عصر خودرو- معاون دفتر سلامت روانی واجتماعی وزارت بهداشت گفت: بیش از ۶۰ درصد از تصادفات کشور ناشی از عوامل روانی است و جز مسائل فنی، تقریبأ در تمام تصادفات عدم توجه و تمرکز راننده، پرخاشگری، خواب آلودگی و تعجیل در رانندگی تأثیر داشته است.
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از فارس، علی اسدی معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت درخصوص نکات و توصیههای سلامت روان در سفرهای نوروزی با بیان اینکه بیش از 60 درصد تصادفات در کشور ناشی از عوامل روانی است، اظهار داشت: تصادفات علت سوم مرگ و میر در کشور است و آسیبهایی که وارد میکند، نه تنها موجب مرگ، بلکه منجر به آسیبهای جسمی و روانی میشود.
وی افزود: به جز مسائل فنی، تقریباً در تمام تصادفات، عدم توجه و تمرکز راننده، پرخاشگری، خواب آلودگی و تعجیل در رانندگی تأثیر داشته است و لذا رعایت نکات سلامت روان در جادهها و در حین رانندگی اولین اولویت در به سلامت رسیدن هموطنان است و کافی است که مردم آرامش خود را در حین رانندگی حفظ کنند.
اسدی با بیان اینکه در ایام نوروز تعداد سفرها و بار ترافیک در سطح کشور افزایش پیدا میکند و رعایت نکات ایمنی و دوری از تنش ضرورت دارد، خاطر نشان کرد: اولین توصیه این است که رانندگانی که مسافت طولانی در پیش دارند، از شب قبل خواب کافی داشته باشند، چرا که خواب کافی در توجه و تمرکز راننده تأثیر بسزایی داشته و آرامش جسمی و روانی آنها را در پی دارد.
معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت ادامه داد: رانندگان از استراحتهای بین راهی بعد از طی مسافت طولانی غفلت نکنند، این استراحتها به رفع تنش و تمدد اعصاب رانندگان کمک میکند؛ بعد از 2 تا 4 ساعت رانندگی، 15 دقیقه را به استراحت اختصاص دهند.
اسدی تصریح کرد: معمولا در مواقعی که رانندگان پشت ترافیکهای طولانی مکث میکنند، تحمل خود را از دست داده و خستگی ناشی از ترافیک باعث میشود، بعد از رهایی از آن، با سرعت بیشتری مسافت را طی کنند که در این مواقع توصیه میشود، صندلیهای خودروها را مایل کرده و عضلات بدن را شل کنند، یا اینکه از خودروها خارج شوند و تمام مدت ترافیک را در حالت انقباض و تنش به سر نبرند و تا حد امکان شرایط ماندن در ترافیک را برای خود آسان کنند.
وی درخصوص گوش دادن به موسیقی حین رانندگی گفت: موسیقی ملایم میتواند افراد را به آرامش دعوت کند و خستگی ترافیک را کاهش دهد و لذا از گوش دادن به موسیقیهایی با ریتم تند و صدای بلند خودداری شود.
اسدی با بیان اینکه رانندگان و سایر سرنشینان باید از گفت و گوی طولانی با تلفن همراه خودداری کنند، تأکید کرد: مهمترین مساله در حین رانندگی حفظ تمرکز رانندگان است، بنابراین گفت و گو با تلفن همراه و ارسال پیامک یا تماشای فیلم بر کاهش توجه تاثیر منفی دارد و این موضوع میزان سرعت عمل افراد را در کنترل خودرو کاهش می دهد.
معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت ادامه داد: سرنشینان خودرو باید حتی الامکان از گفت و گوهای جدی که راجع به مشکلات خانوادگی است، خودداری کنند، رانندگی نیاز به آرامش دارد، بنابراین باید از هر عاملی که این آرامش را برهم می زند، خودداری شود.
وی درخصوص اینکه باید به نیازهای تفریحی و رفاهی کودکان و نوجوانان نیز توجه شود، گفت: فرزندان به دلیل نیازها و سرگرمی های متفاوتی که با والدین دارند، انتظار درک متقابل دارند، بنابراین والدین باید امکانات و سرگرمی های آنها را درحد توان فراهم کنند تا خانواده در حین سفر دچار عصبانیت و دعوا خصوصا در حین رانندگی نشوند.