عصر خودرو- مدیرعامل شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی با اشاره به سوخترسانی سیار اظهار کرد: با ۵۱ دستگاهی که اکنون فعالند، پاسخگوی نیاز شهروندان هستیم. در این مدت یک میلیون و ۸۰۰ هزار لیتر سوخت توزیع شده است و ۱۰۰۰ مرتبه سوخترسانی همچنین ۳۰ هزار مرتبه دانلود اپلیکیشن انجام شده است.
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از ایسنا، موسویخواه - مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی - در حاشیه دومین روز بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در نشست خبری گفت: اجرای طرح کهاب در انبارها و جایگاههای عرضه سوخت سراسر کشور امسال شتاب میگیرد.
وی با بیان اینکه ماه گذشته جایگاه عرضه سوخت آزادی به تجهیزات کهاب مجهز شد، افزود: طرح کهاب (کاهش، هدایت، انتقال و بازیافت) در این جایگاه در سه بخش تخلیه نفتکش، نقل و انتقال به مخزن و فروش فرآورده بهطور کامل اجرایی شد. هماکنون در محدوده شهری این جایگاه به هیچ عنوان بوی بنزین استشمام نمیشود.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی افزود: مرحله بعد تبدیل بخارات جمعآوری شده به بنزین باکیفیت است که افزون بر مزیت زیست محیطی و افزایش ایمنی جایگاههای عرضه سوخت، سودده نیز خواهد بود. البته جایگاهداران باید هزینه زیادی را برای اجرای طرح کهاب متحمل شوند، اما این طرح سرانجام سودآور خواهد بود. دو تا چهار سال آینده، اصل و سود سرمایه به سرمایهگذار باز میگردد و تا 15 سال هم دوره نگهداشت تاسیسات و تجهیزات آن است که سود بنزین استحصال شده به جایگاه و سرمایهگذار باز میگردد. میزان صرفهجویی حاصل از اجرای طرح کهاب 1,5 تا 2.5 لیتر در 1000 لیتر است.
نصب سیستم میترینگ در تمام جایگاههای عرضه سوخت
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در ادامه از تجهیز تمام جایگاههای عرضه سوخت به سیستم میترینگ ورودی به عنوان یکی دیگر از برنامههای شرکت ملی پخش در سال جاری نام برد و با بیان این که این سامانه تولید داخل خواهد بود، افزود: میترهای نصب شده مجهز به چگالی افزایش دما خواهد بود و همچنین دستاندازیهای احتمالی به فرآورده را نیز نمایش خواهد داد. این شرکت از حضور سرمایهگذاران در این پروژه استقبال میکند.
موسویخواه به پروژه کنترل سیستمی و بدون دخالت نفر در محمولههای ورودی و خروجی انبارهای کشور اشاره کرد و افزود: این پروژه سال گذشته به عنوان نمونه در انبارهای ماهشهر و بندرعباس اجرا شد که امسال تکمیل می شود. در نظر داریم از این سامانه برای تمام انبارهای نفت کشور بهره ببریم، زیرا میتوان اطلاعات انبار را بهصورت آنلاین در همه جای کشور مشاهده کرد. همچنین امسال کرایه حمل فرآوردهها را نه بر اساس بارنامه و به طور کاغذی، بلکه به صورت سیستمی تایید و بر اساس آن پرداخت کنیم.
موسویخواه از حذف 241 مرکز صدور چک در سراسر کشور در سالجاری خبر داد و اظهار کرد: هم اکنون 37 مرکز در 37 منطقه شرکت ملی پخش به طور سیستمی عملیات صدور چک و پرداختها را انجام میدهند.
تخصیص نفت گاز یورو 4 برای خودروهای دیزلی جدید
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی گفت: از ابتدای خرداد و تیرماه به خودروهای دیزلی که از سال 96 به بعد شمارهگذاری شده و مجهز به سیستمهای جدید هستند، نفت گاز یورو 4 تخصیص داده میشود.
وی افزود: 200 جایگاه بهزودی وارد این طرح شده و در جادههای مواصلاتی کشور نفت گاز یورو 4 را در اختیار خودروهای جدید دیزلی قرار خواهند داد.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی توسعه جایگاهها را از مهمترین اهداف این شرکت در سال 97 اعلام کرد و گفت: توسعه 150 جایگاه از جمله برنامههای شرکت ملی پخش در سال 97 است که 75 جایگاه از سوی بخش خصوصی اجرایی میشود، همچنین 25 جایگاه کوچک مقیاس نیز راهاندازی میشود.
توزیع یک میلیون و ٨۰۰هزار لیتر بنزین به صورت سیار
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در پاسخ به سوالی مبنی بر ایجاد رقابت در میان سوخترسانهای سیار و ورود چند شرکت به این کسبوکار، گفت: فضا برای حضور سرمایهگذاران باز است. هم اکنون خودرویی که برای سوخترسانی ارائه شده از نظر ما قابل تردد در سطح شهرتهران نبود؛ بنابراین یک خودرو بهتر سفارش داده شده که تا پایان اردیبهشت ماه ساخته میشود و در صورت رضایت، ساخت و عرضه آن گسترش می یابد.
موسوی خواه با تاکید بر اینکه اقدامهای شرکت ملی پخش کاملا شفاف است و هیچ رانتی در این شرکت وجود ندارد، در پاسخ به این پرسش و درباره دستگاههای سوخترسانی سیار اظهار کرد: با 51 دستگاهی که اکنون فعال هستند، پاسخگوی نیاز شهروندان هستیم.
وی، در پاسخ به این سوال که آیا جایگاهداران برای نقل و انتقالات مالی با مشکلاتی مواجه هستند، با اشاره به اینکه هیچ جایگاهی به دلیل مشکلات مالی و نقل و انتقالات بانکی تعطیل نشده است، درباره سامانه شاپرک توضیح داد: تمامی جایگاههایی که روزانه حتی یک مرتبه خرید سوخت انجام میدهند، بدون هیچ مشکلی با سامانه شاپرک کار میکنند، اما در برخی کلانشهرها برای تعدادی از جایگاههایی که خریدهای کلان و مداوم دارند، مکاتباتی با بانک مرکزی انجام دادهایم تا زمان 24 ساعته این جایگاهها را افزایش دهند، البته هنوز پاسخی به مکاتبه ما داده نشده است.