فونیکسریمکسبهتام

کیفیت خودروهای داخلی اعلام شد

تک‌ستاره‌ها در آستانه حذف

عصر خودرو- گزارش کیفی خودروهای داخلی در حالی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت منتشر شد که این گزارش بالاخره میهمان جدید و پسابرجامی را به خود دید. در این گزارش که از سوی شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران تهیه شده و به دی‌ماه مربوط می‌شود، نام پژو ۲۰۰۸ به‌عنوان اولین خودروی پسابرجامی کشور نیز در لیست خودروهای مورد بررسی، به چشم می‌آید.

تک‌ستاره‌ها در آستانه حذف
نسخه قابل چاپ
شنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۰:۱۹:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از دنیای اقتصاد، گزارش منتشره اما 37 خودرو سواری تولید داخل را در خود جای داده و خودروهای موردنظر طبق روال معمول، در پنج دسته قیمتی تحت بررسی کیفی قرار گرفته‌اند. براساس این گزارش، از بین 37 خودرویی که مورد ارزیابی کیفی قرار گرفته‌اند، 10 خودرو چهار ‌ستاره کیفی را از آن خود کرده‌اند و 13 خودرو نیز سه ستاره کیفی را به‌دست آورده‌اند. همچنین 11 خودرو نیز 2 ستاره کیفی از آن خود کرده و تعداد تک‌ستاره‌ها نیز سه خودرو است. از آنجا که طبق مصوبه وزارت صنعت، معدن و تجارت، خودروهای تک‌ستاره تنها تا پایان امسال اجازه تولید خواهند داشت، سه محصول موردنظر که مدل‌های مختلف پراید را شامل می‌شوند، کمتر از 50 روز برای ارتقای کیفی فرصت دارند. طبعا اگر وزارت صنعت روی مصوبه خود مانده و تعداد ستاره‌های کیفی پراید نیز افزایش نیابد، خودروسازی کشور باید با پرتیراژترین و پرفروش‌ترین محصول تاریخ خود وداع کند. البته به‌نظر می‌رسد وزارت صنعت و سایپایی‌ها به هر نحوی که شده، پراید را از حالت تک‌ستاره خارج خواهند کرد؛ زیرا این محصول یکی از ستون‌های صنعت خودرو کشور به‌شمار می‌رود و بعید به‌نظر می‌رسد تا پایان سال راهی موزه شود. همچنین این امکان نیز وجود دارد که وزارت صنعت مهلتی را برای ارتقای ستاره‌های پراید در نظر گرفته و از این مسیر، امکان ادامه تولید این محصول را فراهم بیاورد. در گزارش کیفی دی‌ماه اما خودروهای تولید داخل باز هم در 5 دسته «بالاتر از 100 میلیون تومان»، «بین 75 تا 100 میلیون تومان»، «50 تا 75‌ میلیون تومان»، «25 تا 50 میلیون تومان» و «زیر 25 میلیون تومان» دسته‌بندی شده و بین یک تا چهار ستاره کیفی به‌دست آورده‌اند. به سراغ آمار ارائه‌شده از سوی شرکت بازرسی برویم و ببینیم اوضاع ستاره‌بندی خودروهای داخلی در اولین فصل زمستان به چه شکل بوده است. بر این اساس، در دسته خودروهای بالای 100‌ میلیون تومان که پیش‌تر تنها دو عضو داشت، با یک میهمان جدید به نام پژو 2008 مواجه می‌شویم. این محصول که البته طبق وعده ایران‌خودرویی‌ها الان باید در جمع محصولات زیر 100 میلیون تومان قرار می‌گرفت، در اولین حضورش توانسته چهار ستاره کیفی به‌دست بیاورد. در کنار پژو 2008 اما با مزدا3 گروه بهمن و سوزوکی گرند ویتارای ایران‌خودرو خراسان روبه‌رو می‌شویم که هر دوی آنها طبق گزارش منتشرشده، دارای چهار ستاره کیفی هستند.

