فونیکسریمکسبهتام

طرح کلید به کلید کامیون داران چه شد؟

عصر خودرو- چند سالی است که کامیون داران با چالش فرسودگی، واردات کامیون‌ها و همچنین دلالان مواجه هستند و دولت و مجلس در پی رفع این موضوع از طرح کلید به کلید رونمایی کرده اند.

طرح کلید به کلید کامیون داران چه شد؟
نسخه قابل چاپ
پنجشنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۲:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، معضل کامیون داران بعد از گذشت چند سال در حال ساماندهی است و به نظر می‌رسد پیگیری‌های وزارت راه و شهرسازی و سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای توانست راه حلی برای معضل فرسودگی‌های کامیون‌ها پیدا کند به طوری که روز گذشته سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در گزارشی نحوه و شرایط ثبت نام کامیون‌های وارداتی سه ساله را اعلام کرد.

    سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در راستای فعالیت‌های متنوع خود در جهت نوسازی ناوگان باری کشور و استفاده از کلیه ظرفیت‌های قانونی مندرج در قوانین احکام دائمی توسعه در نظر دارد به منظور تسریع در انجام روند نوسازی و براساس ماده (30) قانون احکام دائمی برنامه کشور از تاریخ 03/03/1399 از متقاضیان ورود خودرو‌های باری سنگین تا سه سال ساخت در آدرس اینترنتی خود (www.rmto.ir) بخش نوسازی و توسعه ناوگان ثبت نام می‌کند.

    الف- شرایط کامیون‌های وارداتی:

    1- بیش از سه (3) سال از زمان ساخت آن‌ها نگذشته باشد.

    2- از خدمات پس از فروش موضوع قانون حمایت از مصرف کنندگان خودرو- مصوب 1386 و آئین‌نامه اجرایی آن موضوع تصویب نامه شماره 7415/ت 51681 هـ مورخ 28/01/95 و اصلاحات بعدی آن برخوردار باشند. (چنانچه واردکننده خدمات پس از فروش موضوع قانون فوق را طبق مقررات به طور مستقیم ارائه کنند، ارائه مجوز فوق قابل قبول بوده و در غیر این صورت باید مجوز رسمی و قانونی از شرکت یا کارخانه دارای حق قانونی ارائه دهنده خدمات فوق اخذ و ارائه کنند.)

    3- کامیون‌های وارداتی باید از نظر ایمنی، کیفیت و آلایندگی‌های محیط زیست با استاندارد‌های روز و اجباری که مورد تائید مراجع ذی ربط بوده، انطباق داشته و دارای استاندارد e-mark نیز باشند.

    4- کامیون‌ها می‌توانند دارای بارگیر ثابت یا غیرثابت (کشنده) باشند.

    5- کامیون‌هایی می‌توانند به کشور وارد شوند که ساخت کشور‌های اروپایی، ژاپن یا کره جنوبی بوده و در پنج (5) سال گذشته مدل‌های آن‌ها در کشور تولید و یا به کشور وارد شده باشند. کامیون‌های وارداتی جدید ساخت کشور‌های مذکور باید از نظر ایمنی، کیفیت و آلایندگی‌های محیط زیست در زمان ساخت مورد تائید دستگاه‌های ذی‌ربط باشد.

    6- در مرحله اول، اولویت با کامیون‌های دارای ظرفیت- مندرج در کارت مشخصات وسیله نقلیه- هیجده (18) تن و بالاتر است.

    7- کامیون‌های وارداتی، باید شرایط زیست محیطی، استاندارد‌ها و شرایط لازم برای حمل‌ونقل بین‌المللی و ورود به کشور‌های اروپایی را دارا باشند.

    ب- شرایط کامیون‌های اسقاطی:

    1- واردات هر یک دستگاه کامیون منوط به اسقاط حداقل یک دستگاه کامیون که از زمان ساخت آن بیش از بیست و پنج (25) سال گذشته باشد و ظرفیت آن نیز می‌تواند حداکثر سه (3) تن کمتر از ظرفیت کامیون وارداتی باشد. در این مرحله، ظرفیت کامیون اسقاطی مندرج در کارت مشخصات وسیله نقلیه حداقل پانزده (15) تن است.

