نسخه قابل چاپ پنجشنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۳:۰۰
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از میزان ، شاخص بورس اوراق بهادار طی هفته گذشته روند نزولی به خود گرفت که این تغییر تاثیر خود را بر روی نماد گروه خودرویی و قطعه ساز نیز گذاشت.
بررسی دقیقتر بازار نشان میدهد، تغییر در مقررات و دستورالعملهای مربوط به خرید اعتباری در بازار و انتشار گزارش عملکرد خودروسازها از جمله عوامل دیگر در ایجاد صفهای فروش برای این گروه بوده است.
بررسی 5 گروه خودرویی به شرح زیر است:
*سایپا (خساپا)
سهام گروه
سایپا در هفته جاری مورد معامله قرار گرفت و از 10 هزار و 346 سهم در ابتدای هفته به 14 هزار و 885 سهم رشد کرد و حجم از 262 میلیون و 397 سهم با افزایش به 391 میلیون و 798 سهم رسید.
درصد تغییرات قیمت پایانی در ابتدای هفته با منفی 3.24 درصدی روبرو شد که این روند در پایان به مثبت 4.04 درصدی رسید.
*ایران خودرو (خودرو) سهام گروه
ایران خودرو در هفته جاری مورد معامله قرار گرفت و از 6 هزار و 105 سهم در ابتدای هفته به 3 هزار و 79 سهم کاهش یافت و حجم از 121 میلیون و 796 سهم با افت به 37 میلیون 337 سهم رسید.
درصد تغییرات قیمت پایانی در ابتدای هفته با روند مثبت 1.61 درصدی روبرو شده که این روند در پایان هفته به مثبت 0.87 درصدی رسید.
*زامیاد (خزامیا) سهام گروه
زامیاد در هفته جاری مورد معامله قرار گرفت 4 هزار و 266 سهم در ابتدای هفته به 2 هزار و 547 سهم کاهش یافت و حجم از 89 میلیون و 833 سهم با روند نزولی به 42 میلیون و 467 سهم رسید.
درصد تغییرات قیمت پایانی در ابتدای هفته با روند منفی 2.8 درصدی روبرو شده که این روند در پایان هفته به مثبت 2.26 درصدی رسید.
*پارس خودرو (خپارس)
سهام گروه پارس خودرو در هفته جاری مورد معامله قرار گرفت و تعداد آن از 6 هزار و 269 سهم در ابتدای هفته به 5 هزار و 246 سهم کاهش یافت و حجم آن نیز از 141 میلیون و 371 سهم با کاهش به 97 میلیون و 24 سهم رسید.
درصد تغییرات قیمت پایانی در ابتدای هفته با روند منفی 3.48 درصدی روبرو شد که این روند در پایان هفته به رقم مثبت 1.49 درصدی رسید.
*گروه بهمن (خبهمن) سهام گروه
بهمن در هفته جاری مورد معامله قرار گرفت و سهم در ابتدای هفته از 537 واحدی در پایان هفته افزایش و به رقم 764 واحدی رسید، همچنین حجم از 8 میلیون و 964 با افزایش به 15 میلیون و 711 سهم رسید.
درصد تغییرات قیمت پایانی در ابتدای هفته با روند منفی 2.82 درصدی روبرو شد که این روند در پایان هفته با مثبت 2.98 درصدی رسید.
برای دو گروه سهام گروه سایپا دیزل و سهام گروه ایران خودرو دیزل در هفته جاری مورد معامله قرار نگرفت.
در همین راستا، همایون دارابی کارشناس بازار سرمایه گفت: در انتهای هفته جاری شاهد تغییر مقررات و دستورالعملهای مربوط به خرید اعتباری در بازار بودیم که این مسئله باعث فشار به نقدینگی بازار آورد و ریزش گستردهای را در قیمت سهامها ایجاد کرد.
وی افزود: به همین خاطر اکثر نمادهای قطعهساز و خودروسازی که هفته گذشته رشد خوبی را تجربه کردند، صفهای فروش برای آنها تشکیل شد و در این میان
سایپا با توجه به مباحثی که عرضه بلوک مدیری و خصوصی شدن کامل آن مطرح شده با اقبال نسبی مواجه است که باعث داد و ستد در حجم بالا شد.
کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: به جز نماد
سایپا سایر نمادهای گروه خودرویی یا رشد قیمت جزئی داشته اند و یا روند نزولی در پیش گرفته اند.
دارابی افزود: باید منتظر باشیم و ببینیم که روند کلی بازار چه زمانی بهبود پیدا میکند تا گروه خودرویی پیرو آن باشد.
وی گفت:موضوع تاثیرگذار دیگر انتشار شمار گزارشهای منتشر شده در مورد عملکرد سال 97
خودروسازان نشان از زیانهای
خودروسازان دارد که این موضوع نیز تاثیر خود را بر روی نظر معاملاگران گذاشته است.