    اما در گروه خودروهای 75 تا 100 میلیون تومانی با پنج محصول مونتاژی مواجه می‌شویم و در این بین، کیا سراتو به‌عنوان محصول شماره یک این گروه معرفی شده است. این خودرو که در شرکت سایپا مونتاژ می‌شود، دارای چهار ستاره کیفی است و در مقایسه با گزارش آذرماه تغییری از جنبه ستاره‌بندی به خود ندیده است. همچنین هیوندایی i20 نیز که در شرکت کرمان موتور مونتاژ می‌شود، در رده دوم نشسته و چهار ستاره کیفی به خود می‌بیند، بی‌آنکه تغییری در مقایسه با گزارش آذر ماه کرده باشد. از هیوندایی که بگذریم، جایگاه سوم در بخش خودروهای 75 تا 100 میلیون تومانی به یک محصول چینی به نام هایما S7 اتوماتیک تعلق گرفته است. این محصول که در سایت ایران‌خودرو خراسان مونتاژ می‌شود، سه ستاره کیفی کسب کرده و این موضوع نشان می‌دهد خودروی موردنظر تغییری نسبت به آذر ماه نداشته است. همچنین هموطن آن یعنی تیگو 5 که در شرکت مدیران خودرو مونتاژ می‌شود و دارای سه ستاره کیفی است نیز تغییری را نسبت به آذر ماه به خود ندیده است. دیگر محصول گروه 75 تا 100 میلیونی‌ها نیز که یک خودروی چینی با نام جک S5 است با سه ستاره کیفی در رتبه پنجم قرار گرفته است؛ این خودرو نیز در مقایسه با آذر ماه تغییری در تعداد ستاره‌های کیفی به خود ندیده است.

    اما به گروه خودروهای 50 تا 75 میلیون تومان برویم و ببینیم اوضاع ستاره‌ها در این گروه پر از محصولات چینی به چه شکل است. طبق گزارش اعلامی، صدرنشین این دسته، آسا B50 نام دارد که توانسته چهار ستاره کیفی کسب کند. این خودرو در گروه بهمن مونتاژ می‌شود. پس از این مونتاژی چینی، با چهار هموطن آن مواجه می‌شویم که بیشتر آنها سه ستاره هستند. در این بین، چانگان  که در سایپا کاشان به تولید می‌رسد دارای سه ستاره کیفی است و نسبت به گزارش قبلی، تغییری را به خود نمی‌بیند. همچنین آریزو 5 تولید شده در شرکت مدیران خودرو و جک J5 تولیدی کرمان موتور نیز بدون تغییر نسبت به گزارش قبلی، سه ستاره کیفی به دست آورده‌اند. این گروه اما یک میهمان جدید به نام لیفان X60 اتومات نیز دارد که با دو ستاره کیفی در جایگاه آخر نشسته است.

    نگاهی هم بیندازیم به دسته 25 تا 50 میلیون تومانی‌ها که بیشترین خودروهای داخلی را در خود جای داده است. رده‌های اول تا ششم این گروه 25 عضوی را فرانسوی‌ها اشغال کرده‌اند. بر این اساس رنو ساندرو، پژو 207 اتومات،  تندر 90 پلاس اتومات و پارس‌تندر، چهار محصول چهار ستاره این گروه به‌شمار می‌روند. مقایسه کیفی این خودروها با آذر ماه نشان می‌دهد آنها ثبات کیفیت خود را حفظ کرده‌ و هیچ تغییری در ستاره‌بندی‌شان ایجاد نشده است. همچنین رتبه پنجم و ششم این جدول به تندر90های ایران‌خودرو و پارس‌خودرو با سه ستاره کیفی تعلق گرفته است که این دو خودرو نیز تغییری نسبت به گزارش قبلی به خود ندیده‌اند. در گروه مورد بررسی اما پنج خودرو سه ستاره دیگر نیز به چشم می‌آیند و اولین آنها رانا نام دارد. پس از رانا، پژو 206‌هاچ‌بک و دناپلاس و برلیانس H230 و پژو 206 صندوق‌دار توانسته‌اند با سه ستاره کیفی، رتبه‌های هفتم تا یازدهم این گروه را به خود اختصاص دهند. این خودروها در مقایسه با آذر ماه تغییری در کیفیت خود نداشته‌اند. پس از این خودروها با 10 محصول دو ستاره مواجه می‌شویم که شامل ام‌وی‌ام 315 جدید، دنای معمولی، دانگ فنگ، سمند سورن، پژو 405 خراسان، پژو پارس تولیدی ایران‌خودرو مرکزی، سمند تبریز، ساینا، تیبا و تیبا2  می‌شوند. در این بین تنها تیبای معمولی و پژو 405 خراسان با ارتقای ستاره مواجه شده و سایر محصولات تغییری نسبت به گزارش آذر ماه نداشته‌اند.

    در نهایت اما طبق اعلام شرکت بازرسی، پراید 131 سایپا، پراید 132 سایپا و پراید 131 پارس‌خودرو نیز اعضای تک‌ستاره گروه خودروهای زیر 25 میلیون تومان به حساب می‌آیند.

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم