دانش روز، هزینه ها را محاسبه کنیم و تبدیل به سازمانی یادگیرنده شویم. وی افزود: کل فرآیند تولید و توسعه باید کنترل شود و با کاهش هزینه ها پیچیدگی های موجود در توسعه قطعه و ابزار بهینه سازی شود.

وی بر داشتن شبکه تامین و داشتن رابطه بلندمدت با مشتری براساس اعتماد تاکید کرد و گفت: باید به دنبال مشتری های جدید بود و به یک محل و منطقه محدود نشد.

گفتنی است پنجمین نمایشگاه بین المللی قالب و ابزار و مواد اولیه با هدف ارتقا زنجیره تامین و رشد صنعت قالب سازی و صنایع وابسته با حضور 131 شرکت داخلی و 33 شرکت خارجی از پنجم تا هشتم مهرماه در شرکت ساپکو برگزار می شود. قالب سازان کشورهای ترکیه، آلمان، پرتقال، کره جنوبی، سوییس، سوئد، ایتالیا و چین از جمله حاضرین در نمایشگاه امسال هستند. برگزاری سمینار و کارگاه های آموزشی مرتبط با قالب سازی نیز در روزهای برگزاری نمایشگاه برنامه ریزی شده است.

برچسب ها

ساپکو
مطالب مرتبط بیشتر
تدوین میثاق‌نامه ساپکو و شبکه تامین ایران‌خودرو با رویکرد افزایش کیفیت قطعات و ارتقای رضایت مشتریان هدف‌گذاری کاهش مراجعات به شبکه خدمات پس از فروش با ارتقای کیفیت قطعات ساپکو قلب تپنده ایران‌خودرو است ساپکو قلب تپنده ایران‌خودرو است کیانوش پورمجیب رسما سکاندار جدید ساپکو شد زمزمه تغییر مدیرعامل جدید ساپکو دوباره پیچید حضور ساپکو و زنجیره تامین ایران‌خودرو در نمایشگاه بین‌المللی قطعات خودرو تهران خبر برکناری مدیرعامل ساپکو و انتصاب جانشین در جاده مخصوص زمزمه می شود داخلی‌سازی عایق‌های صداگیر خانواده هایما بومی‌سازی مجموعه گرم کن صندلی خودرو کاهش ارزبری در زنجیره تامین گروه صنعتی ایران خودرو شیشه سبز سولار خودرو بومی‌سازی شد کاهش ارزبری سالانه چهار میلیون یورویی در تامین ورق های زنجیره تامین ایران خودرو تزریق تعریف تازه کیفیت توسط حوزه تامین ایران‌خودرو اهم برنامه‌های کیفی ایران‌خودرو در حوزه تامین در سال ۱۴۰۲ معاون ساپکو برکنار شد داخلی‌سازی و تولید انبوه میل‌سوپاپ پیشرانه TU۵P داخلی سازی و تولید انبوه پمپ روغن پیشرانه TU۵P افزایش بهره‌وری و کاهش مصرف سوخت پیشرانه توربو دناپلاس مجید فهمیه امیری قائم مقام ساپکو شد ثبت رکوردهای بی‌سابقه در تامین و تولید دوره‌ای موتور ملی و خودرو هزینه‌های لجستیکی ساپکو ۷۰ میلیارد ریال کاهش یافت ایران خودرو ۷۰ درصد از قراردادهای قطعه سازان را به روزرسانی کرد مطالبات بالای ۱۲۰ روز سازندگان، در اولویت پرداخت های ساپکو تولید نسل جدید موتور پرقدرت ایران خودرو با خودکفایی ۸۵ درصدی دستاوردهای جدید ایران‌خودرو در زمینه خودکفایی روا‌ن‌سازها و آنتن بال کوسه‌ای کاهش ارزبری ۴۵ میلیون یورویی در زنجیره تامین ایران‌خودرو خودکفایی ۸۶ درصدی ساپکو در داخلی‌سازی روغن‌ گریس دور بالای LGEP۲ اجرای طرح فناورانه مدیریت چرخه عمر محصول در ایران‌خودرو خودکفایی ساپکو در زمینه تولید قالب‌های پرسی و ابزارهای کنترلی برنامه تکمیل آزمون‌های ۸۵ گانه در ایتراک جذب سرمایه‌گذاری خارجی و بخش خصوصی در توسعه ساپکو آغاز حرکت ایران خودرو روی لبه تکنولوژی حذف شرکت‌های تامین‌کننده قطعات در خودروسازی قائم مقام ساپکو مشخص شد + حکم بهروز غفاری سرپرست شرکت ساپکو شد داخلی سازی و تولید انبوه تراشه‌های الکترونیکی خودرو در کشور نگاهی به روش جدید تسهیلات اعتباری در شبکه زنجیره تامین قطعات امضای تفاهم نامه همکاری فناورانه ساپکو و مگفا تمجید از اقدامات مثبت ساپکو‌ در راستای مبارزه با قطعات قاچاق همایش تحول دیجیتال ساپکو و زنجیره تامین ایران خودرو در نمایشگاه بین‌المللی قطعات حضور ساپکو و شبکه تامین ایران خودرو در هفدهمین نمایشگاه قطعات خدمات ساپکو و زنجیره تامین ایران خودرو به زائران اربعین حسینی (ع) کاهش ۹۰ میلیارد تومانی هزینه‌ها با اصلاح الگوی لجستیک ایران‌خودرو امضای تفاهم نامه همکاری مشترک ساپکو و دانشگاه صنعتی شریف حضور ساپکو و شبکه تامین ایران‌خودرو در نمایشگاه تخصصی قطعات مشهد زیان ۴۵ میلیون تومانی تولید هر خودرو پژو۲۰۶ تیپ دو تولید هر خودرو ۱۷۵۰ یورو‌ ارزبری دارد ارزیابی تامین‌کنندگان ایران خودرو براساس شاخص‌های چهارگانه تحول کیفیت، طرحی فراگیر برای تمامی محصولات گروه صنعتی ایران خودرو آمادگی قطعه‌سازان برای تحقق تولید ۷۵۰ هزار دستگاه در ایران خودرو آمادگی شبکه تامین ایران خودرو برای تحقق تولید روزانه سه هزار دستگاه برنامه صرفه جویی ۹ میلیون یورویی ساپکو در بخش مواد اولیه فلزی و غیرفلزی رونمایی از دستاوردهای دانش‌بنیان شرکت تام ایران خودرو حضور ساپکو و شبکه قطعه‌سازی در هجدهمین نمایشگاه تخصصی قطعات، مجموعه‌ها و صنایع وابسته خودرو استان اصفهان شناسایی فرصت‌های فناورانه صنعت خودرو با حضور شرکت های دانش بنیان «طرح تحول کیفیت» در شبکه خدمات پس از فروش ایران خودرو اجرایی می‌شود صنعت خودرو عامل رشد و ارتقای زنجیره تامین و تولید کشور است به روز رسانی سه محصول موتور در ایران خودرو کاهش ارزبری ۱۰۹ میلیون یورویی با انعقاد ۹۰ تفاهم‌نامه با دانش‌بنیان‌ها خودروسازی ویترین توسعه صنعتی است، هیچ کشوری آن را به‌دست بیگانگان نمی‌سپارد معرفی عضو جدید هیئت مدیره و سرپرست معاونت تامین در شرکت ساپکو عضو جدید هیات مدیره ساپکو منصوب شد افزایش تیراژ تولید، مسیر اصلی در دستیابی به قیمت رقابتی ساپکو و ایران خودرو در راه بورس کالا تشکیل کمیته ویژه عارضه‌یابی و ارتقای کیفیت قطعات خودرو همراهی و مشارکت جهادی شبکه تامین گروه صنعتی ایران خودرو در تجاری سازی خودروهای دارای کسری قطعه امضای تفاهم‌نامه سه جانبه فناوری طراحی و تولید سیستم آیینه‌های هوشمند خودرو امسال ۴۵ هزار دستگاه خودرو تجاری نشد برنامه‌ریزی ایران‌خودرو در تامین و تولید ۷۵ هزار دستگاه تارا برای سال آینده هدف گذاری برای تولید سالانه ۱۷ هزار دستگاه خودروی تجاری ایران‌خودرو در سال ۱۴۰۱ بخش عمده‌ای از ارزبری هر خودرو متعلق به مواد اولیه است برگزاری نمایشگاه معرفی فرصت‌های خودکفایی قطعات خودروهای تجاری ایران‌خودرو خودروسازی، ویترین توسعه صنعتی کشور است تفاهم‌نامه سه جانبه فناوری طراحی و تولید قطعات پیشرفته ایران خودرو بازدید وزیر صمت از دستاوردهای خودکفایی زنجیره تامین ساپکو و توانمندی های گروه صنعتی ایران خودرو حضور ساپکو در شانزدهمین نمایشگاه بین المللی قطعات و مجموعه‌های خودرو اختصاص تسهیلات بانک تجارت برای داخلی‌سازی تولید به ایران خودرو و ساپکو بهبود فرآیند لجستیک زنجیره تامین ایران‌خودرو با لجستیک معکوس قطعات گزارش تصویری از امضا میثاق نامه تولید ۸۵۰۰ خودرو تجاری تخصیص ۱۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات، برای تعمیق ساخت داخل کاهش ارزبری سالانه ۱۳۳ میلیون یورویی ایران خودرو سیستم نوین صحه گذاری کیفیت قطعات در «تارا» کیفیت تارا، راه را برای صادرات هموار کرده است شهرام صالحی جانشین عادل پیرمحمدی شد کاهش ارزبری ۴۰ میلیون یورویی با اجرای پروژه‌های میز چهارم خودکفایی تولید خودروی یورو ۴ ادامه خواهد داشت کاهش ارزبری ۱۵۳ میلیون یورویی پروژه های خودکفایی در سال جاری یوسف حجت عضو هیات مدیره و قائم مقام شرکت ساپکو شد نهضت ساخت داخل مبنای تولید محصولات جدید ایران خودرو کروز و رایزکو در داخلی سازی پیشتاز هستند قطعه سازان پای تولید خودرو سازان ایستاده اند تسهیلات شورای پول و اعتبار به قطعه سازان پرداخت می شود تولید ۶۰۰ هزار دستگاه خودرو در سال ۹۹ فرآیند دانش بنیان شدن قطعه سازان را سرعت می بخشیم تسریع در پرداخت تسهیلات شورای پول و اعتبار برگزاری نخستین رویداد فن‌آورانه ساپکو، تلاقی توان‌مندی‌های دانش‌بنیان و نیازهای صنعت قطعه‌سازی موتور دیزلی ۴۵۷ و گیربکس ۱۶سرعته داخلی سازی می شود بازدیداعضاء کمیسیون ویژه حمایت از تولید از زنجیره تامین ایران خودرو دستور مدیرعامل ایران خودرو به ساپکو برای تامین سریع کسری قطعات خودروها نمایش میزخودکفایی قطعات ساپکو در نمایشگاه بین المللی قطعات عادل پیرمحمدی مدیرعامل ساپکو شد عقدقرارداد ساپکو با ۱۵ سازنده داخلی برای تولیدقطعات های تک پیام تسلیت مقیمی به مناسبت درگذشت مدیرعامل سابق ساپکو پوست اندازی در همکاری ساپکو با سازندگان‌ امضای دو تفاهم نامه ساپکو با دانشگاه فردوس مشهد و شهرک های صنعتی جای خالی هلدینگ‌های قطعه‌سازی احیاء شرکت ساپکو با مأموریت های جدید در طراحی و تأمین قطعات