عصر خودرو- در حالی که ممکن است پیشبرنده اصلی خودرو پیشرانه یا موتور آن باشید اما در خودروهای الکتریکی، باتریها به نوعی یک بخش اساسی همانند قلب در بدن انسان محسوب میشود. اما شیوه کارکرد باتری در خودروهای الکتریکی چگونه است؟
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از گسترشنیوز ، اگر در بازار به دنبال خودروی الکتریکی باشید حتما باید به مشخصات باتری آن توجه ویژهای کنید چرا که این مشخصات به شدت حیاتی است. خودروهای الکتریکی معمولا از باتریهای لیتیوم – یون استفاده میکنند؛ همان باتریهایی که در تلفنهای همراه، لپتاپها، تبلتها و... مورد استفاده قرار میگیرد. تنها تفاوت میان این نوع باتریها ابعاد آنها است که در خودروها بزرگتر است. باتریهای لیتیوم – یون تراکم انرژی بالایی دارند و نکته مهم این است که این نوع باتریها کمتر از سایر نوعها در زمانی که از آنها استفاده نمیشود شارژ خالی میکنند.
ظرفیت باتری
ظرفیت باتریهای مورد نظر بر حسب کیلووات – ساعت بیان میشود که به صورت اختصاری با علامت kwh آن را نشان میدهند. انتخاب خودرویی با باتری ظرفیت بالاتر همانند انتخاب خودرویی است که باک بزرگتری دارد و در قبال آن امکان پیمودن مسافت بیشتر نیز فراهم میشود. اما آگاه باشید که امکان دسترسی به تمام ظرفیت باتری را ندارید و سیتمهای خودرو اجاز شارژ صد در صد یا تخلیه کامل باتری را نمیدهند. باتری خودروهای الکتریکی حال حاضر در رنج 17.6 الی 100 کیلووات – ساعت قرار دارند که رقم اول برای خودرویی مانند اسمارت فورتو و رقم دوم برای محصولات تسلا نظیر مدل X یا s است. با استفاده از یک باتری 100 کیلووات – ساعتی میتوان مسافتی در حدود 100 مایل را طی کرد.
شارژ باتری
شارژ باتری بیشتر خودروهای الکتریکی معمولا در خانه و توسط برق 120یا 240 ولت انجام میشود. با توجه به ظرفیت باتری، شارژ آنها بین 8 الی 16 ساعت ممکن است زمان ببرد و این در صورتی است که باتری حداقل یک درجه شارژ داشته باشد. هرچند که نصب یک شارژر 240 ولتی در منزل ممکن است چندصد دلار هزینه داشته باشد اما میتواند مدت زمان شارژ را تا 4 ساعت کاهش دهد. در صورتی که تامینکننده انرژی نیز تخفیف برای استفاده از برق در ساعت خاصی از شبانهروز بگذارد نیز میتوانید هزینههای خود را تا حد زیادی کاهش دهید. البته لازم به ذکر است که یک نوع شارژرها در برخی از خیابانها وجود دارد که با شارژ سریع میتواند تنها در مدت زمان 30 دقیقه باتری را تا 80 درصد شارژ کند. باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که مدت زمان بیشتری طول میکشد تا باتری در هوای سرد نسبت به هوای گرم شارژ شود.
گارانتی و خدمات پس از فروش
متاسفانه عمر تمام باتری خودروهای الکتریکی پس از مدتی کاهش مییابد و تا حدودی قابلیت خود را از دست میدهند. البته در مورد باتریهای برندی مانند تسلا، گفته شده که با طی کردن 10 هزار مایل تنها 2.3 مایل از مسافت قابل پیمایش با ضعیف شدن باتری کاسته میشود. طبق گزارشهای این برند، باتریهای تسلا 80 درصد از قابلیت خود را تا 500 هزار مایل کارکرد حفظ میکنند. اما این نکات تنها در مورد تسلا است و وضعیت سایر برند کمی متفاوت است. طبق قوانین لازم است شرکتها تا 100 هزار مایل باتری محصولات خود را شامل گارانتی و خدمات پس از فروش کنند.