فونیکسریمکسبهتام

کامیون‌سازان خصوصی در سراشیبی تولید

عصر خودرو- براساس آمارهای منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در ارتباط با تولید خودروهای تجاری در آبان‌ماه سال‌جاری، شاهد هستیم که تولید انواع کامیون، کمپرسی، باری و کشنده در مجموع ۸ ماه سال‌جاری به نسبت مدت مشابه سال گذشته، افت ۵/ ۶ درصدی را تجربه کرده است.

کامیون‌سازان خصوصی در سراشیبی تولید
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۰۲ دی ۱۳۹۷ - ۰۰:۱۴:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از دنیای اقتصاد، در بخش تولید کامیون، کمپرسی، باری و کشنده شاهد هستیم که چهار شرکت ایران‌خودرو دیزل، سایپا دیزل، گروه بهمن و ماموت دیزل در مجموع در 8 ماه ابتدایی امسال 14 هزار و 83 دستگاه خودرو تولید کرده‌اند. این در شرایطی است که این شرکت‌ها در مدت مشابه سال گذشته، در مجموع 15 هزار و 77 دستگاه خودرو تولید کرده بودند.

    در میان این شرکت‌ها بیشترین افت تولید را گروه بهمن به خود اختصاص داده است. این شرکت در مدت ذکر شده در سال‌جاری توانسته دو هزار و 245 دستگاه انواع کامیون در خطوط تولید خود تکمیل کند. این در شرایطی است که در همین مدت در سال گذشته سه هزار و 740 دستگاه خودرو تولید کرده بود؛ بنابراین این شرکت شاهد افت 40درصدی در 8 ماه سال‌جاری به نسبت مدت مشابه سال گذشته بوده است.

    رتبه بعدی در افت تولید کامیون، کمپرسی، باری و کشنده را شرکت ماموت دیزل به خود اختصاص داده است. ماموت دیزل تولید‌کننده محصولات اسکانیا در ایران است و این افت تولید بی‌ارتباط با کاهش حضور این شرکت سوئدی در بازار ایران به‌دلیل تحریم‌ها نیست.

    این شرکت توانسته در 8 ماه ابتدای سال‌جاری در مجموع هشت هزار و 214 دستگاه انواع کامیون را در خطوط تولید خود تکمیل و به بازار عرضه کند. مقایسه این آمار تولید در سال‌جاری با مدت مشابه سال گذشته در این شرکت گویای افت 4/ 12 درصدی است. این شرکت در 8 ماه ابتدای سال گذشته توانسته بود تا 9 هزار و 376 دستگاه خودرو تولید کند.

    در‌حالی‌که گروه بهمن و ماموت دیزل کاهش تولید را در آمارهای خود در سال‌جاری ثبت کرده‌اند، دو شرکت دیگر فعال در تولید انواع کامیون، یعنی ایران‌خودرو دیزل و سایپا دیزل، شاهد رشد تولید در 8 ماه ابتدایی سال‌جاری به نسبت مدت مشابه سال گذشته بوده‌اند.

    ایران‌خودرو دیزل در مدت اشاره شده در سال‌جاری در مجموع 969 دستگاه انواع کامیون، کمپرسی، باری و کشنده تولید کرده است.

    این در شرایطی است که این شرکت در مدت مشابه سال گذشته توانسته بود 110دستگاه انواع کامیون را در خطوط تولید خود تکمیل کند؛ بنابراین این شرکت در 8 ماه ابتدایی سال‌جاری به نسبت مدت مشابه سال 96 رشد تولید 781 درصدی را ثبت کرده است.

    سایپا دیزل، دیگر شرکتی است که موفق به ثبت رشد تولید در 8 ماه ابتدایی سال 97 به نسبت مدت مشابه سال گذشته شده است. این شرکت در مدت ذکر شده توانسته رشد 4/ 43 درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته ثبت کند. سایپا دیزل تا آبان‌ماه سال 96، توانسته تا هزار و 851 دستگاه انواع کامیون، کمپرسی، باری و کشنده تولید کند. این در حالی است که تا آبان‌ماه سال جاری، در مجموع 2هزار و 655دستگاه انواع کامیون توسط این خودروساز به بازار عرضه شده است.

    در میان شرکت‌های کوچک که در زمینه تولید انواع کامیون، کمپرسی، باری و کشنده فعالیت می‌کنند شرکت آریا دیزل موتور محصولات رنو را تولید می‌کند. این شرکت در 8 ماه ابتدایی سال گذشته توانسته تا 18دستگاه انواع کامیون با عنوان برند رنو تولید کند؛ در‌حالی‌که در مدت مشابه سال 97 آمار تولید این شرکت به 16 دستگاه کاهش یافته است؛ بنابراین این شرکت کامیون‌ساز افت 11 درصدی را در سال‌جاری به نسبت 8 ماه ابتدایی سال گذشته شاهد بوده است. با توجه به قطع همکاری رنو با شرکت‌های ایرانی به‌نظر می‌رسد افت تولید این شرکت در ماه‌های آینده ادامه‌دار باشد.

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    مطالب مرتبط