عصر خودرو- رییس اداره بودجه معاونت درمان وزارت بهداشت با اشاره به عدم وصول مطالبات بیمارستانها برای درمان مصدومان ترافیکی از سوی بیمههای تجاری، گفت: طی روزهای آتی در صورتی که این بیمهها، بویژه بیمه "ایران" نسبت به پرداخت مطالبات وزارت بهداشت و پولی که از مردم بابت درمان تصادفشان گرفته است، اقدام نکند، وزارت بهداشت چارهای جز دادن فاکتور تجهیزات پزشکی و دارو به بیمهگذاران این بیمهها جهت اخذ پول از شعب بیمه در سراسر کشور ندارد.
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا، بر اساس آئیننامه اجرایی ماده 92 قانون برنامه چهارم توسعه، وزارت بهداشت مکلف شده است که نسبت به درمان فوری و بدون قید و شرط مصدومین سوانح و حوادث رانندگی در خدمات بهداشتی و درمانی اقدام کنند. همچنین در این ماده اعلام شده که به منظور تامین منابع لازم برای ارائه خدمات فوق، 10 درصد حق بیمه شخص ثالث، سرنشین و مازاد توسط شرکتهای بیمه تجاری وصول و به حساب درآمدهای اختصاصی وزارت بهداشت نزد خزانهداری کل واریز و هزینههای درمان کلیه مصدومان ترافیکی، جادهای و رانندگی از محل وجوه واریز شده به این حساب و سایر منابع موجود، پرداخت شود. توزیع این منابع نیز بر اساس عملکرد هر یک از سازمانهای بیمهگر پایه توسط وزارت بهداشت هر شش ماه یکبار انجام خواهد شد.
علیرغم دستور صریح قانون مبنی بر لزوم واریز 10 درصد از حق بیمه شخص ثالث، سرنشین و مازاد به حساب وزارت بهداشت از سوی بیمههای تجاری، ماههاست که مطالبات بیمارستانها پرداخت نشده و در حال حاضر حجم این مطالبات به 1200 میلیارد تومان رسیده است.
بر همین اساس دکتر رضایی، رییس اداره بودجه معاونت درمان وزارت بهداشت، در گفتوگو با ایسنا، در این باره گفت: علیرغم فشار وزارت بهداشت، برگزاری جلسات متعدد با بیمههای تجاری و ورود کمیسیون اصل 90 مجلس به موضوع عدم پرداخت مطالبات وزارت بهداشت، متاسفانه بیمه "ایران"، "دانا" و "رازی" هیچ اقدام موثری در پرداخت مطالباتشان در زمینه درمان رایگان مصدومان ترافیکی انجام ندادند.
وی با بیان اینکه وزارت بهداشت نوروز 97 را هم با بیپولی سر کرد و اجازه نداد کوچکترین خللی در خدمترسانی به مردم به وجود آید، افزود: با این وضعی که دارد پیش میرود و بیخیالی این سه بیمه در پرداخت مطالباتشان، طی روزهای آتی در صورتیکه این بیمهها، بویژه بیمه ایران نسبت به پرداخت مطالبات وزارت بهداشت و پولی که از مردم بابت درمان تصادفشان گرفته است، اقدام نکند، وزارت بهداشت چارهای جز دادن فاکتور تجهیزات پزشکی و دارو به بیمهگذاران این بیمهها جهت اخذ پول از شعب بیمه در سراسر کشور ندارد.
رضایی تاکید کرد: البته نمیگوییم که این اقدام را در حال حاضر اجرا میکنیم، بلکه تاکید میکنیم که اگر شرایط به همین منوال پیش رود، ما چاره دیگری جز انجام این اقدام نداریم.
رییس اداره بودجه معاونت درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه میزان مطالبات بیمههای تجاری برای درمان رایگان مصدومان تصادفی به 1200 میلیارد تومان رسیده است، گفت: بخش عمده این مبلغ، یعنی 800 میلیاردش متعلق به بیمه ایران است. همچنین در سال گذشته بیمه دانا در کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی قول داد که تا پایان سال بدهیاش را تسویه کند، اما بدقولی کرد و حتی یک ریال از بدهیاش را پرداخت نکرد.
رضایی در ادامه درباره دستورالعمل اخیر وزارت بهداشت مبنی بر لزوم ارائه بیمهنامه شخص ثالث از سوی مقصر تصادف برای دریافت رایگان خدمات مربوط به درمان مصدومان تصادفی و محاسبه آزاد این خدمات در صورت عدم ارائه بیمهنامه، گفت: باید توجه کرد که ما با حجم زیادی از موتورسواران و ماشینهایی در سطح کشور روبرو هستیم که به هیچ عنوان خودشان را بیمه نمیکنند. این درحالیست که این افراد بسیار پرخطرند، بویژه موتورسواران.
وی ادامه داد: بنابراین ما به بیمارستانها اعلام کردهایم که برای ایجاد نظم اجتماعی و کمتر شدن ریسک خطرات اینگونه افراد حتما خودشان را بیمه کنند و به بیمارستانها هم گفتهایم که حتما کپی بیمهنامه را در حوزه بیماران تصادفی دریافت کنند. بر این اساس مردم بعد از دریافت خدمت و در زمان ترخیص، کپی بیمهنامه را هم باید ارائه کنند. باید توجه کرد که این بخشامه هیچ خللی در خدمترسانی ایجاد نکرده است، بلکه ما فقط به دنبال نظم اجتماعی هستیم.
رضایی با بیان اینکه ماشینها و موتورهایی که بیشتر تصادف میکنند و پرخطرند، اکثرا بیمهنامه ندارند، گفت: این اقدام نوعی زمینهسازی است برای اینکه اگر بیمه ایران و سایر بیمههای تجاری پولمان را ندادند، مطابق بیمهنامه صورتحسابها را به مردم دهیم تا از آنها پولشان را دریافت کنند.