فونیکسریمکسبهتام

جاده‌های ایران که سالی چند هواپیما سقوط می‌کند

عصر خودرو- اصل فلسفه رفتن به سفر برای کاهش استرس‌ها و آرامش روان است، جالب است بدانید که واژه "ایمنی راه" از یک مرکز تحقیقات که در زمینه علوم اعصاب فعالیت می‌کند، ارائه شد. مغز به عنوان فرمانده کل بدن، یکی از اعضایی است که در رانندگی کردن نقش بسیار حیاتی دارد.

جاده‌های ایران که سالی چند هواپیما سقوط می‌کند
نسخه قابل چاپ
سه شنبه ۰۷ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۱:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از تسنیم، پروفسور علی گرجی - استاد دانشگاه مونستر آلمان و رئیس مرکز تحقیقات علوم اعصاب شفاء که ریاست دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد را نیز بر عهده دارد، در یادداشتی اختصاصی با عنوان «ایمنی راه واژه ای بیگانه و آشنا» نوشت: سال جدید است و همه در تکاپوی سفر و ساختن خاطره ای خوش، خاطراتی که بعد از هر سفر تا سالیان سال بر ذهن‌ها نقش می‌بندد و هر بار یادآوری آنها حال ما را خوش می‌کند. برای حال خوش سفر دلم نمی‌خواهد بد بنویسم ولی بعضی اوقات اشتباهات ساده می‌تواند عمری خاطره ای بد با پیامدهای خیلی بد تر برای ما بسازد.

    آنچه در پایان تعطیلات نوروز کام همه ما را تلخ می‌کند شنیدن اخبار تصادفات جاده ای است. این اخبار تنها اخباری است که نمی‌شود به سادگی از آن گذشت  "مرگ حدود 1000 هموطن در این ایام، معلول شدن هزاران افراد دیگر". خبر تلخ سقوط هواپیمای تهران –یاسوج هنوز هم ما را اندوهگین می‌کند ولی خبر اندوهگین تر این است که حتی در 24 ساعت قبل از شروع تعطیلات رسمی کشور 18 نفر در اثر تصادفات جاده ای جان خود را از دست داده اند، با کمی ضرب و تقسیم ساده می‌توان محاسبه کرد که در جاده‌ها سالی چند هواپیما سقوط می‌کند.

    ایمنی راه واژه ای است که شاید در نگاه اول ذهن ما را معطوف به مهندسی جاده‌ها می‌کند، هر چند مهندسی جاده‌ها در دل این واژه جا دارد. جالب است بدانید که واژه "ایمنی راه" از یک مرکز تحقیقات که در زمینه علوم اعصاب فعالیت می‌کند، ارائه شد. شاید با خود فکر کنید ایمنی راه و علوم اعصاب چه ربطی بهم دارند. آری اینها به هم مرتبط هستند. این واژۀ نام آشنای بیگانه گویای هزاران پیامد جاده ای است که یکی از آنها ناتوان شدن عزیزانمان پس از تصادفات جاده ای در اثر ضربه به مغز یا نخاع است.

    نمی‌خواهم خیلی خبر بد بنویسم ولی شاید باورش سخت باشد که با رعایت چند قانون ساده می‌توان از کلی خسارت جبران ناپذیر جلوگیری کرد. مهم ترین عاملی که می‌تواند از بوجود آمدن خیلی از این پیامدها جلوگیری کند، در مغز است. مغز به عنوان فرمانده کل بدن، یکی از اعضایی است که در رانندگی کردن نقش بسیار حیاتی دارد. کاهش عملکرد مغز می‌تواند بر کیفیت رانندگی ما تاثیر بگذارد.

    خستگی، خواب آلودگی و عدم تحرک طولانی مدت از عواملی هستند که بر تمرکز و در نتیجه عملکرد مغز تاثیر می‌گذارند. شناخت عوامل تاثیر گذار بر مغز و پس از آن بر نحوه رانندگی از نکاتی است که همه ما باید به آن توجه کنیم به عنوان مثال سعی کنیم پس از هر دو ساعت رانندگی استراحت داشته باشیم، استفاده از صندلی کودک برای کودکان را ضروری بدانیم و در روزهای شلوغ سال مانند 29 اسفند و 13 فروردین حتی الامکان در مسیر نباشیم و در پایان پس از رسیدن به مقصد استراحت کنیم. ترجیحاً در نزدیکی مقصد نیز استراحت داشته باشیم چرا که بیشتر تصادفات در انتهای مقصد اتفاق می‌افتد.

    اصل فلسفه رفتن به سفر برای کاهش استرس‌ها و آرامش روانی است، پس بیاید برای القای آرامش و شادی، اضطراب جدیدی خلق نکنیم. امیدوارم در پایان تعطیلات خبر "سلامت" تمامی مسافران زینت بخش سفره‌های هفت سین مان شود

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    مطالب مرتبط