اثرات طبقه‌بندی باتری در ردیف کالای لوکس را بررسی کرد

قاچاق و تعرفه بازار باتری را نفس گیرکرد

عصر خودرو- همزمان با اعمال تغییرات در طبقه‌بندی کالاها با هدف حمایت از تولیدات داخلی مشابه، باتری خودرو نیز یکی از این قطعاتی بود که با تغییر همراه شد و از اولویت هفتم به دهم صعود کرد تا در زمره کالاهای لوکس قرار گیرد که همین امر به گرم شدن قاچاق باتری دامن زد.

دوشنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۲:۰۰

قاچاق و تعرفه بازار باتری را نفس گیرکرد

به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا ، کارشناسان فعال در این حوزه به دیگر مشکلات این صنف اشاره می‌کنند که در ادامه می‌خوانید:
واردات بیش از نیمی از باتری‌ها
صمد حاجی‌شاه‌محمدی، عضو هیات مدیره اتحادیه صنف سازندگان و فروشندگان باتری کشور، در پاسخ به این پرسش  که چند درصد بازار با تولیدات داخل پوشش داده می‌شود و چند درصد مربوط به محصولات خارجی است، گفت: بر اساس آمار راهنمایی و رانندگی تعداد خودروهای در حال تردد 17 میلیون و 500 هزار دستگاه است که از این تعداد بر اساس تخمین‌هایی که کارشناسان برآورد کرده‌اند به 12 میلیون باتری نیاز است.
وی افزود: برخی باتری‌ها گارانتی یک سال تا به طور تقریبی 2 سال دارند و از آنجا که برای تامین این تعداد باتری موردنیاز بازار حدود (چون آمار دقیقی از سوی تولیدکنندگان اعلام نمی‌شود) 7 میلیون است، 5 میلیون مابه‌تفاوت از طریق واردات باتری‌های خارجی تامین می‌شود.
نماینده اتاق اصناف با تاکید بر اینکه تمام تولیدات داخل به لحاظ کیفیت در یک سطح قرار دارند، به وضعیت باتری‌های وارداتی پرداخت و گفت: بیشتر باتری‌های موردنیاز کشور از کشورهای ترکیه، کره، چین، مالزی و... وارد می‌شود. البته اتحادیه به اعضای خود سفارش و تاکید کرده که از تولیدات داخلی استفاده کنند زیرا تولیدکنندگان داخلی توانمند بوده و حتی می‌توانند ظرفیت بیشتری از بازار داخل را پوشش دهند.
او اظهار کرد: تولیدکنندگان داخلی در سال‌های اخیر به لحاظ کیفی رشد خوبی داشته‌اند و امروز در کشور سازندگانی داریم که در سطح مطلوبی قرار دارند، البته سود این امر را خود سازندگان می‌برند زیرا هنگامی که خریدار از محصول راضی باشد مشتری دائمی آن نشان خواهد شد.

 


تفاوت قیمت بسیار بالا
حاجی‌شاه‌محمدی در ادامه به مشکلات بازار باتری اشاره کرد و گفت: از زمانی که گمرک مالیات باتری را افزایش داده وضعیت نابسامانی در بازار این قطعه به وجود آمده و متاسفانه امروز بیشتر باتری‌های مورد نیاز به صورت قاچاق وارد می‌شود.
او گفت: حدود یک تا یک میلیون و 500 هزار باتری موردنیاز از طریق گمرک و به صورت رسمی وارد و باقی نیاز کشور از طریق قاچاق تامین می‌شود. از این‌رو بیشتر محصولات به صورت قاچاق وارد کشور خواهد شد.
عضو هیات مدیره اتحادیه صنف سازندگان و فروشندگان باتری کشور افزود: از آنجا که برای کالاهای قاچاق تعرفه و مالیاتی پرداخت نمی‌شود به لحاظ قیمت، بازار را به هم خواهد ریخت که بیشتر شکایت‌ها به اتحادیه مربوط به همین مسئله است زیرا کسانی که از طریق رسمی مبادرت به واردات باتری کرده‌اند باید هزینه سنگینی برای آن بپردازند در نتیجه باید باتری را با قیمت بالاتری در بازار عرضه کنند که این تفاوت قیمت‌ها بسیار زیاد بوده و باعث زیر سوال رفتن افراد قانونمند می‌شود.
او گفت: خریدار وقتی یکسان بودن نشان‌ها را ببیند و شاهد باشد که تنها قیمت‌ها با یکدیگر تفاوت دارد طبیعی است به دنبال کالای ارزان‌تری برود که این امر خود معضلی در بازار باتری به وجود آورده و مشکل امروز این صنف است.
چرایی لوکس بودن باتری
حاجی‌شاه‌محمدی در پاسخ به چرایی قاچاق بالای باتری گفت: در اولویت‌بندی کالاهای وارداتی تغییراتی به وجود آمد و اولویت باتری از رتبه هفتم به اولویت دهم تغییر یافت در نتیجه باتری جزو قطعات تزئینی به حساب می‌آید در حالی که یکی از قطعات موردنیاز خودروهاست.
این کارشناس رسیدگی به تخلفات در ادامه به چالش دیگری در بازار باتری اشاره کرد و گفت: بعضی شرکت‌های تولیدکننده و واردکننده باتری، خدمات پس از فروش خوبی به خریداران خود ارائه نمی‌دهند و طولانی شدن رسیدگی به شکایت‌ها خود مشکل‌ساز شده است زیرا این روند طولانی باعث می‌شود گارانتی باتری تمام شده و در نتیجه پیگیری‌ها بی‌نتیجه باقی
بماند.
وی افزود: به طور نمونه 15 تا 20 روز طول می‌کشد تا شکایت‌ها از تعزیرات پیگیری شود و 15 تا 20 روز نیز در اتحادیه زمان می‌برد تا شکایت‌ها برای کارشناس ارسال و کار کارشناسی شود. در نتیجه این فرآیند طولانی در رسیدگی به شکایت‌ها خود تبدیل به معضلی در صنف باتری شده است.
او گفت: حتی برای باتری‌های وارداتی این مشکل بیشتر است زیرا گارانتی آنها 6 ماه است و ممکن است باتری با 4 یا 5 ماه کار کردن مشکل‌دار شود و به طور معمول شکایت‌ها در طول یک ماه باقیمانده به نتیجه نمی‌رسد و مدت گارانتی به پایان می‌رسد.
حاجی‌شاه‌محمدی در نهایت به سازندگان زیرزمینی در این صنف اشاره کرد و گفت: بیشتر مشکل این صنف با واردکنندگان غیرقانونی باتری است و حتی در بازرسی‌های کارشناسان اتحادیه دیده شده تعدادی از باتری‌سازان زیرزمینی باتری را به نام یک نشان معروف تولید می‌کنند. تقلب‌های دیگری نیز در این صنف وجود دارد مانند اینکه روی باتری آمپر 66، آمپر 74 نصب می‌شود که البته ارقام این تقلب‌ها زیاد نبوده است.

 


نوسان قانون
در ادامه برای پیگیری قاچاق 4 میلیون باتری به کشور   سراغ رضا فلاح، نماینده واردکنندگان باتری کشور رفت و جویای این مسئله از وی شد. وی در پاسخ به این مسئله حتی عنوان کرد ممکن است این آمار و ارقام بیشتر باشد.
فلاح در پاسخ به پرسش درباره چگونگی قاچاق باتری عنوان کرد: قاچاق کالا تبدیل به امری عادی شده و همانگونه که کالاهایی همچون یخچال و دیگر اقلام سنگین غیرقانونی وارد می‌شود، باتری نیز به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود.
او درباره مشکلات این امر که ورود غیرقانونی باتری تنها باعث برهم زدن توازن قیمتی در بازار می‌شود یا به لحاظ کیفیت نیز مشکلاتی را به همراه خواهد داشت، گفت: هر دو بحث مطرح است زیرا ممکن است باتری که امروز به شیوه قاچاق از دوبی وارد می‌شود (زیرا این کالاها به طور معمول از دوبی قاچاق می‌شود) یک سال در این کشور مانده باشد این در حالی است که باتری‌در گرما فاسد می‌شود. در نتیجه قاچاق آنها به لحاظ کیفیت و نیز قیمت به صنف باتری ضربه می‌زند.
این فعال صنف باتری ادامه داد: از سویی نوسان قانونی کشور آسیب زیادی به صنعت داخل می‌زند به گونه‌ای که امروز لوکس شدن باتری و افزایش تعرفه‌های 70درصدی به قاچاق آن دامن زده است.
اتوبوس‌های حامل باتری‌قاچاق
فلاح در پاسخ به این پرسش که مجرای باتری‌های قاچاق کجاست، عنوان کرد: گناوه، بروجرد، بندرعباس، اهواز، آبادان و بوشهر اصلی‌ترین مجرای باتری‌های قاچاق هستند و باتری‌ها به وسیله راننده اتوبوس‌ها و کامیون‌ها در شهرها پخش می‌شوند.
او گفت: اگر اول صبح وارد ترمینال این شهرها شوید شاهد خواهید بود که بیشتر اتوبوس‌ها در حال بار زدن و حمل هستند و اگر هر روز 50 عدد بار بزنند به راحتی 4 میلیون باتری در سطح کشور پخش خواهد شد.
این واردکننده باتری در پاسخ به این پرسش که حمل این تعداد باتری در اتوبوس یا کامیون مشکلی در کنترل و بازرسی‌ها به وجود نمی‌آورد، گفت: اگر مشکلی پیش می‌آمد شاهد این حجم از باتری‌های تقلبی در بازار نبودیم البته مدتی است که وضعیت بهتر شده است.


