فونیکسریمکسبهتام

اخبار فنی خودرو

۸ نکته برای مراقبت درست از خودرو پارک شده

عصر خودرو- با توجه به شیوع ویروس کرونا و شرایط حاکم بر کشور در این ایام افراد زیادی هستند که خودرویشان را در پارکینگ یا کنار خانه بدون حرکت رها کرده و با آن ترددی ندارند، در این شرایط باید به یکسری نکات دقت کرد تا خودرو دچار مشکل نشود.

۸ نکته برای مراقبت درست از خودرو پارک شده
نسخه قابل چاپ
سه شنبه ۲۶ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۰:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از تسنیم،  با توجه به شیوع ویروس کرونا و شرایط حاکم بر کشور در این ایام افراد زیادی هستند که خودرویشان را در پارکینگ یا کنار خانه بدون حرکت رها کرده و با آن ترددی ندارند. در این شرایط باید به یکسری نکات دقت کرد تا خودریمان بعدا دچار یکسری مشکلات نشود.

    با توجه به شرایط ویروس کرونا و توصیه های درخانه ماندن، افراد زیادی این روزها مجبور شده اند از خودرویشان استفاده نکنند و یا شاید از آن دسته از افراد هستید که شش ماه در سال در ماموریت های کاری هستند و فرصت استفاده از ماشین خود را ندارند یا شاید شما هم شم اقتصادی پیدا کرده‌ اید و تصمیم گرفتید با مازاد سرمایه خود خودروی صفر خریداری کنید و تا زمانی که قیمت آن ها احتمالا افزایش پیدا می‌کند از آن ها نگهداری کنید. دلیل عدم استفاده از ماشین هر چه که باشد باید بدانید که نگداری از خودروی کارکرده یا کار نکرده برای مدت زمانی طولانی نیاز به رعایت کردن برخی موارد دارد.

    اگر ماشینتان را مدت مدیدی به امان خدا در خیابان یا گاراژ و پارکینگ منزلتان رها کنید، هنگام استفاده از آن خواهید دید که در ابتدا باتری اش از کار افتاده – یا حتی بدتر – موتورش آسیب دیده، تایرهایش از بین رفته اند و زیر کاپوت هم با فرسودگی، خوردگی و … مواجه شده اید.

    مکان مناسب برای پارک خودرو

    برای نگهداری از خودرویی برای مدت زمان طولانی حتما نیاز به یک پارکینگ و مکانی امن برای نگهداری دارید. گاراژ شخصی مکان ایده آلی برای نگهداری از ماشین است. اینگونه، ماشین در دمای نسبتا ثابت نگه داشته خواهد شد.

    اگر منزلتان گاراژ ندارد، یا آپارتمان فاقد پارکینگ است بهتر است با صرف مقداری هزینه نگهداری آن را به پارکینگ عمومی بسپارید. اگر می خواهید این کار را بکنید یک روکش ضدآب برای پوشاندن ماشین تهیه کنید تا ماشینتان خشک و تمیز باقی بماند. دقت کنید که مکان نگهداری باید از تابش مستقیم خورشید، بارش برف، باران، رطوب، گرما و سرما در امان باشد.

    باک بنزین خودرویتان رو پر کنید

    این نکته هم مربوط به زمانی است که مدت ها – بیش از سی روز – نمی خواهید از ماشین استفاده کنید. با پر کردن باک بنزین مانع انباشت رطوبت داخل باک و خشک شدن محفظه ی آن خواهید شد. همچنین بهتر است یک ثابت کننده ی سوخت بخرید که مانع انباشت اتانول شود و از زنگ زدگی موتور جلوگیری کند. ثابت کننده ی سوخت تا 12 ماه مانع از بین رفتن بنزین می شود.

    البته در رابطه با خودرو های گاز سور و یا دوگانه توصیه می شود مخزن گاز را برای ایمنی بیشتر تخلیه کنید.

    البته در هر دو حالت با در دسترس قرار دادن یک کپسول آتشنشانی نزدیک خودرو، موارد ایمنی را به خوبی رعایت کنید.

    ترمز دستی را نکشید

    اگر می خواهید ماشین را جایی پارک کنید و تا مدت ها از آن استفاده نخواهید کرد بهتر است ترمز دستی را نکشید. اگر ترمز دستی و لنت ها و روتر ها مدت زیادی با هم در تماس باشند ممکن است اتصالی کنند یا باعث فرسودگی لنت ها شود. در عوض پشت تایرها سنگ بزرگ یا مانع قرار دهید تا ماشین حرکت نکند.

    باتری را شارژ کنید

    اگر به باتری ماشین رسیدگی نکنید خالی خواهد شد. بنابراین یک نفر را مامور کنید تا هر یک دو هفته یکبار ماشین را استارت بزند و حتی الامکان حدود 15 دقیقه براند.