    2- کامیون مورد اسقاط باید فعال در بخش حمل‌ونقل عمومی و دارای معاینه فنی معتبر در زمان اسقاط (برابر اسناد ثبتی در سامانه‌های سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای) باشد.

    3- به ازای اسقاط کامیون، پس از تایید سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، سود بازرگانی کامیون وارداتی بیست و پنج (25) درصد توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران کاهش می‌یابد.

    ج- شرایط واردکنندگان:

    1- کارخانجات تولیدکننده کامیون، شرکت‌های واردکننده کامیون‌های سنگین دارای مجوز از وزارت «صمت»، شرکت‌های حمل‌ونقل توانمند دارای مجوز از سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، مالکین وسایل نقلیه فرسوده می‌توانند مبادرت به واردات کنند.

    2- در مرحله اول، سقف میزان واردات در هر درخواست توسط کارخانجات تولید کننده داخلی خودرو‌های سنگین یک هزار (1000) دستگاه، شرکت‌های حمل‌ونقل توانمند یکصد (100) دستگاه، شرکت‌های واردکننده کامیون‌های سنگین پنجاه (50) دستگاه و مالکان حقیقی و حقوقی وسایل نقلیه فرسوده ده (10) دستگاه است.

    3- ارائه درخواست جدید در مراحل بعد، منوط به واردات هشتاد درصد (80) درخواست مرحله قبلی است.

    4- هر کدام از ذینفعان بسته به نوع مدل کامیون وارداتی مورد درخواست، باید مستندات و مدارک مربوط به استاندارد روز و اجباری ایمنی و کیفیت از سازمان ملی استاندارد کشور، استاندارد روز و اجباری آلایندگی از سازمان حفاظت محیط زیست، تاییدیه خدمات پس از فروش از وزارت «صمت» (صنعت و معدن و تجارت) را تهیه و به سازمان ارائه کند.

    5- منشا ارز برای واردات باید خارج از ایران باشد و واردکنندگان، مشمول استفاده از ارز داخلی نمی‌شوند.

    کامیون داران در این بخش باید به نکاتی توجه کنند که عبارت است از:

    1- ذینفعان تا بعد از ترخیص کامیون از گمرک ایران حق هیچ‌گونه ثبت نام و یا درخواست و اخذ وجه از خریداران را ندارند؛ بنابر این از هرگونه پرداخت به افراد مدعی در این مرحله خودداری گردد.

    2- سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای هیچ‌گونه مسئولیتی در قبال تحویل کامیون توسط واردکننده به خریدار ندارد؛ بنابراین خریداران باید در این خصوص با دقت نظر و تحقیق و بررسی کامل در مراحل ثبت نام و خرید اقدام نمایند.

    3- متقاضیان دریافت خودرو وارداتی از موعدی که متعاقباً اعلام خواهد شد، صرفاً به ذینفعان مورد تأیید سازمان راهداری و حمل ونقل جاده‌ای که مراحل اخذ مجوز‌های لازم را طی نموده‌اند مراجعه کنند. این فهرست متعاقبا در سایت سازمان اطلاع‌رسانی خواهد شد.

    4- به محض ترخیص کامیون از گمرک ایران، اطلاعات واردکنندگان، نوع و تعداد کامیون‌های وارداتی در سایت سازمان ارائه و در دسترس متقاضیان قرار خواهد گرفت.

    5- قیمت تمام شده ناوگان توسط مراجع ذی‌صلاح و نظارتی با توجه به قرارداد خرید خارجی ناوگان تعیین و ملاک عمل برای عرضه در داخل کشور قرار خواهد گرفت.

    6- هرگونه اطلاعیه دیگری در خصوص واردات و نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی موضوع این اطلاعیه فاقد اعتبار بوده مگر آن که منحصراً در سایت سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای درج گردیده باشد.