راهکار رفع این معضل
فلاح درباره راهکار رفع این معضل نیز اظهار کرد: باید در گام نخست تعرفه‌ها منطقی باشد زیرا ورود باتری‌های قاچاق که یک‌سوم قیمت ورود از مجرای رسمی است توازن بازار را به لحاظ قیمتی به هم می‌زند که این تفاوت بسیار بالاست. او گفت: این صنف پیش از سال 90 مشکلی نداشت و مشکلات از دهه 90 آغاز شد. در برهه‌ای از زمان کارخانه‌های داخلی نمی‌توانستند باتری‌های زیادی تولید کنند و نیاز بازار از طریق واردات تامین می‌شد اما امروز با چند برابر شدن تعرفه‌ها فعالان قاچاق نیز افزایش یافته‌اند و اگر زمانی 10 نفر مشغول به این کار بودند امروز این تعداد به 50 نفر رسیده است.
کیفیت داخلی‌ها و وارداتی‌ها
فلاح معتقد است ورود باتری‌ها زمینه ارتقای کیفی باتری‌های داخلی را فراهم کرده و این رقابت باعث شده تا باتری‌های ساخت داخل نسبت به 4 سال قبل به لحاظ کیفیت و ظاهر مقبول‌تر شوند. او اظهار کرد: بنابراین باید جنس خارجی وارد کشور شود و تولیدکننده داخلی نیز برای داشتن بازار، فناوری خود را ارتقا دهد و تولیدات خود را روزآمد کند.
فلاح در پایان گفت: امروز بهترین موقعیت برای باتری‌های کره‌ای است که تیراژ بالا و قیمت پایین دارند و در این زمینه هنوز کشور دیگری حتی چین نتوانسته با آنها رقابت کند.