جزییات همکاری ساپکو با ۱۷ سازنده داخلی در قالب قرارداد ۴۲۰ میلیارد تومانی عقد قرارداد۴۲۰ میلیارد تومانی ساپکو با ۱۷ سازنده داخلی برای تولید قطعات «های تک» مدل اتوماتیک بعد از نسخه دستی وارد بازار می‌شود آغاز تولیدآزمایشی برخی از قطعات ۳۰۱ در نصف جهان ۳۸ درصد از قطعات الکترونیک محصولات ایران خودرو بومی سازی شد ۳۰۰سازنده ایرانی خودرو ۳۰۱ را می سازند تکذیب گروگانگیری خط تولید ایران خودرو توسط یک قطعه ساز برگزاری نخستین نشست مشترک ساپکو و سازندگان پروژه خودرو۳۰۱ ۳۰۰ میلیون یورو صرفه جویی ارزی با بومی سازی تولید قطعات پیشرفته بومی سازی فن آوری تولید قطعات پیشرفته خودرو سرعت می گیرد مدیرعامل جدید ساپکو منصوب شد آغاز تولید آزمایشی پژو ۳۰۱ در اواخر سال نمایشگاه دائمی خودکفایی قطعات درساپکو بومی سازی فن آوری تولید قطعات با تکنولوژی بالا نمایش سیستمی (ماژولار) قطعات خودرو ارایه بسته حمایتی ساپکو از سازندگان داخلی گردهمایی بزرگ فعالان قالب و ابزار کشور درشرکت ساپکو تامین قطعات سه محصول جدید ایران خودرو در سال ۹۷ سازندگان ساپکو ارزیابی می شوند تولید ۲۶ هزار دستگاه پژو ۲۰۰۸ در سال ۹۷ در همکاری های جدید خود استراتژی برد- برد را دنبال می کنیم حضور ساپکو با جدیدترین دستاوردها در نمایشگاه بین المللی قطعات آمادگی همکاری با قطعه سازان معتبر جهانی را داریم تولید ۸۱۵ هزار خودرو جدید از ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۵ همکاری ایران خودرو با سه شرکت خارجی برای ساخت خودروهایی با پلتفرم جدید حضور ماهله آلمان در صنعت خودروی ایران افزایش سهم بازار با پلت فرم جدید ایران خودرو طراح فراری به ایران آمد ایران خودرو خودروی برقی و هیبریدی تولید می‌کند نخستین نشست مشترک سازندگان پلتفرم جدید ایران خودرو برگزار می شود دریافت تندیس بلورین جایزه ملی تعالی توسط ساپکو تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه نیازمند ضلع سوم ساخت گیربکس اتومات در ساپکو ساپکو میزبان نمایشگاه قالب، ابزار و مواد اولیه پنجمین نمایشگاه بین المللی قالب ،ابزار و مواد اولیه گشایش یافت ساپکو میزبان ۱۳۸ شرکت داخلی و خارجی صنعت قالب و ابزار بازدارنده‌های ساپکو برای قطعه‌سازان بی‌کیفیت تولید پژو ۲۰۰۸ از اسفند آغاز می‌شود خودروهای ۹ کشور اروپایی در نمایشگاه اصفهان به نمایش درمی آید رویکرد جدید ساپکو حرکت از همکاری مشترک به سرمایه گذاری مشترک است نمایش دستاوردهای کیفی ساپکو و ۱۳۳ سازنده شبکه تامین در نمایشگاه دهم طرح های الکترونیک خودروسازان حمایت می شود گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو و ساپکو یک شرکت جدید وارد فرابورس کردند زنجیره تامین برای تولید ۲۷۶ هزار دستگاه خودرو آماده است
برگشت به بالا