عصر خودرو- یک مقام مسئول در سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای با بیان اینکه یکی از دلایل افزایش تعداد تلفات ناشی از سوانح جاده ای در سال گذشته افزایش تعداد خودروهای شخصی است،گفت: تعداد متوفیان تصادفات اتوبوس در سال گذشته از تعداد بیش از ۱۶ هزار کشته سوانح جاده ای ۱۴۶ نفر بوده است.
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایلنا ، جواد هدایتی با اشاره به افزایش نزدیک به 3 درصد تعداد کشتههای سوانح جادهای درسال گذشته، اظهار داشت: در 6 سال گذشته شاهد کاهش تلفات ناشی از سوانح جادهای بودیم اما طبق آمار پزشکی قانونی در سال 96 تعداد کشتههای سوانح جادهای 2.5 تا 3 درصد افزایش پیدا کرد و روند کاهشی 6 سال گذشته متوقف شد.
وی با اشاره به دلایل افزایش میزان تلفات کشتههای جادهای در سال گذشته، گفت: کشتههای ناشی از سوانح جادهای دسته بندی میشوند که عابران، موتور سوران و سرنشینان خودروهای شخصی و مسافران ناوگان حمل و نقل عمومی از جمله این دسته بندیها هستند. در این دستهبندیها شاهد آن هستیم که تعداد سرنشینان خودروهای شخصی و سواری افزایش یافته است.
مدیرکل دفتر ایمنی و ترافیک سابق سازمان راهداری و مدیر کل فعلی دفتر مطالعات راهبردی و اقتصاد حمل و نقل با بیان اینکه افزایش تعداد کشتههای این گروه آمار تلفات سوانح جادهای در سال 96 را افزایش داد، ادامه داد: براساس آمار رسمی سال گذشته یک میلیون و 600 هزار دستگاه خودرو پلاک گذاری شده است و همین افزایش تعداد خودروهای شخصی باعث افزایش تعداد تصادفات و سوانح جادهای شده است.
هدایتی افزود: از آنجایی که قیمت سوخت در ایران ارزان است رغبت مردم برای خرید خودرو و انجام سفر با خودروی شخصی بسیار زیاد است به طوری که دوربینهای تردد شمار نشان میدهد میزان تردد خودروها در سال 96 نسبت سال 95 چیزی حدود 13 درصد رشد داشته است.
وی گفت: بنابراین علی رغم اینکه در تمام گروهها از جمله عابر،موتور سوران، وانت بار و حمل و نقل عمومی شاهد کاهش میزان تلفات سوانح جادهای بودیم اما افزایش متوفیان خودروهای شخصی آمار کاهشی 6 سال پی در پی را در حوزه کشتههای جادهای متوقف کرد.
هدایتی اظهار داشت: واژگونی مهمترین دلیل افزایش تلفات در تصادفات جادهای است که بخشی از افزایش تعداد تلفات به میزان ایمنی خودروهای تولید داخل بر میگردد.
هدایتی با اشاره به عوامل موثر در بروز تصادفات جادهای گفت: در بروز و وقوع تصادفات و میزان تلفات ناشی از این سوانح علت تک بعدی وجود ندارد بلکه مجموعهای عوامل ایمنی خودرو، جاده، خطای انسانی، آموزش، مسائل حقوقی، امداد و نجات و ... دخیل هستند.
مدیر کل دفتر مطالعات راهبردی و اقتصاد حمل و نقل با بیان اینکه در سال 96 در تصادفات اتوبوسی 146 نفر فوت شدهاند، گفت: بررسی 10 تصادف مهم اخیر حمل و نقل عمومی جادهای (تصادفات اتوبوس) نشان داده که عامل جدی در بروز این سوانح به خطای انسانی برمیگردد.
وی با تاکید بر اینکه حمل و نقل عمومی ایمن است، گفت: واقعیت این است که آمار نشان داده ایمن ترین روش برای انجام سفرهای جادهای ، استفاده از حمل و نقل عمومی است. همانطور که اشاره شد در سال گذشته از بین بیش از 16 هزار کشته سوانح جادهای سهم متوفیان تصادفات اتوبوسی حدود یک درصد است.