برچسب ها

باتریقاچاق قطعه
مطالب مرتبط بیشتر
تعداد لوازم یدکی خودرویی قاچاق ۲ برابر واردات رسمی است پاکسازی بازار لوازم‌یدکی از کالای قاچاق تا ۳ ماه آینده استفاده تعمیرکاران خودرو از لوازم یدکی قاچاق و تقلبی جرم است هشدار به توزیع کنندگان باتری و کمک فنر حمایت حتمی از تولید با حذف قطعات یدکی تقلبی و بی‌کیفیت از بازار جزئیات طرح مقابله با قاچاق لوازم یدکی آغاز طرح ویژه وزارت صمت برای مقابله با عرضه کالاهای قاچاق و تقلبی از ۱۵ فروردین رونمایی از باتری جامد خودروهای برقی نیسان لیف ۲۰۲۲ با ظاهری تازه و دو گزینه باتری در اروپا معرفی شد جنسیس G۹۰ برای سال ۲۰۲۳ به روز شد + تصاویر بیشتر قاچاق لوازم یدکی خودرو از مبادی رسمی است باتری کمکی در خودرو چه کاربردی دارد؟ باتری ماشین چگونه کار می‌کند؟ نکاتی در خصوص تعمیر و نگهداری باتری خودرو که نمی‌دانید محکومیت قاچاقچی لوازم صوتی خودرو در آبادان به پرداخت جریمه سامانه ثبت اطلاعات گارانتی نیازمند اصلاحات اساسی است کشف ۳ میلیارد تومانی لوازم یدکی قاچاق در تهران باتری‌های فلزهوا چگونه چالش‌ها را حل می‌کنند؟ چرا قطعات خودرو گران شد؟ تولید خودروی برقی با بدنه‌ای که قابلیت باتری دارد نگهدارنده باتری چیست؟ فروش باتری ماشین ایرانی با برچسب فرانسوی! آمادگی برای اولین موج باتری های فرسوده در خودروهای برقی قیمت هنگفت باتری "موتورهای برقی" مانع بزرگ توسعه این دسته از موتورسیکلت‌ها ۳ تا ۴ درصد لوازم یدکی خودرو در بازار، قاچاق است چرا باتری ماشین هنگام پارک تخلیه می شود؟ سونامی باتری‌های فرسوده در راه است باتری‌های فورد برای خودروهای برقی کشف انبار ۱۴۰ میلیاردی قطعات خودرو! توقیف محموله قاچاق ۶۰۰ میلیاردی قطعات خودرو تامین بخشی از نیاز قطعات خودرو از طریق قاچاق افزایش نرخ ارز علت اصلی گرانی قطعات یدکی است ۴ درصد لوازم یدکی خودرو در بازار، قاچاق است قاچاق حدود ۲ میلیارد دلاری قطعات خودرو به کشور تأمین باتری از الکتریسته پاک سرمایه‌گذاری یک میلیارد دلاری برای تولید باتری باتری عجیبی که ۱۶ سال بی وقفه کار خواهد کرد باتری‌های ما یک میلیون مایل دوام می‌آورد! از باتری تا جرقه سرمایه‌گذاری ۴۸۰ میلیون دلاری بنز در شرکت باطری‌سازی چینی تسلا به‌دنبال کاهش قیمت محموله قاچاق لوازم یدکی خودرو به مقصد نرسید روش تشخیص خرابی باتری خودرو عملکرد بهتر باتری خودرو با نانو ذرات محققان کشور خرابی باتری، دردسری بزرگ با راه‌حلی ساده! پاوربانکی برای شارژ باتری خودرو تولید باتری خودترمیم با پلیمر جدید جدیدترین قیمت انواع باتری خودرو در بازار محموله ۲.۲ میلیارد ریالی باطری خودرو کشف شد قاچاق لوازم یدکی خودروهای سنگین توسط یک شرکت خارجی به ایران قیمت باتری خودرو امروز چند بود؟ دلیل اصلی خرابی باتری خودرو کشف محموله قاچاق لوازم خودرو در پایتخت ب ام و در تایلند باتری می‌سازد! قیمت باطری خودرو کاهش یافت ۲ میلیارد ریال قطعات خودرو خارجی قاچاق در مهران کشف شد علت خالی شدن باتری خودرو چیست؟ ثبات در بازار باتری خودروسازان استفاده از باتری داخلی را در خط تولید خود بیشتر کنند مظنه فروش باتری خودرو در بازار چقدر است؟ ۳.