    قیمت خودرو‌های سنگین کاهش می‌یابد
    در همین زمینه صدرالله بمانا مشاور رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در نوسازی ناوگان با با بیان اینکه 400 دستگاه کامیون در کشور وجود دارد که 40 درصد از آن‌ها فرسوده است، گفت: با توجه به کاهش تولید ناوگان حمل و نقل سنگین از جمله کامیون، مینی بوس و اتوبوس و همچنین افزایش تقاضا باعث رشد قیمت ناوگان این بخش شده است.

    او ادامه داد: با رایزنی و پیشنهادات ارائه شده طرح واردات کامیون‌های اروپایی زیر سه سال به تصویب رسید و از سوم خردادماه امسال ثبت نام این ناوگان آغاز می‌شود.

    بمانا با اشاره به اینکه مصوبه مجلس تنها مربوط به واردات کامیون‌های اروپایی با سه سال عمر است افزود: با توجه به اینکه استاندارد‌های تمامی این ناوگان‌ها جهانی است بنابراین اجازه واردات کامیون از کشور‌های دیگر داده شده است.

    مشاور رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در نوسازی ناوگان با اشاره به اینکه با واردات و اجرای طرح کلید به کلید کامیون‌ها سعی کردیم قسمتی از کمبود‌ها را در این بخش جبران کنیم، افزود: با واردات این کامیون‌ها حداکثر 20 درصد از فرسودگی‌های کامیون‌های موجود در کشور برطرف می‌شود و 80 درصد از کامیون‌های مورد نیاز کشور با استفاده از تولیدات داخل تا یک ماه آینده با اجرای طرح کلید به کلید تامین می‌شود.

    او اظهار کرد: تولید خودروی داخلی در دوران تحریم مشکلاتی دارد، به هر حال برخی قطعات وارداتی است که در این دوران امکان واردات آن‌ها مشکل است.

    بمانا با اشاره به اینکه هم اکنون قیمت کامیون، اتوبوس، مینی بوس به شدت افزایش یافته است، افزود: به علت تحریم تولید کند شده است و واردات هم نداریم، ضمن آنکه قیمت ناوگان بیش از تورم افزایش داشته است. از طریق نامه‌نگاری‌های انجام شده با نهاد‌های کنترل کننده از جمله وزارت صمت توانستیم قیمت‌ها را در این بخش با استفاده از تولیدات خود و همچنین واردات کاهش دهیم.

    براساس این گزارش دولت تاکنون طرح‌های مختلفی برای حوزه حمل و نقل جاده‌ای در دستور کار خود قرار داده بود، اما متاسفانه تاکنون این کمتر طرحی در این بخش به سرانجام رسیده که مهم‌ترین این طرح‌ها طرح کلید به کلید بود که هنوز بعد از گذشت چند سال به مرحله اجرایی نرسیده است، اما سازمان راهداری چندی پیش اعلام کرد این طرح تا یک ماه آینده به مرحله اجرایی خواهد رسید.

    همچنین طرح دیگری به نام طرح قدیم در حوزه نوسازی ناوگان ناکام مانده که در این طرح بسیاری از رانندگان بعد از گذشت چند سال و واریز پول نتوانسته اند خودرو‌های خود را دریافت کنند و این شرکت‌ها تنها مبلغ را به حساب آن‌ها واریز کرد بنابراین در این حوزه باید هرچه سریع‌تر سازمان راهداری و حمل ونقل جاده‌ای وارد عمل شود.

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    مطالب مرتبط
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • خودرو امروز ۶۶۹
        • خودرو امروز ۶۶۸
        • خودرو امروز ۶۶۷
        • خودرو امروز ۶۶۶
        • خودرو امروز ۶۶۵
        • خودرو امروز ۶۶۴
        • خودرو امروز ۶۶۳
        • خودرو امروز ۶۶۲
        • خودرو امروز ۶۶۱
        آخرین بروزرسانی ۲ ماه پیش
        آرشیو