عصر خودرو- سخنگوی انجمن صنفی صنعت تایر در خصوص بهترین روش خرید تایر گفت: توصیه میکنم مردم برای خرید لاستیک با استفاده از کارت ملی به سایت تولیدکنندگان تایر مراجعه کنند تا فشار کمتری به آنها وارد شود.
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از گسترش ، صنعت تایر نیز این روزها همانند اکثر صنایع مرتبط با خودرو دچار مشکلها و چالشهای گوناگونی شده است. این روزها قیمت تایر در بازار افزایش قابل توجهی داشته است و بسیاری از خریداران درباره بهترین روش برای خرید تایر مورد نظر دچار سردگمی شدهاند ضمن این که برندهای گوناگونی نیز در بازار وجود دارد. در خصوص روند عرضه تایر، انتخاب بین برندهای ایرانی و خارجی و دلیل تفاوت قیمت بین بازار و کارخانه گفتوگویی توسط خبرنگار گسترشنیوز با مصطفی تنها، سخنگوی انجمن صنفی صنعت تایر صورت گرفته است که در ادامه گزارش مشروح آن را میخوانید.
35 درصد توسط کارخانه، 2 برابر در بازار
تنها در رابطه با افزایش قیمتها در بازار گفت: در بازار برخی از سایزها کشش بیشتری دارد اما با توجه به بررسیها، قیمت تایر نسبت به سال گذشته برای خودرویی مانند پراید حدود 2 برابر شده است. این در حالی است که قیمت کارخانههای تولیدی بیشتر از 35 درصد افزایش نیافته است. به صورت کلی دلیل اختلاف قیمت تایر در بازار نسبت به کارخانهها به اقتصاد کشور بازمیگردد و شرایط بازار این روند را دارد. این موضوع ربطی به تایر ندارد بلکه این روزها دست بر روی هر کالایی گذاشته شود همین وضعیت را دارد.
خرید از سایتهای کارخانجات
وی در خصوص روشهای عرضه تایر و خرید اظهار کرد: در حال حاضر روند عرضه تایر به دو صورت انجام میشود که یکی از آنها مربوط به عرضه توسط نمایندگان شرکتها است و مردم میتوانند از این نمایندگان خریداری کنند. روش دیگر نیز مراجعه به سایت سازندگان برای خرید به صورت اینترنتی است. توصیه میکنم که مصرفکنندگان از این امکان بیشتر استفاده کنند و با مراجعه به سایت فروشندگان نسبت به خرید اقدام کنند. این شرکتها نزدیک به 40 درصد از محصولات خود را از این طریق عرضه میکنند و از طریق خرید اینترنتی فشار بر روی مصرفکننده تا حدودی کاهش مییابد. شرکتها با استفاده از کارت ملی به هر خودرویی دو حلقه تایر با نرخ مصوب میدهند.
ایرانی بخریم یا خارجی؟
سخنگوی انجمن صنفی تایر در رابطه با انتخاب بین نمونههای خارجی و داخل به نکاتی اشاره کرد: ما در حال حاضر 10 تولیدکننده تایر در کشور داریم که البته یکی از آنها تنها در زمینه دوچرخه فعالیت میکند و برخی دیگر نیز در زمینه وسایل نقلیه سنگین به تولید میپردازند. در صورتی که بخواهیم تایر داخلی را با کشورهایی مانند اندونزی، هند و چین مقایسه کنیم، نمونههای ایرانی بسیار با کیفیتتر هستند و حداقل با برندهای مشهور این کشورها برابر است. اما اگر بخواهیم مقایسهای بین تایر ایرانی با شرکتهای سازنده آمریکایی، ایتالیایی و فرانسوی داشته باشیم شرایط کاملا متفاوت است. نزدیک به دو سوم نیاز بازار توسط تایرهای داخلی و یک سوم از طریق نمونههای خارجی تامین میشود.
مشکل تامین و انتقال ارز
وی در پایان اشارهای به مشکلات کارخانجات داخلی کرد و گفت: از لحاظ مواد اولیه به لحاظ ارزشی نزدیک به 40 الی 45 درصد از خارج تامین میشود و مابقی به صورت داخلی است. مشکل اصلی کارخانجات تایر مانند تمامی صنایع کشور، تامین، انتقال ارز و آوردن کالا از خارج کشور است. شناور بودن قیمت مواد اولیه داخلی و تامین مواد خارجی نیز از جمله دیگر مشکلات این صنعت محسوب میشود.