۵ میلیارد جریمه قاچاقچیان باطری خودرو در خوزستان اعلام آمادگی وزارت دفاع برای تولید باتری موتورسیکلت‌های برقی توصیه‌های مهم برای افزایش طول عمر خودرو تنها راه‌حل کاهش بیکاری! انبار موتور خودروهای خارجی قاچاق در بابل کشف شد احیای باتری خودروهای برقی با محصول جدید نیسان آمریکا باتری های لیتیوم یونی را بازیافت می کند باتری های قدرتمند برای خودروهای الکتریکی ساخته می شود تامین باتری خودروهای برقی ۲۰ میلیارد یورو هزینه دارد شش نکته طلایی که در هنگام خرید باطری خودرو باید به آنها توجه کنیم باتری‌ جدید ساخت چین می‌تواند صنعت خودروسازی را دگرگون کند خودکفایی ۹۳درصدی در تولید باطری خودرو در سمنان سرمایه‌گذاری کلان آلمان برای توسعه باتری خودروهای برقی بازار سیاه «باطری خودرو» و افزایش ۴ برابری قیمت لوازم یدکی در صدر کالای قاچاق در سمنان لزوم افزایش نظارت بر بازار باتری فروشان توقیف یک محموله ۲۵ تنی قاچاق قطعات مستعمل خودرو قاچاق و احتکار ۱۵۰ میلیارد ریالی لوازم یدکی در جنوب تهران کشف ۱۷ میلیارد ریال لوازم یدکی قاچاق در یزد کشف یک تن قطعات موتور خودرو قاچاق در گمرک آمپر قیمت باتری بالا رفت محققان ایرانی به تازه ترین فناوری باتری های خودرو دست یافتند استفاده از رایانه کوانتومی برای تولید باتری های بهتر احتمال افزایش قاچاق با ورود دستگاه های دولتی به واردات قطعات جهش صادراتی سرب، صنعت باتری سازی را دچار مشکل کرد گلایه تولیدکنندگان باتری از صادرات شمش سرب ۱۲۰۰ قطعه قاچاق خودرو در ارومیه کشف شد تولید سالانه ۱۱ میلیون باتری خودرو در کشور آشنایی با انواع باتری اتومبیل و روش های نگهداری آن نرخ خرید و فروش انواع باتری اتومبیل در بازار سود یک میلیون دلاری باتری تسلا در دو روز محموله لوازم یدکی خودرو قاچاق در سمیرم توقیف شد باتری‌های جامد هوندا مشکل باتری موتورهای برقی حل شدنی است شراکت خارجی‌ها با ایران در صنعت باطری حساس است ۳ دلیل عمده خرابی باتری خودرو در زمستان لیست قیمت انواع باتری اسیدی و اتمی در بازار سرمایه‌گذاری ب ام‌ و ‌در باتری‌سازی رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان باطری : ایران به بزرگترین تولید کننده باطری منطقه تبدیل خواهد شد طرح مقابله با قاچاق قطعات خودرو نهایی شد خرید یک باتری خودرو با ارائه باتری کهنه چقدر تمام می شود؟ باتری خودرو که ۶ دقیقه ای شارژ می شود راهکارهای ساده‌ای برای جلوگیری از خراب‌شدن خودرو؛ امدادگر خودت باش شارژر بی سیم باتری خودرو از راه رسید چرا باتری خودرو در هوای خیلی سرد یا گرم خراب می‌شود؟ آیا تعویض باطری استاندارد با مدلی قوی‌تر و با درجه آمپر بالاتر مشکلی ایجاد خواهد کرد؟ نرخ فروش انواع باتری خودرو راهکارهای افزایش طول عمر باتری خودرو مظنه قیمت باتری خودرو در بازار استفاده از شارژر فندکی به باتری آسیب می‌رساند؟ درآمدزایی مالکان خودروهای الکتریکی نیسان در ساعات اوج مصرف تولید ملکه باتریها برای خودروهای برقی خرید باتری خودرو چقدر تمام می شود؟ چه زمانی باید باتری خودرو را تعویض کنیم؟ مظنه قیمت باتری خودرو بازار قاچاق قطعات خودرو همچنان داغ است نکاتی در مورد سرویس و نگهداری بهتر باتری خودرو نرخ خرید و فروش باتری ۶۰ آمپری خودرو نرخ فروش باتری ۱۵۰ آمپری خودرو مظنه قیمت باتری ۸۰ آمپر در بازار قیمت انواع باتری خودرو مظنه قیمت انواع باتری خودرو در بازار قیمت انواع باتری خودرو در بازار نرخ فروش انواع باتری در بازار شوک بهاری به بازار باتری قیمت باتری خودرو اسیدی در بازار قاچاق آفت جدی صنعت قطعه سازی خودرو قیمت باتری خودرو +جدول قیمت باتری خودرو ۱۵۰ آمپری در بازار پک باتری مرسدس-بنز با مصرف خانگی نرخ خرید و فروش باتری خودرو در بازار نرخ خرید و فروش باتری در بازار استفاده از هوش مصنوعی برای تولید باتری خودرو قیمت انواع باتری خودرو در بازار نرخ خرید و فروش باتری خودرو در بازار تولید باتریهای غیرقابل احتراق برای موبایل و خودروهای برقی باتری اسیدی در بازار با چه قیمتی به فروش می رسد؟ باتری خودرو با چه قیمتی در بازار معامله می شود؟ نرخ انواع و اقسام باتری خودرو قیمت باتری اتمی در بازار چقدر است؟ بازاری داغ در اوج سرما باتری خودرو ۳۵ آمپر در بازار چند بفروش می رسد؟ قیمت انواع و اقسام باتری خودرو اقدام دانشگاه صنعتی اراک برای ساخت «باتری‌ شارژرهای سریع» قیمت برخی باتری خودرو +جدول قیمت باتری خودرو +جدول قیمت فروش انواع باتری خودرو در بازار +جدول چالش عقب افتادن باتری سازها از خودروسازها! یک میلیاردریال قطعات قاچاق خودرو و موتورسیکلت درآباده کشف شد قیمت انواع باتری خودرو در بازار + جدول دلایل خرابی باتری خودرو ها چیست ؟ تعرفه اهرمی برای دفاع از تولید داخلی باتری باتری خودروهای الکتریکی نیسان به خانه‌ها می‌رود تعرفه اهرمی برای دفاع از تولید داخلی باتری طول عمر باطری اسیدی چقدر است؟ باتری خودروهای برقی کارآمدتر از پیل سوختی است چه زمانی باید باتری خودرو را عوض کرد؟ تویوتا تا ۲۰۲۰ تولیدکننده انبوه خودروهای الکتریکی باتری دار می‌شود تویوتا به فناوری یون-لیتیوم دست پیدا کرد کشف و ضبط محموله ۳ میلیاردی لوازم یدک خودرو کشف بیش از سه میلیارد ریال لوازم یدکی خودرو قاچاق درالبرز قاچاق و فعالیت کمتر از ۵۰درصدی لنت ترمز ساخت باتری های بادوام خودرو با استفاده از فناوری نانو راه اندازی کارخانه تولید باطری برای خودروهای برقی قاچاق کمر تولیدکنندگان را شکست سامسونگ در اروپا باتری خودروهای الکتریکی تولید می کند سرمایه گذاری در بازار باتری ایران باتری‌سازان با ۶۰ درصد ظرفیت تولید می‌کنند ضربه مهلک قاچاق قطعات به پیکر صنعت قطعه باتری با قدرت شارژ دو برابر در راه است قاچاق قطعات خودرو کمر تولید کنندگان داخلی را شکست نیسان بدنبال فروش سهام شرکت باتری سازی خود است قاچاق قطعات خودرو داغ شد بهترین زمان برای تعویض باتری خودرو چه زمانی است؟ مقابله با قاچاق قطعات خودرو محموله قاچاق قطعات و لوازم خودرو در پاکدشت کشف شد ۶۰۰میلیون ریال قطعات خودروی قاچاق در خراسان جنوبی کشف شد فقط از پاناسونیک باتری می‌خریم فرهنگ نگاه مشتری به بازار باتری باید تغییر کند کفش‌های این کودک خودرو گران قیمت را به آتش کشید+تصاویر تویوتا اولین باتری منیزیمی را ساخت گشت و گذار تصویری در روز دوم اتومکانیکای دوبی با حضور صنعتگران ۵۸ کشور روبان چهاردهمین اتومکانیکای دوبی بریده شد تلاش ژاپنی ها برای استفاده از سهم بازار امارات در اتومکانیکای دوبی تولید باتری‌های جدید سبک و کارآمد پاوربانکی که شما را از باتری به باتری کردن خودرو بی‌نیاز می‌کند عمر باتری موتور سیکلت های برقی ۴ سال است نه یکسال قلب الکتریکی خودرو این روزها گران می‌تپد! با باتری قلمی خودرو خود را روشن کنید! «نهایت باتری»، نسخه‌ای نهایی برای اتومبیل‌های برقی کار و کاسبی باتری‌فروشان به راه است قاچاق باتری تولیدکنندگان را تحت فشار گذاشته است باتری‌های عهد اشکانیان و باتری‌های امروزی تولید سالانه ۲۰میلیون باتری خودرو
برگشت به بالا