    این کار چند مزیت دارد:اول اینکه باتری ماشین را شارژ نگه خواهد داشت و باعث می شود، موتور و سایر قطعات را روان و لغزان نگه می دارد. همچنین فکر خوبی است اگر کولر یا بخاری ماشین را هم روشن کند تا قطعات با نظم کار کنند و هوای داخل اتاقک ماشین هم تهویه شود.

    باک خودرویتان را پرکنید

    این نکته هم مربوط به زمانی است که مدت ها – بیش از سی روز – نمی خواهید از ماشین استفاده کنید. با پر کردن باک بنزین مانع انباشت رطوبت داخل باک و خشک شدن محفظه ی آن خواهید شد. همچنین بهتر است یک ثابت کننده ی سوخت بخرید که مانع انباشت اتانول شود و از زنگ زدگی موتور جلوگیری کند. ثابت کننده ی سوخت تا 12 ماه مانع از بین رفتن بنزین می شود.

    البته در رابطه با خودرو های گاز سور و یا دوگانه توصیه می شود مخزن گاز را برای ایمنی بیشتر تخلیه کنید.

    البته در هر دو حالت با در دسترس قرار دادن یک کپسول آتشنشانی نزدیک خودرو، موارد ایمنی را به خوبی رعایت کنید.

    روغن خودرویتان را عوض کنید

    اگر مدت زمانی که به ماشینتان نیازی ندارید تنها یکی دو هفته است از این مرحله رد شوید. اما اگر بیش از سی روز دست به ماشین نخواهید زد روغن آن را عوض کنید چرا که روغن موتور استفاده شده دارای آلاینده هایی است که می تواند به موتور آسیب بزند.

    این آلودگی ها به مرور ته نشین شده و باعث خوردگی در محیط می شود و می توتاند خسارت های جبران ناپذیری به خودرو شما وارد کند. البته اگر خودرو صفر است و یا خیلی کارکرد ندارد شاید نیازی به انجام این کار نباشد.

    خورویتان را بشویید

    حتما قبل از اقدام به انتقال خودرو به پارکینگ برای نگهداری طولانی مدت تمیز کاری اساسی لازم است. شاید شستن ماشینی که تا شش ماه آینده نیازی به آن ندارید کار بیهوده ای به نظر برسد اما این کار آسانی است و نباید به سادگی از آن بگذرید.

    فضله ی پرندگان و قطرات باران و دوده ی ماشین ها به راحتی به رنگ و زیبایی ماشیتان آسیب می زنند و رنگ خودرو را به مرور زمان کدر می کند . حتما چرخ ها و داخل سپرها را از آلودگی گل و لای و روغن و قیر پاک کنید. این تمیز کاری برای داخل خودرو و همچنین موتور هم صدق می کند.

    به تایرها دقت کنید

    اگر ماشین را مدت زیادی رها کنید، در تایرها کم کم سطح صاف ایجاد خواهد شد چرا وزن ماشین فشار می آورد. این پروسه در دمای سردتر و تایرهای نامرغوب تر زودتر رخ می دهد. در اکثر موارد کافی است یک فرد ماشین را هر از جند گاهی بیرون ببرد و دوری بزند تا دمای ماشین به حالت عادی برگردد و تایرها هم خالی نشوند.

    اما در موارد حاد، سطح صاف ممکن است در تایر دائمی شود و مجبور به تعویض تایر شوید. اگر بیش از سی روز از ماشین استفاده نخواهید کرد بهتر است چرخ های ماشین را در بیاورید و هر چهار طرف ماشین را روی جک بگذارید.

    این فرایند کمی وقت می گیرد اما به زحمتش می ارزد. وقتی برگشتید با خیال راحت تایرها و چرخ ها را سر جا قرار می دهید و آب هم از آب تکان نخورده است.

    اما بعد از مدت ها که خواستید از ماشین استفاده کنید چه نکاتی را باید مد نظر قرار دهید؟

    زیر کاپوت را بررسی کنید و برگ و آشغال و جانور مرده را بیرون بریزید. ببینید آیا جانورها سیم ها و شلنگ ها را نجویده باشند.

    برف پاک کن ها را چک کنید تا از ترک نخوردن و محکم بودنشان مطمئن شوید

    فشار تایر را بررسی کنید و تایرها را تا درجه ی توصیه شده باد کنید

    ترمزا را بررسی کنید. ممکن است روی روتورها زنگ خوردگی وجود داشته باشد. در اکثر موارد وقتی ماشین را به مدت کوتاهی برانید این زنگ ها از بین می روند.

    مایعات ماشین را بررسی کنید تا ببینید نشتی ندهند و در سطح توصیه شده قرار داشته باشند.

    اگر کابل باتری را قطع کرده اید حتما آن را مجددا وصل کنید و از تمیز بودن ترمینال باتری هم مطمئن شوید.

    ماشین را بشویید تا هر گونه آلودگی از آن پاک شود.

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    مطالب مرتبط